Reklamace

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
32074
21.3.17 18:12

@terinka4444 záleží jestli je to podstatné porušení smlouvy nebo ne, tady : http://www.penize.cz/…ok-za-krokem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.3.17 19:16

Tak se vůbec neorientuju, prostě externí blesk, po focení jsem ho vypla a na další focení už nešel zapnout, vezla jsem ho do prdejny, vzali ho na reklamaci. Dneska po 21 dnech volali, že nejde opravit a že posílají nový kus. Na IČ to nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32074
21.3.17 19:19

@terinka4444 no já nevím, jestli je externí blesk pro focení klíčový, pokud ano, je to podstatné porušení smlouvy a měla byste mít na výběr včetně vrácení peněz, pokud ne, můžou vám dát jiné zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
21.3.17 19:19
@jakanas píše:
Proto všechnu techniku co jde nakupuju do 10 000kč aby na dokladě nemuselo být ič. Jakmile to vemeš na ič tak ztrácíš 90% svých práv.

prosím tě a kde je to o té plné záruce? Já ten blesk akutně potřebuju v pátek a v sobotu, svatba v kostele, to bez blesku neodfotím. Takže nový kus mi nevadí, stejně bych kupovala stejný, ale když budu chtít peníze, potáhne se to, takže mi vyhovuje, že mi zítra pošlou nový a ve čtvrtek ho tu mám, ale ta záruka je podstatná docela, ty blesky nevydrží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
22.3.17 07:51

Bylo to ve výkladu zákona čoikou. Bohužel každý právník si ho vykládá trochu jinak.
A nebylo by jednodušší si do obchodu zavolat a zeptat se jestli bude mít nové zboží plnou záruku? (já jsem ji vždy u vyměněného zboží dostal)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.10.17 22:27

Tablet

Dobrý den. Potrebují poradit v sobotu sem si koupila tablet u elektro Kadlec (21.10.) Dnes večer jsem zjistila že tablet nejeví známky života, na nic nereaguje proste tma. Zkoušela jsem nabíječku též nic. Zítra jdu do prodejny ( kamenný). Chci se vás zeptat zda mám nárok na výměnu za jiný. Potrebují ho do práce a nemohu si dovolit čekat měsíc na opravu. A takovej šmejd co mi vyplivne hned druhý den opravdu opravovat nechci. Takže mužů požadovat okamžitou výměnu za jiný co si ja vyberu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
22.10.17 22:58

@Jane1987 asi zalezi jak budou solidni. Mamka si koupila mobil, doma zjistila, ze nefunguje, druhy den tam sla a dali ji jiny, novy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
22.10.17 23:09

Asi zalezi jak kde, me treba nabidli nahradni po dobu opravy, abych nebyla bez nej, jinde mi vratili penize, ale je mozny, ze ho proste poslou, aby se zjistilo co se stalo a opravilo a na to maj tech 30 dni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
22.10.17 23:10

@Jane1987 No, máš právo požadovat výměnu nebo vrácení peněz, ale tím není dotčeno jejich právo na posouzení závady a tedy nemáš prámo to požadovat okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
22.10.17 23:31

Třeba budou solidní a vymění ti to hned, ale není to jejich povinnost. Jinak to půjde normálně do reklamace a mají třicet dnů na vyřízení, ale pozor jen 3 dny na to, aby ti sdělili, jak to tedy bude - zda reklamaci přijímají (nebo ne), oprava, výměna… takže po třech dnech je otravuj a odvolávej se na NOZ, že chceš vědět, na čem jsi. Nejsem právník, ale snad si to dobře pamatuji z hodin práva. Kdyžtak to ještě někdo potvrďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
23.10.17 03:46

@Jane1987 požadovat muzes co chceš, oni mají právo závadu posoudit a zboží si ponechat az 30 dnů. Nenadelas nic. Chápu ze pro tebe to je nepříjemný, ale pochop zase i ten obchod - musejí se kryt, kdyby s tim zákazník neco provedl sám a nebyla to vada výrobku…takhle by jinak přišli na buben, kdyby hned vse měnili, a někdy treba i zbytečně. Neříkám ze to je tvůj případ, ale proste to tak je.

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
23.10.17 04:17
@Plavuše píše:
Třeba budou solidní a vymění ti to hned, ale není to jejich povinnost. Jinak to půjde normálně do reklamace a mají třicet dnů na vyřízení, ale pozor jen 3 dny na to, aby ti sdělili, jak to tedy bude - zda reklamaci přijímají (nebo ne), oprava, výměna… takže po třech dnech je otravuj a odvolávej se na NOZ, že chceš vědět, na čem jsi. Nejsem právník, ale snad si to dobře pamatuji z hodin práva. Kdyžtak to ještě někdo potvrďte.

Trosku to motas. Pokud ji hned zboží přijmou na reklamaci a vystaví reklamacni protokol, uz jim běží lhuta 30 dnů a po 3 dnech ji tak maximálně sdělí ze zboží je v reklamaci. Nazdar. Pokud by si nebyli jisti jestliže to je reklamovatelne ve smyslu např je to extrémně špinavé (tedy porušuje zadady hygieny), zatekla tam voda tudíž to muze byt nebezpečné, potřebuji se poradit např jeste s vedením atd tak ano, mají 3 dny na vyjádření, jestli zbožím k reklamaci přijímají nebo ne a az potom běží 30ti denní lhuta.

• Citovat
  • Upravit
9356
23.10.17 06:52

Kdyz se projeví závada do 6 měsíců po koupi, mas nárok na okamžité vraceni penez..je to brano jako vyrobni vada..
S timhle jsem uspela u botu asi pred dvema lety..
Je to novela ze zakona na ochranu spotřebitele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101503
23.10.17 09:38
@Dana26 píše:
Kdyz se projeví závada do 6 měsíců po koupi, mas nárok na okamžité vraceni penez..je to brano jako vyrobni vada..
S timhle jsem uspela u botu asi pred dvema lety..
Je to novela ze zakona na ochranu spotřebitele

To sice ale, ale až po posouzení té reklamace, na což mají 30 dnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
23.10.17 09:45

Ted zas pro změnu se ráno zapnul v 5h tak sem ho dala nabíjet a do ted se nabil na 4% takže asi reklamace a bude v špatna baterie nevím no ale zas včera nereagoval na nic ani na nabijeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný