Řekli byste si o odměnu, příplatek?

Anonymní
5.4.20 13:30

Řekli byste si o odměnu, příplatek?

Pracuji jako prodavačka v potravinách menšího řetězce typu „coop“. V současné době, je jako všude v těchto obchodech dvojnásobek práce, dvojnásobné tržby, spousta práce navíc s úklidem, desinfekcí, balením pečiva. My konkrétně nemáme žádné pracovníky typu uklízečky, ostraha, doplňovači zboží. Všechno toto zastáváme sami. Zatímco velké řetězce- Lidl, Kauf apod. chystají údajně pro zaměstnance odměny, u nás je ticho po pěšině. Obrátili jsme se na vedoucí, zda při větších tržbách a spoustě práce navíc budou nějaké odměny. Ta se slušně zeptala výš, odpověď žádná a dále toto neřeší ( je to paní před důchodem a víceméně si chce v klidu dopracovat svoje a jít). Proto bych se ráda zeptala, jestli byste v naší situaci po nějakém tom „rizikovém“ příplatku, odměně za splnění a překročení plánu, volali „výš“. Nárok žádný není, je to jen o libovůli zaměstnavatele že? Vím, že asi někoho tímto dotazem naštvu, protože zkušenost je bohužel taková, že prodavačky nejsou chytré a mají držet hubu a krok, ale stejně, situace nás mrzí… Z pochopitelných důvodů prosím ponechat anonym, informace o zaměstnání a dění v ní (nesmíme vynášet info).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15824
5.4.20 13:34

A proč tedy nejdeš do toho Lidlu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.4.20 13:46

Netusim, jestli tam je nejaky narok, ale ja bych se ptala…za me si prodavacky ted rozhodne zaslouzi odmenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35779
5.4.20 13:46

Nadřízenou bych asi neobchazela. Tak se jí znovu zeptejte co zjistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
5.4.20 13:49
@Anonymní píše:
Pracuji jako prodavačka v potravinách menšího řetězce typu „coop“. V současné době, je jako všude v těchto obchodech dvojnásobek práce, dvojnásobné tržby, spousta práce navíc s úklidem, desinfekcí, balením pečiva. My konkrétně nemáme žádné pracovníky typu uklízečky, ostraha, doplňovači zboží. Všechno toto zastáváme sami. Zatímco velké řetězce- Lidl, Kauf apod. chystají údajně pro zaměstnance odměny, u nás je ticho po pěšině. Obrátili jsme se na vedoucí, zda při větších tržbách a spoustě práce navíc budou nějaké odměny. Ta se slušně zeptala výš, odpověď žádná a dále toto neřeší ( je to paní před důchodem a víceméně si chce v klidu dopracovat svoje a jít). Proto bych se ráda zeptala, jestli byste v naší situaci po nějakém tom „rizikovém“ příplatku, odměně za splnění a překročení plánu, volali „výš“. Nárok žádný není, je to jen o libovůli zaměstnavatele že? Vím, že asi někoho tímto dotazem naštvu, protože zkušenost je bohužel taková, že prodavačky nejsou chytré a mají držet hubu a krok, ale stejně, situace nás mrzí… Z pochopitelných důvodů prosím ponechat anonym, informace o zaměstnání a dění v ní (nesmíme vynášet info).

Tem. zarucenym informacim, jak jinde dostavaji odmeny, moc never. Nedavno byl na idnes clanek, jak Kaufland priznava odmeny prodavackam a pokladnim a v diskusi pod clankem byly prispevky zamestmancu Kauflandu, ze o nicem nevedi :?
Mate odbory? Pokud ano, mohou zkusit nejake odmeny se zamestnavatelem vyjednat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27662
5.4.20 13:50

Asi neříkala za pár měsíců bude nouze o práci, moc bych se neozývala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
5.4.20 13:50

No jako bylo by to od zaměstnavatele hezké, ale zase děláš to co je tvá náplň práce a mas za to plat. Jako rozhodne bych to u své vedoucí zaurgovala a ze chci znát vyjádření. Pokud nic navíc nedají, tak ani vteřina prescasu a pauzu na jidlo bych dodrzela naprosto přesně. Pokud má zaměstnavatel žně a neodráží se to na platech zaměstnanců tak je to proste blbe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
5.4.20 13:56

@ka2ka tohle je asi dost o povaze člověka a lokalitě kde shání práci. Prodavačka v Praze se ozvat muže, taky máme mrtě obchodu a všude se stále hledá. Pochybuju, ze by je tu začali propouštět. A já se za sebe umím postavit, takže bych se ozvala… pokud zakladatelka děla v jednotě někde na vesnici a případně by musela za novou práci dojíždět kdo ví kam, tak bych se jen zeptala a moc v tom nestourala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
5.4.20 14:28

