Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý de, máte někdo zkušenosti s dávaním nových obkladů do koupelny? Tím mám na mysli, že nevybouchávat ty staré, ale nalepit nové na ty staré. Slyšela jsem, že to jde v pohodě u podlahy, ale potřebovala bych vědět, zda je to možné i na zdi. Abychom nemuseli pracně odstraňovat staré. Děkuji za názor nebo zkušenost. ![]()
Jde to, u podlahy celkem v pohodě, pokud je podlaha naprosto v pořádku.
Jde to i u stěny, ale tam je to estetický humus a navíc mi přijde, že je to omezující a v mnohých směrech to dá více práce, než to obouchat a udělat znovu a pořádně.
A nevíte někdo, kolik stojí obouchávání starých obkladů a dávání nových? Rozhodné se nám do toho nechce. Zaplatili bychom si to odborníkovi.
Jde to, tcháni to mají, ale není to hezké. Ta tloušťka je obrovská a jde to vidět. Navíc je to pracnější než to skopat a dát na novou zeď. Obouchání starých obkladů nestojí nic, je to práce na jeden víkend ![]()
@terien přesně tak, to nemusíš platit odborníka, pak už jo, ale obouchat zvládne asi každý ![]()
Tak děkuji moc za rady.
. Manželovi se do toho nechce a mně se to nalepování taky nezdálo. Jak by to vypadalo. Tak holt bude doma binec, ale bude to vypadat líp. ![]()
Jde to, ale nevypadá to hezky. Prostě ty staré obouchejte, je to za chvíli a nové vám pak dá firma a je to. kolik to stojí nevím, my jsme platili za obklady cca15 000 a přišel nám to udělat známý a ted nevím, jetli si řekl za práci (vyrovnání a nahození zdi, obložení, lišty atd) kolem 4000
Koukněte na SVK barvy, prodávají barvy na kachličky a vypadá to skvele. Odmastite, přetřete dvě vrstvy a nová koupelna ![]()
@Klaarynka
Protože tam vznikají hrany a přechody, které nevypadají pěkně.
Něco se dá zamaskovat.
Ale dle mého je s tím pak víc práce, než se sundáním kachlíků.
Ty zvládne sundat i děcko za víkend.
Nevím, kolik to stojí, asi dle velikosti koupelny, tak do 10 000 bourání dle kraje.
U nás dost, v chudších krajích podstatně méně.
Ok, tak mě přešla chuť na přelepování. Nějak musím manžela zpracovat, že tohle fakt ne. Koupelnu máme celkem velkou, takk to bude na dýl, ale zase bude klid.
Ne, to je vážně špatný nápad… Tahle drobná lenost se vám tisíckrát vymstí, když pominu estetickou stránku, kterou holky výše zmiňovaly, tak se mohou začít loupat staré dlaždičky (je pod nimi staré lepidlo, navíc je zatížíte ještě těmi novými) či nové dlaždičky (lepené na hladkou plochu starých), tedy nová rekonstrukce bude pravděpodobně potřeba, než se nadějete, navíc se vám koupena zmenší o třeba 1,5 cm na každé straně navíc…
Možná jsi slyšela, že se to někde dělá - ano, ale je to šlendrián nejhrubšího zrna, např. když se dělají koupeny v obecních bytech, kde na to nikdo neumí dohlédnout a člověk, který v bytě v nájmu bydlí, do toho nemůže kecat… Že by si to někdo nechal v bytě dobrovolně, se mi nechce věřit.
Navíc, v porovnání s tou prací, kterou je zbytek rekonstrukce, je bourání vážně jen zábava na pár hodin, to zvládnete hravě i sami, nedá se na tom nic zkazit. ![]()
@Klaarynka píše:
Ok, tak mě přešla chuť na přelepování. Nějak musím manžela zpracovat, že tohle fakt ne. Koupelnu máme celkem velkou, takk to bude na dýl, ale zase bude klid.
My dělali novou loni a od té doby mi vrtá hlavou, že jsme neměli obkládat všechny stěny. Je tam jedna která mohla být klidně bez obkladů, navíc to jde teď do módy. Pořádně to promysli a nakonec zjistíš, že skopat starý obklady vám může spoustu práce ušetřit ![]()
@klamonožka Už jsem to s manželem probrala, tak jsem ho nahlodala. Jemu se do toho nechce, protože máme rodinný dům a koupelna je docela velká. Navíc budeme dávat i nový sprchový kout. No bude to sranda. Bude to asi na dýl, než víkend, ale snad to bude ok.
@terien Jak jsi to myslela, že jste nemuseli obkládat všechny stěny?