Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, koupila jsem použitý fusak do kočárku (byl celkem levný 210Kč i s poštou), ale zjistila jsem, že má na začátku trochu natrhlý zip a teď nevím co s tím. Jak by ste se zachovaly vy? Nevím zda to zkusit vrátit, ale myslím, že použité zboží se ani reklamovat nedá. Máte někdo podobnou zkušenost?
trochu natrhlý zip))
Záleží jak moc, zda je to fakt roztrhaný a nedá se to použít, tak bych to vrátila! Pokud je jen natržený a pár stehy se to spraví, neřešila bych to. Je to použité ne? Hlavně možná proto byl tak levný…
Pokud to není velká vada neřešila bych to, další věc je, že fusak za 210Kč i s poštou ![]()
za 210 korun bych trochu natrzeny zip neresila a radej opravila ![]()
ono to právě zašít nepůjde, protože to je natržený hned u těch zobáčků
Pokud to nemá vliv na funkci
, tak bych zapošila. Za ty prachy…
Pokud jsi ho kupovala od nějaké maminky, tak se buď dohodnout na vrácení a nebo to neřešit. Ano, ona to napsat mohla, ale ty ses také mohla zeptat, zda tam nejsou nějaké vady. Já když něco objednávám přes Aukro a není tam k tomu napsané vše co bych potřebovala vědět, tak se preventivně ptám. Jinak zip vypárat a všít nový celý, sice to neuděláš tak jak to bylo původně, ale opravit to půjde.
Jéé, to mám u tolika věcí a funguji s tím normálně, hůř se to zapíná, to je fakt. Samozřejmě to napsat mohla. Já včera dávala fotku oteplováku, co chci prodat. 4× nošený, jako nový, tak sepíšu inzerát, zveřejním, vše podrobně nafocený a ejhle, všimla jsem si (pozdě) že mají utržený poutko na pásek. Jestli to prodával někdo, komu se to válelo bůhví jak dlouho doma, tak na to třeba zapomněl. Ale zamrzí to.
Hm, tak mě by to taky naštvalo. Už se mi stalo, že jsem si koupila věc a pak přišla poničená. Je jedno za jakou cenu to bylo, ale prodejce by to měl uvést. Sama když něco prodávám, tak vypisuji vše dopodrobna. Asi bych mamince napsala, co si objevila za vadu a uvidíš, jak se k tomu postaví.Nebo bych si zip nechala vyměnit od švadleny. Nevím, jak je to u vás, ale u nás třeba hodně šijí na vietnamských tržnicích a vychází to úplně za pakatel. Výměna zipu u zimní byndy dělají asi za 60-80Kč.
Děkuji za rady, napíšu té pani mail, že tu vadu mohla uvést, ale jinak z toho nic dělat nebudu, snad to donosíme i s tou vadou a pak to vyhodím.