Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hezké odpoledne. Je tu někdo, kdo se vyzna v reklamacich? Dnes je 31 den reklamace a doposud žádná sms o vyřízení reklamace. Z práce jsem se tedy zastavila v obchodě a ejhle reklamace vyřízena už 5.1.
, ale žádná sms od prodejce nepřišla. Jedná se o vadnou hračku, cenu prozradím 1500,–.
28.12.2024 jsem reklamovala a taková rychlost 5.1. vyřízena a ještě zamítnutá
A ještě k tomu musela hracka až na Slovensko. To tam letěla snad tryskáčem.
Moje otázka zní, když mě prodejce do 30.dnu nedal vědět, má povinnost vrátit peníze? Návrh na vyřízení jsem dala vrácení peněz.
Moc děkuji
Ještě dodám, nebylo na předávacím protokolu uveden důvod k zamítnutí reklamace. Prakticky si myslím, že hračka ležela někde ve skladu v obchodě a nikde na posouzení nebyla. Viz předávací protokol a vyřízena v rozmezí 28.12-5.1. a dle slov prodavačky hračka putovala k reklamaci na Slovensko. Kdyby to byla hračka za pár stovek, ale to je přes 1000
Napiš na čoi. Je to nejjednodušší. Hlavně, že tam neni důvod neuznaní reklamace. To tam podle mě být musí.
Je to hlavne oficiální a oni se pak podle toho musí chovat
@ALIPELI píše: Více
Můžu zkusit, ale nemám teď nic v ruce. Vyřízení jsem neprebrala. Hlavně neuznat vadnou hračku? Dle slov prodavačky je to tak normální, podle mě ne, aby dítko slyselo strojek více než pohádku ![]()
Reklamace vyřízená byla, není povinnost prodejce tě informovat. Reklamaci můžou zamítnout, není jejich povinností to někam posílat. Nepřebírání vyřízené reklamace je nesmysl. Prodejce ti může naúčtovat skladování.
@Janli píše: VíceZítra tam jdu a odstupuji od smlouvy za nedodržení povinnosti informovanosti.
Ozývám se s pozitivním vysledkem
odstoupila jsem z důvodu nedodržení vyrozumění do 30.dnu, tak jak jsem psala výše. Takovou arogantní nanu jsem nezažila
Měla jakýsi papír s reklamačním řádem prodejny, tím jsem ji odsekla, že zákon a ČOI mluví za vše.
Pak už věděla, že se nedám a peníze vrátila ![]()
@kateka.1 píše: Více
Koník, který měl vyprávět pohádky a neskutečně vrzal strojek, ze nebyla pohádka slyset
@migmina píše: Více
Jo, ono když se člověk ohání ČOI, tak je přístup úplně jiný