Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky mam dotaz - prodejce si nechal uctenku - mam jen reklamační protokol - muzu pozadovat vraceni uctenky? nemela bych ji mit ja??
Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, koupili jsme si podle vzoru snubní prsteny, které nám měsíc vyráběl zlatník, včera jsme je převzali, letmým okem zkontrolovali a zaplatili…až když jsme dojeli domů kde jsme si je prohlíželi jsme zjistili že proužek který je rytý uprostřed je křivý a dost fušersky udělaný…má otázka je, zda mám možnost reklamace? mohu se nějak bránit? vzhledem k tomu že je proužek přes celý prsten tak bych nejradši aby mi vrátili peníze, ale nevím jestli na to mám z právního hlediska nárok…prosím poradíte mi někdo?
@Jazz27 dneska jsem se k tomu nedostala, zkusím mu zavolat zítra, ale myslím že to nezvedne, když nemá otevřeno…ale právě si myslím že mi řekne že bohužel…
@cecil7 tak já si myslím, že váš požadavek byl jasný, on to nedodržel, takže mu to vrátíš na přepracování. A klidně až v pondělí.
@Jazz27 no jenže to by je musel roztavit a udělat znovu…bych byla asi radši aby mi vrátil peníze, protože se bojím aby nebyl výsledek stejný znovu…tak bych radši šla jinam si je nechat vyrobit…
jenže se bojím že mi řekne že mám smůlu, že mi peníze nevrátí… :-/
@cecil7 Ze zakona muzes uplatnit vadu vyrobku.On by mel zbozi uvest do radneho stavu, tj. opravit. Doporucuji ti vadu si nafotit, at mas dukaz, a pak reklamovat. Penize ti vracet nemusi.
@radkakinc no jenže uvést do řádného stavu to nepůjde…jde o vyrytý proužek (takové pidi tečky) který měl být přesně uprostřed a jak to jsou tečky, tak prostě je tam vidět jak je to odskočené…no prostě na to abych ho nosila celý život mě to štve… :-/ vyfotit jsem se to snažila, ale nemám tak dobrý foťák který by zaostřil tak malý předmět ![]()
@cecil7 pokud je vada neodstranitelna, mjsi vratit penize, zavolej si na www.coi.cz
@radkakinc nakonec jsem se dovolala už v sobotu, ztropila jsem scénu (nejdřív jsem byla naštvaná, pak jsem začala natahovat), a paní říkala že když se nám to nelíbí že to nevadí, ale že je to ruční práce a tak to dokonalé nebude, ale že jestli chci ať si přijedeme dnes vybrat jiné prstýnky…tak jen doufám, že se mi tam bude nějaký jiný líbit, protože s vrácením peněz se asi budou cukat…
Tak máme zadané nové prstýnky…a i přesto že jsou obyčejnější a stejně široké, tak budeme muset 3-4 tisíce ještě doplácet… ![]()
Já myslím, že kdybys trvala na vrácení peněz nárok na to máš-vada je neodstranitelná. Jenže domoci se toho bývá u některých firem až nadlidský výkon-protože když nesouhlasí s vrácením peněz, není jiná možnost než to řešit soudně a to je zdlouhavé s nejistím výsledkem a mnohdy mnohem dražší, než reklamovaná věc.
Před rokem jsme si na eshopu objednali sedačku, kterou jsme měli vyhlidnutou v obchode, ale na jiném eshopu ji měli levnější. Sedačka je rozkládací a její rozkládací část se po pár použitích propadla. Psala jsem email ohledně reklamace a paní mi odpověděla, že doménu koupila jiná firma, a proto se reklamaci zabývat nebudou. Mne to přijde jako nesmysl ![]()
máte radu, co s tim?
@pajule022 No, pokud je to pravda a koupili pouze doménu, tak ta nová firma opravdu nemá povinnost se zabývat tvou reklamací a jediná šance je dohledat tu původní firmu a u ní to reklamovat.