Mobilní pohotovost - odstoupení od smlouvy

1087
20.1.25 22:15

Mobilní pohotovost-odstoupení od smlouvy

Ahoj, půjdu se zeptat, ale zajímá mě zkušenost a ve smlouvě to nevidím.
V Mobilní pohotovosti na pobočce jsem si kupovala mobil ve čtvrtek starší typ IPhonů z druhé ruky. Mobil funguje, ale kromě toho, že je komplikované ovládání, že se fakt vždy musí vše zmáčknout poradně je i baterka dost na nic. Dnes jsem nabijela na full asi v 13h, od té doby jsem poslala 5 zpráv a byla asi na 10 min na insta, ale žádná videa jen zprávy. Teď mam 3% a musím nabit, aby mě ráno zazvonil vůbec budík.
Sice je to starší iPhone a stal jen 4tis použity, ale i tak je to děsne. Při nějakém používání, abych nabíjela 2× -3× denně.
Ve smlouvě to uvedené není. Zajímá mě, zda jde odstoupit od smlouvy a vrátí mě peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1087
21.1.25 08:14

Nikdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
21.1.25 08:19

Odstoupení od smlouvy na pobočce zákon obchodníkovi nenarizuje, pokud si to obhodnik neupravuje sam, podívej se do obchodních podmínek.
Pokud není možnost odstoupit od ks, nezanika ale tvoje právo na reklamaci (jen lhůta na odpovědnost prodávajícího za vady bude vzhledem k charakteru zboží- pouzite- zkracena, ale maximalne na 1 rok).

• Citovat
  • Upravit
1087
21.1.25 09:06
@Svetluska55 píše: Více

ano, mám ve smlouvě 12 měsícu na poruchu a reklamaci. Ono to rozbité není. Jen mě to přijde vymačkané nebo jak to říct a baterka uplně v háji. Používat to jako ten starý tel, tak to je fakt na to to tak 3× denně nabít do plna.
Když jsem to ukazovala, tak to přede mnou zapnul a šlo to, ale to je takové to, že ti to ukáže na 30 vteřin a to člověk nic nepozná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
21.1.25 09:07
@Svetluska55 píše: Více

právě vím, že se to nenařizuje a v těch obchodních podmínkách to nemám, tak mě napadlo se zeptat, jaká je reálná skutečnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12660
21.1.25 10:38
@V anda píše: Více

A co jsi za 4 tis za jety mobil cekala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
21.1.25 11:31
@lilith1 píše: Více

předtím jsem měla o řadu horší iphone asi taky za 4 tis taky z mobilní pohotovosti dokonce myslím ne „druhá ruka“ ale „třetí ruka“ a ovládání absolutně super a baterka sice jsem taky nabíjela každý večer, ale byla jsem na netflixu, na insta atd… jakože to nabíjení odpovidálo tomu co jsem „projela“. Vydržel asi rok a půl. Předtím taky jsem měla iphone od nich a taky bez problému a ještě od nich samsung. Ten tedy byl jen jako rezervní telefon na další budík a nevydržel nic, ale stál asi litr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.25 11:43

No a jakou kapacitu má baterka? Starší model iphonu je jaký? Pokud v inzerátu kapacita baterky byla uvedená, tak ti to podle mě neuznají, zjisti si kolik by stála výměna za novou a to ti problém s výdrží vyřeší.
Tlačítko může být taky opotřebené, zkus ho projet alkholem a nebo opět servis, jakou by ti řekli cenu. Bohužel tohle je u starších telefonů poměrně běžné, obzvlášť za takovou cenu. A je to pro tebe ponaučení si telefon vyzkoušet, nebo případně koupit přímo od člověka. Já takhle před pár měsíci prodala iphone 12 za 5000 v dobrém stavu…

• Citovat
  • Upravit
1087
21.1.25 11:56
@Anonymní píše: Více

oni mě ho zapli při koupi, ale to nijak prostě člověk více nezkoumal… zdálo se to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
21.1.25 11:56
@Anonymní píše: Více

Iphone SE rok 2020, předtím jsem měla XS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24771
21.1.25 12:04