Reklamace

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1060
23.10.17 10:46

Ja z toho mela statnice uz pred par lety a je mozne, ze si to napamatuji zcela spravne. Proto jsem psala, ze by bylo dobre, kdyby to nekdo upresnil. Takze diky za upresneni a nemusis na me hned utocit.

@Marie432875 píše:
Trosku to motas. Pokud ji hned zboží přijmou na reklamaci a vystaví reklamacni protokol, uz jim běží lhuta 30 dnů a po 3 dnech ji tak maximálně sdělí ze zboží je v reklamaci. Nazdar. Pokud by si nebyli jisti jestliže to je reklamovatelne ve smyslu např je to extrémně špinavé (tedy porušuje zadady hygieny), zatekla tam voda tudíž to muze byt nebezpečné, potřebuji se poradit např jeste s vedením atd tak ano, mají 3 dny na vyjádření, jestli zbožím k reklamaci přijímají nebo ne a az potom běží 30ti denní lhuta.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
23.10.17 13:28
@Plavuše píše:
Ja z toho mela statnice uz pred par lety a je mozne, ze si to napamatuji zcela spravne. Proto jsem psala, ze by bylo dobre, kdyby to nekdo upresnil. Takze diky za upresneni a nemusis na me hned utocit.

Ale ja na tebe neutocim…věta,,trosku to motas” přeci neni útočná. Omlouvam se, jestli to tak vyznělo.

• Citovat
  • Upravit
1060
23.10.17 18:57

@Marie432875

V pohode :kytka: mam dneska nervy na pochodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
23.10.17 19:40
@j.a.n.i1 píše:
To sice ale, ale až po posouzení té reklamace, na což mají 30 dnů…

To si nejsem jista..
Prodejce, vyrobce je povinen reklamaci přijmout a vratit penize..
Jsem presvedcena, ze v te novele je to sluvko okamžité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
23.10.17 21:39
@Dana26 píše:
To si nejsem jista..

Ne ne, opravdu mají moznost si to vzít na 30 dni na posouzení. Fakt. A az v případě vady výrobku ma zákazník moznost nechat si vrátit peníze, pokud je to v te lhůtě do 6ti mesicu.

• Citovat
  • Upravit
101503
23.10.17 22:23
@Dana26 píše:
To si nejsem jista..

Takže tím chceš tvrdit, že si koupím noťas, po týdnu do něj vyleju kafe, tak mi za něj musí okamžitě vrátit peníze? To je trochu blbost, ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
24.10.17 07:27

Mam zkušenost s obuvi..A vim jak to fungovalo…
Nemam cas se s tebou prehadovat..
Pokud tablet nefunguje od začátku, zanest na reklamaci a operovat timto zakonem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
16.2.18 16:12
@Marie432875 píše:
Trosku to motas. Pokud ji hned zboží přijmou na reklamaci a vystaví reklamacni protokol, uz jim běží lhuta 30 dnů a po 3 dnech ji tak maximálně sdělí ze zboží je v reklamaci. Nazdar. Pokud by si nebyli jisti jestliže to je reklamovatelne ve smyslu např je to extrémně špinavé (tedy porušuje zadady hygieny), zatekla tam voda tudíž to muze byt nebezpečné, potřebuji se poradit např jeste s vedením atd tak ano, mají 3 dny na vyjádření, jestli zbožím k reklamaci přijímají nebo ne a az potom běží 30ti denní lhuta.

Co to meles, pokud dojdes uplatnit reklamaci na prodejnu, je jejich povinnost reklamaci prijmout a lhuta zacina bezet ihned, neprijmuti reklamace je postizitelne od COIky… Pokud si to nahrajes, tak jim pekne zavaris, normalne to v prodejne necham nahraju si to a po 30 dnech si jdu pro peníze, nazdar :-)

Samozrejme tam nedam boty s kusy blata, to ne, musí to byt primerene stavu a povaze vyrobku. Ale ted budu resit jednu věc za 25 tisíc a oni si k tomu ještě zaplati uroky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.2.18 16:47

@Roker pravdu má Marie.

• Citovat
  • Upravit
1570
16.2.18 17:07

Nemá, prodávající musí přijmout reklamaci. Následně ji může zamítnout.
Pokud ji zašleš poštou, také si nemohou vymýšlet.

Ta lhůta 3 dnů je k ničemu, protože je nevymahatelná, není páka, řešil jsem to mnoho let zpět. Případně uveď konkrétní citaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
16.2.18 20:44
@Roker píše:
Co to meles, pokud dojdes uplatnit reklamaci na prodejnu, je jejich povinnost reklamaci prijmout a lhuta zacina bezet ihned, neprijmuti reklamace je postizitelne od COIky… Pokud si to nahrajes, tak jim pekne zavaris, normalne to v prodejne necham nahraju si to a po 30 dnech si jdu pro peníze, nazdar :-)Samozrejme tam nedam boty s kusy blata, to ne, musí to byt primerene stavu a povaze vyrobku. Ale ted budu resit jednu věc za 25 tisíc a oni si k tomu ještě zaplati uroky :-)
  1. výraz,,co to meleš” myslíš vážně?
  2. nepřijmout zboží k reklamaci je uplne normalni a bezne, a dokonce i právně v poradku, pokud zboží vykazuje např extrémní znečištění, manipulace s nim je nebezpečná atd.
  3. me je uplne jedno co a jak si ty resis pri reklamaci. Ja 7 let na reklamacnim oddělení pracovala a vím velmi dobre, co a jak.
  • Citovat
  • Upravit
Janli
16.2.18 21:02

@Marie432875 pravdu má Marie :D, chtěla jsem to napsat, ale byla jsi rychlejší. Moje devítiletá praxe říká to samé.

• Citovat
  • Upravit
Janli
16.2.18 21:12

@Roker Než tady někomu zase budeš psát něco o mletí, tak si laskavě prostuduj občanský zákoník a zákon na ochranu spotřebitele. Ty jsi to možná řešil jednou, mnoho let zpět. Já a Marie každý den…

• Citovat
  • Upravit
Marie432875
16.2.18 22:26

@Janli diky za podporu :kytka: nechci se stavět do pozice,,hodný obchodník, zlý zákazník”, taky jsem mnohdy hájila nadstandartne zájmy zákazníků, s kolegyni jsme se snažili reklamace lidem co nejvíce usnadnit a pomoci vyřešit k jejich spokojenosti. Ale typky, co si nastuduji neco na webu nebo nejlíp,,v televizi říkali…” opravdu nemusím. A přiznávám, ze pro takový jsem nehnula prstem, a resila jsem vse jen v zákonných mezích.

• Citovat
  • Upravit
1570
19.2.18 15:30

@Janli tvrdis, ze obchodnik smi beztrestne odmitnout prijmout reklamaci se zjevne neopodstatnenym důvodem?

1. uved, na zaklade jakeho zákona, paragrafu a odstavce :-)
  1. nasledne si zavolej na COI a zeptej se jich, odmitnuti prijmout reklamaci v pracovni době je asi jedine, co COI muze ohodnotit pokutou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný