Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Porad si říkám, k čemu je dobré rezervování položek na vintedu? Přece buď to chci a koupím, nebo to nechci a nekoupím. Poslední dobou se mi stává častěji, než by mi bylo milo, že mi lidi vypisují, ať jim zboží rezervuji, a už mě to nebaví. Proč to? Nikdy mě nenapadlo to po nekom chtít, tak nechapu, proč to někdo chce po mně
nejlepší je napsat, ať rezervuji, a pak napsat po par hodinách, ať to zrusim, a ze si to tedy jde koupit. Nebo si chce někdo rezervovat jednu položku za 10 Kč. Tak jsem magor já, nebo oni? Co vy a rezervace?
Párkrát jsem o rezervaci napsala, když jsem neměla peníze ale na 100% jsem věděla, že mi další den příjdou. Ale vždy jsem žádala rezervaci jen do toho dalšího dne a vždy koupila. Bylo by mi stydno tu rezervaci pak rušit. Ale vzhledem k tomu, jak se na Vnt lidi chovají se tam nedá divit ničemu.
No ja se obcas radim s manzelem. Na Vinted tedy moc ne, obleceni s nim neresim. To jedine treba, ze bych kupovala sportovni vybaveni. Ale na FB marketplacu napisu, ze mam zajem a ze dam vedet. Obvykle dam vedet druhy den dopoledne.
Tak já si o rezervaci nenapsala nikdy. Prodávající samy dali rezervaci, když jsem zboží chtěla a peníze poslala třeba další den, anebo než ho prodávající odeslala
Ale teď když je tam ten systém s ochranou kupujícího, tak je hned zboží zaplaceno.
@Asta135 píše: Více
Já prave osciluju mezi nějakou loajalitou k zákazníkovi a delanim blba sama ze sebe
a to už jsem si napsala i do profilu, ze nerezervuji, a stejně mi zase o to píšou, dneska už tři a to jsem tam přidala polozky za max 60 Kč🫣 tak teď mám spíše pocit, ze se ze mě snaží udělat toho vola😂 jelikož když jsem tam dala něco za 900, zmizelo to obratem😅
@Semtex píše: Více
Tak prostě nerezervuj. Takhle levnou položku bych taky nerezervovala. Já dnes vystavila asi milion věcí za 29,– a hned milion dotazů na fotky, rozměry, tohle a tamto a prodal se jen zlomek. To by mě taky čert vzal 😁 😁 😁 😁 😁
Já třeba dávám rezervaci dokud nepřijdou peníze a já to neodešlu, až pak dávám prodej, abych v tom neměla bordel ![]()
Nerezervuji, zatím to ignoruju ty zprávy, porad očekávám, ze to nakonec někdo koupi i tak🙂
@pikola píše: Více
Tak pokud se někdo ještě objeví, kdo chce nakoupit postaru, tak jakmile si placnem a pošlu platební údaje, do rezervace to dam, aby zase neposlal chudák peníze a zboží mu někdo vyfouknul.
No ale hlava mi nebere, proč někteří chtějí rezervaci jen tak, když pak stejně nakoupí přes tlačítko
asi abych měla tu dvacku fakt zaslouženou ![]()
Dávám lidem do rezervace v momentě když posílají peníze na účet, nebo žádám o rezervaci v momentě když očekávám že dorazí peníze do Vinted peněženky za věc kterou jsem prodala a chci aby se to odečítalo práve z ní..takže smysl to má..
Rezervuji si v pripade, ze prolitavam vinted nekde na cestach a potrebuji treba doma přeměřit, a bijim se, ze vyhodny kousek do večera zmizí.
Take casto nakupuju mym chlapum a potrebuji s nimi probrat barvy treba ![]()
Ted jsem zadala o rezervaci panskych košil, nez muzovi doma premerim stávající. Prodávající neměla problem. Je ale fakt, ze tu rezervaci nedrzim pet dni, ale max do druheho dne.
Jinek o rezervaci se žádá, nikde neni receno, ze ji musis dat, pokud se ti nechce. Taky muzes kouknout na hodnocení, jestli te o rezervaci žádá nekdo s dvema nakupy nebo se stovkou…
Někdo má v šatníku třeba hodně položek a vím, že jednu věc na 100% chci. Zároveň se chci podívat, jestli by se mi tam líbilo i něco jiného. Jenže v dvěma malými dětmi se k tomu nedostanu hned a jsem ráda, že si napíšu o tu rezervaci. ![]()
Samozřejmě chápu a počítám s tím, že někdo rezervace nedělá.
Maminky čekají na rodičák, nebo až jim přijdou peníze do Vinted peněženky.
Já sama nenakupuji z účtu, ale jen z Vinted peněženky.
Taky jsem už několikrát rezervovala a vždy mi dámy napsaly, že čekají na RP.
Bohužel v dnešní době spousta matek žije opravdu takhle a nemá nic navíc.
Ja občas o rezervacku poprosim, naposledy dneska 😂 našla jsem pro dceru krásnou mikinu za super cenu a paní měla asi 300 předmětů a ja byla zrovna v práci. Tak jsem ji poprosila, ať mi mikcu hodí do rezevace, ze kouknu jeste na ostatní věci, jestli bych nevzala jeste něco a aby se mi mezitím mikina neprodala 😃
Nebo kdyz si nejsem jista velikosti, poprosim o rozměry s tim, jestli mi to nedají rovnou do rezervace než poměřím.. ![]()
Lepší tam ty rozměry psát rovnou. Pak by se lidi neptali, i když to máš za 29kč. Oni s těmi všemi poplatky to mají za 60,– ![]()