Za mě by teď určitě prodavačkam měli něco navíc přidat, obzvláště jsou - li vyšší zisky.. Ale já o tom nerozhoduji. Jste v tom se všemi kolegy jednotni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2755
5.4.20 14:33

Pise ze maji vic prace, vetsi zisky. Meli by dostat pridano. Zeptala bych se jeste vedouci, pokud jste v kolektivu jednotne, ptejte se postupně dokola. Podle me si ted prodavacky take odmeny zaslouzi. Jsem i pro zavrene nedele, nebo vikendy zkracena pracovni doma. Videla jsem vycerpane prodavacky v lidlu uz pred 14 dny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.20 14:34

O Coopu je známé, že platí nejhůř ze všech řetězců v potravinách. Proč nejdeš jinam.

• Citovat
  • Upravit
puzzles
5.4.20 15:08

Já bych jen podotkla, že sice jsou nyní větší zisky, ale také obrovské náklady na dezinfekce a ochranné prostředky pro zaměstnance i zákazníky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.20 18:40
@Zumpa píše:
A proč tedy nejdeš do toho Lidlu?

Až skončím v současném zaměstnání, tak to poslední, co bych chtěla dělat, je zase prodavač. Strašně nevděčné povolání.

@cecetka píše:
Tem. zarucenym informacim, jak jinde dostavaji odmeny, moc never. Nedavno byl na idnes clanek, jak Kaufland priznava odmeny prodavackam a pokladnim a v diskusi pod clankem byly prispevky zamestmancu Kauflandu, ze o nicem nevedi :?
Mate odbory? Pokud ano, mohou zkusit nejake odmeny se zamestnavatelem vyjednat :think:

Tak to jsi mě překvapila, myslela jsem, že ke to jisté :think: snad to nebyly jen plané sliby pro novináře

@hospodki píše:
No jako bylo by to od zaměstnavatele hezké, ale zase děláš to co je tvá náplň práce a mas za to plat. Jako rozhodne bych to u své vedoucí zaurgovala a ze chci znát vyjádření. Pokud nic navíc nedají, tak ani vteřina prescasu a pauzu na jidlo bych dodrzela naprosto přesně. Pokud má zaměstnavatel žně a neodráží se to na platech zaměstnanců tak je to proste blbe

Mou běžnou náplní práce určitě není desinfekce košíků a vozíků, balení nebaleného pečiva a usměrňování zákazníků, kteří nedodržují nařízení. O práci se nebojím, blíží se doba, kdy budu moct skočit. Dělám tuto práci dočasně. Ale vím, že pod formulku běžný uklid prodejny, se dá schovat ledasco.

@Anonymní píše:
O Coopu je známé, že platí nejhůř ze všech řetězců v potravinách. Proč nejdeš jinam.

Přímo v coopu nejsem, jinam půjdu hned, jak to bude možné. (zima 2020)

@puzzles píše:
Já bych jen podotkla, že sice jsou nyní větší zisky, ale také obrovské náklady na dezinfekce a ochranné prostředky pro zaměstnance i zákazníky.

To bohužel není náš případ. Roušky jsme dostali se zpožděním každý jednu, jinak nás zásobují dobré duše z okolí. To samé desinfekce, balík sava, něco přímo na ruce až tento týden, jinak jsme si sháněli sami. Rukavice máme, co jsme měli zásobu na prodejně, jiné jsme nedostali a prý nedostaneme, máme si je desinfikovat, šetřit na víc dnů, u pokladny nepoužívat 8o (i když samozřejmě ofiko instrukce zní jinak, ale pak je ústně takový ten dodatek alá babica, když nemáte vejce, dejte tam mouku)

Prostě přijde mi, že se toho po nás chce hodně za málo, cítím se nedoceněně, možná i trochu zneužitě :? Ještě se připomenu vedoucí a uvidím…
Jinak děkuji za reakce všem, potěší, když někdo vidí, že toho občas máme hodně a neshazuje tuto práci :kytka:

• Citovat
  • Upravit
18640
5.4.20 18:54

No ale ona to je běžná práce. Zaměstnavatel změnil akorát standardy na hygienu tj desinfekci a balení pečiva. To je jako kdyby jsi chtěla zvýšit mzdu za to, ze do regalu nedáš krabici zboží, ale vyndas ty sušenky z ty krabice… ale přeju ti aby zaměstnavatel přidal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
5.4.20 19:01

Myslím, že v tomto období to mají mnohem náročnější, za mě si určitě přidat zaslouží, stejně tak zdravotníci, ale fakt by to chtělo, abyste postupovali všichni jednotně, sama to těžko prosadis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat