Reklamace

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
28.2.18 20:31

@Roker tvoje znalost problematiky reklamací je velmi povrchní. Reklamaci lze odmítnout z několika důvodů. Uplynulá lhůta pro reklamaci, poškozené zboží, nehygienické, různé upravované apod. Navíc lze okamžitě reklamaci zamítnout. Na ČOI volat nemusím. Pracovala jsem v oboru devět let, s coi jsem konzultovala reklamace každou chvíli, několikrát se mnou řešili kontrolu na podnět zákazníka a nikdy neshledali pochybení na mé straně. Paragrafy ti fakt hledat nebudu. Jestli máš dost času na vykecávání na emiminu, určitě si ho najdeš i na přečtení občanského zákoníku a zákona na ochranu spotřebitele. Fakt to potřebuješ.

• Citovat
  • Upravit
8935
1.12.21 23:34

Obnovují diskuzi.
Koupila jsem jeden kus nádobí. Už po prvním použití se zbavilo, nešlo umýt. Věc za 900,– vypadá jak deset let používaná. Hned jsem šla reklamovat.
U reklamačního protokolu sdělili, že musí uvést, že při uznání reklamace požaduji nový výrobek. To jsem odmítla. Že chci vrátit peníze. Přišla i vedoucí, že peníze u nich nejdou. Stala jsem si na svým a do protokolu nechala napsat vrácení peněz.
Dnes mě volali. Technik uznal reklamaci. Mám si přijít pro nové zboží. Řekla jsem, že nechci nové zboží. Že už mu nevěřím. Prý vedení firmy striktně zakázalo vracení peněz při reklamaci. Jsou ochotný ještě přistoupit na variantu vybrat si jiné zboží.
Maji na toto právo? Nebo když je vada neodstranitelná - reklamace 3 dny po zakoupení - tak si můžu trvat na vrácení peněz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
1.12.21 23:48

Legislativa definuje několik možností odstoupení od kupní smlouvy při reklamačním řízení - nebyla dodržena 30ti-denni lhůta na vyřízení reklamace, jedná se o opakovanou vadu výrobků (zauzivane jsou 3 stejně vady a 4 různé) a situace, kdy je reklamace řešena výměnou, ale není k dispozici stejný model, typ a barva.
Takže ne, nemáš právo na vrácení peněz, když si řekneš.
I pokud se jedná o reklamaci v 6 měsících od zakoupení, tam se jen předpokládá, že věc byla vadná již v okamžik převzetí a je na prodávajícím, prokázat opak.
Reklamace může být řešena opravou, výměnou celeho zboží či části, slevou či odstoupením od ks, ale za podmínek, které definuje zákon (viz výše).

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
1.12.21 23:49

A odstoupení od ks 3 dny od zakoupení lze v případě nákupu na eshopu (zákon přiznává lhůtu 14 dní), u prodeje v kamenném obchodě tato možnost není (jako spotřebitel jsi měl možnost si zboží prohlédnout).

• Citovat
  • Upravit
19784
30.7.25 12:58
@lasička1 píše: Více

Nemají na to právo. Odpovídám sice na starou diskusi, ale toto mám nastudováno, takže pokud někdo bude mít stejný problém, poradím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný