Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja z toho mela statnice uz pred par lety a je mozne, ze si to napamatuji zcela spravne. Proto jsem psala, ze by bylo dobre, kdyby to nekdo upresnil. Takze diky za upresneni a nemusis na me hned utocit.
@Marie432875 píše:
Trosku to motas. Pokud ji hned zboží přijmou na reklamaci a vystaví reklamacni protokol, uz jim běží lhuta 30 dnů a po 3 dnech ji tak maximálně sdělí ze zboží je v reklamaci. Nazdar. Pokud by si nebyli jisti jestliže to je reklamovatelne ve smyslu např je to extrémně špinavé (tedy porušuje zadady hygieny), zatekla tam voda tudíž to muze byt nebezpečné, potřebuji se poradit např jeste s vedením atd tak ano, mají 3 dny na vyjádření, jestli zbožím k reklamaci přijímají nebo ne a az potom běží 30ti denní lhuta.
@Plavuše píše:
Ja z toho mela statnice uz pred par lety a je mozne, ze si to napamatuji zcela spravne. Proto jsem psala, ze by bylo dobre, kdyby to nekdo upresnil. Takze diky za upresneni a nemusis na me hned utocit.
Ale ja na tebe neutocim…věta,,trosku to motas” přeci neni útočná. Omlouvam se, jestli to tak vyznělo.
@j.a.n.i1 píše:
To sice ale, ale až po posouzení té reklamace, na což mají 30 dnů…
To si nejsem jista..
Prodejce, vyrobce je povinen reklamaci přijmout a vratit penize..
Jsem presvedcena, ze v te novele je to sluvko okamžité
@Dana26 píše:
To si nejsem jista..
Ne ne, opravdu mají moznost si to vzít na 30 dni na posouzení. Fakt. A az v případě vady výrobku ma zákazník moznost nechat si vrátit peníze, pokud je to v te lhůtě do 6ti mesicu.
@Dana26 píše:
To si nejsem jista..
Takže tím chceš tvrdit, že si koupím noťas, po týdnu do něj vyleju kafe, tak mi za něj musí okamžitě vrátit peníze? To je trochu blbost, ne ![]()
Mam zkušenost s obuvi..A vim jak to fungovalo…
Nemam cas se s tebou prehadovat..
Pokud tablet nefunguje od začátku, zanest na reklamaci a operovat timto zakonem..
@Marie432875 píše:
Trosku to motas. Pokud ji hned zboží přijmou na reklamaci a vystaví reklamacni protokol, uz jim běží lhuta 30 dnů a po 3 dnech ji tak maximálně sdělí ze zboží je v reklamaci. Nazdar. Pokud by si nebyli jisti jestliže to je reklamovatelne ve smyslu např je to extrémně špinavé (tedy porušuje zadady hygieny), zatekla tam voda tudíž to muze byt nebezpečné, potřebuji se poradit např jeste s vedením atd tak ano, mají 3 dny na vyjádření, jestli zbožím k reklamaci přijímají nebo ne a az potom běží 30ti denní lhuta.
Co to meles, pokud dojdes uplatnit reklamaci na prodejnu, je jejich povinnost reklamaci prijmout a lhuta zacina bezet ihned, neprijmuti reklamace je postizitelne od COIky… Pokud si to nahrajes, tak jim pekne zavaris, normalne to v prodejne necham nahraju si to a po 30 dnech si jdu pro peníze, nazdar ![]()
Samozrejme tam nedam boty s kusy blata, to ne, musí to byt primerene stavu a povaze vyrobku. Ale ted budu resit jednu věc za 25 tisíc a oni si k tomu ještě zaplati uroky ![]()
Nemá, prodávající musí přijmout reklamaci. Následně ji může zamítnout.
Pokud ji zašleš poštou, také si nemohou vymýšlet.
Ta lhůta 3 dnů je k ničemu, protože je nevymahatelná, není páka, řešil jsem to mnoho let zpět. Případně uveď konkrétní citaci.
@Roker píše:
Co to meles, pokud dojdes uplatnit reklamaci na prodejnu, je jejich povinnost reklamaci prijmout a lhuta zacina bezet ihned, neprijmuti reklamace je postizitelne od COIky… Pokud si to nahrajes, tak jim pekne zavaris, normalne to v prodejne necham nahraju si to a po 30 dnech si jdu pro peníze, nazdarSamozrejme tam nedam boty s kusy blata, to ne, musí to byt primerene stavu a povaze vyrobku. Ale ted budu resit jednu věc za 25 tisíc a oni si k tomu ještě zaplati uroky
@Marie432875 pravdu má Marie
, chtěla jsem to napsat, ale byla jsi rychlejší. Moje devítiletá praxe říká to samé.
@Roker Než tady někomu zase budeš psát něco o mletí, tak si laskavě prostuduj občanský zákoník a zákon na ochranu spotřebitele. Ty jsi to možná řešil jednou, mnoho let zpět. Já a Marie každý den…
@Janli diky za podporu
nechci se stavět do pozice,,hodný obchodník, zlý zákazník”, taky jsem mnohdy hájila nadstandartne zájmy zákazníků, s kolegyni jsme se snažili reklamace lidem co nejvíce usnadnit a pomoci vyřešit k jejich spokojenosti. Ale typky, co si nastuduji neco na webu nebo nejlíp,,v televizi říkali…” opravdu nemusím. A přiznávám, ze pro takový jsem nehnula prstem, a resila jsem vse jen v zákonných mezích.
@Janli tvrdis, ze obchodnik smi beztrestne odmitnout prijmout reklamaci se zjevne neopodstatnenym důvodem?