Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@fia80 Vyprdla bych se na reklamaci a prodala to s vadou s tim, ze na ni upozornim.
@ynax píše:
Zašila bych to a prodala, stejně za to nedostaneš majlant a ještě k tomu telefonovat a vyhodit peníze za poštovné…
Zakoupila jsem v internetovém obchodě brusle. Hned první den, kdy mi byly doručeny jsem si je zkoušela a při zkoušení se vytrhl pásek na suchý zip, kterým se utahuje zapínání bruslí(při nijak velké síle).Brusle jsem reklamovala a zaslala zpět. Vracela jsem je hned druhý den po doručení, nebyly nikdy použité.
Požadovala jsem vrácení peněz, jelikož dannému výrobku po této zkušenosti již nevěřím. Jelikož se jedná o reklamaci požadovala jsem po prodejci i proplacení poštovného.
Prodejce navrhuje 2 varianty-odstoupení od kupní smlouvy do 14dnů- vrátí peníze za cenu bruslí, ale nevrátí poštovné.
Nebo zboží vezme jako reklamaci, nevrátí mi peníze ale pošle nové brusle.
Chci se zeptat zda mám v tomto případě nárok na vrácení peněz i poštovného?
Pak mám ještě jeden dotaz. Pokud si objednám zboží a přijde mi domů jako zásilka(balík). Zda jsem povinna ho rozbalovat a kontrolovat okamžitě před pracovníkem přepravy (pošťákem, řidičem PPL)a doručovatel je povinnen čekat, dokud zboží nezkontroluji. Reklamovala jsem před časem křeslo k počítači, které bylo doručeno poškozené( balík byl vzhledově v pořádku), a bylo mi od prodejce sděleno, že jsem si ho měla zkontrovovat a rozbalit hned před doručovatelem. Takže se reklamace zamítá.
Myslim, ze postovny proplacet nemusi.
A ppl nema co cekat az si lidi rozbali balik a podivaj se, to mi prijde jako blbost, ma balik proste dorucit a jestli je vevnitr zbozi poskozeno, tak to neresis ty, ale ten prodejce s dopravcem
Jak s vrácením peněz za poštovné neporadím, ale s kontrolou balíku snad ano. Doručovatel v případě že není poškozen obal není povinnen čekat na rozbalení a ani to nedělají. On svou úlohu splnil doručením zásilky a on ani neví co je obsahem zásilky. Pokud se stane že je obsah poškozený a ty na to přijdeš až je pošťák pryč stačí zajít podat reklamaci na kterékoliv poště, s sebou si vem jak poškozený obsah tak celý obal včetně výplně. Jen ještě dodám že taková reklamace by měla být podaná okamžitě nebo nejpozději do druhého dne od doručení.
Uf, snad jsem to vysvětlila srozumitelně ![]()
Ahojky ![]()
Je to trošku mimo dotaz
ale 26.2.2014 jsem byla reklamovat boty, ještě se neozvali, tak jsem se chtěla zeptat, kdy uplnyne 30dní, respektive kdy tam mám zajít, zítra (pátek), nebo až v pondělí?
@pvmr píše:
Ahojky
Je to trošku mimo dotazale 26.2.2014 jsem byla reklamovat boty, ještě se neozvali, tak jsem se chtěla zeptat, kdy uplnyne 30dní, respektive kdy tam mám zajít, zítra (pátek), nebo až v pondělí?
Ahoj, tak nejdříve 29.3.,pokud ti nedali do té doby vědět, jestli je reklamace vyřízená, tak už tam můžeš jít s tím že odstupuješ od kupní smlouvy a máš nárok na vrácení peněz ![]()
@ježibaba123 díky
Dneska jsem tam nebyla, doteď se neozvali, tak to pochybuju, že se do zavíračky něco změní a zítra tam naklušu hned v devět
, tak uvidíme ![]()
Vracela jsem na reklamaci zboží. Byly mi zaslány zpět peníze za cenu zboží a za poštovné(když jsem zasílala zpět) Jsou povinni vrátit obě poštovné?
I to které jsem platila za dopravu ke mně při zakoupení zboží?
Ahojky, prosím Vás, nevíte někdo jak to je.. v červenci mi končí záruka u kočárku značky Cam kupovaném v prodejně Pompo (mám ho z druhé ruky s veškerou dokumentací). Teď před koncem záruky „uhnil“ jeden šroub na konstrukci a ta se celá sype, aretace na předních kolečkách funguje tak, že ovládání toho kočáru je nadlidský úkon a jsem nebezpečná dítěti i okolí. Šla jsem tedy dnes na prodejnu, kde mi bylo řečeno, že mi ho nevyreklamují, protože s dodavatelem či výrobcem již nespolupracují.. a co teď? Mě se to nějak nezdá, vždyť mě to může být jedno, že už nespolupracují, když tam bylo zboží zakoupeno, měli by ho vyreklamovat, ne?
díky za odpověď
@kaca.zagi vyreklamovat by měli.
Nebo nechat opravit v rámci záruky ve svém pompo servisu.
Já reklamovala taky šroub a poslali ho do toho servisu. Trvalo jim to měsíc a ještě jsem se musela připomínat.
Nedej se.
V které prodejně jsi byla, město?
Jsem z Liberce, prodejny tu máme „jen“ dvě, tak v jedné přímo v centru ![]()
@kaca.zagi je to blbost, to je jejich problém že s nimi nespolupracují, spíš hrají na to že ti zachvíli končí záruka a snaží se tě odradit aby to nemuseli řešit. Nedej se, kočár umej a celý jim ho tam přivez a trvej si na svém, ty jsi nakoupila u nich a u nich taky zboží reklamuješ a to že oni s tou firmou nespolupracují ti může být šumák
@kaca.zagi to ti muze byt jako zakaznikovi uplne jedno, zda s nimi spolupracuji ci ne. Nasla bych si zakony ohledne reklamace a nabehla bych tam a nehnula se. Jinak bych je udala (nevim teda kam a pro co, ale jiste se neco najde
). Nereklamujes vec za dve stovky, takze se nedej. ![]()
@kaca.zagi sla bych tam s pripravenym kocarem a tel. cislem na COI. Pokud by opet odmitli, nasadila bych prihlouply oblicej, ukazala kontakt na COI a rekla, ze tatinek je pravnik a rikal, ze se jich mas zeptat, jestli si taky mysli, ze ti na tom cisle poradi, co s tim mas delat. ![]()
Myslim to smrtelne vazne, opravdu.
Musela bych si na to schladit hormon, ale takto pri druhem nabehu uz bych dokazala hrat divadlo.