Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ne, manžel MI nepomáhá. Zapojuje se přiměřeně do domácích prací, stejně jako já se přiměřeně zapojuji do práce okolo domu a na zahradě. Neexistuje, aby jeden dělal všechno a druhý seděl u PC.
Pomaha - stara se vecer o dite (hraje si a koupe) a vynasi kos.
Myslim, ze kdyz je zena na materske, jsou domaci prace vicemene na ni.
NICMENE - pokud ma mala koliku, mel by se zapojit mnohem vic!! Kdyz mel syn prvni tri mesice
koliku, take jsem nezvladala skoro nic a partner musel obcas i v noci vstavat a prebalovat, o syna se staral temer kazdy vecer, abych si alespon trochu odpocinula.
Az se to zklidni, mela bys podle meho nazoru domaci prace zase delat ty.
Tak neuklízej, však se to nezblázní ne? přece neděláš komplet úklid každý den, stačí umýt nádobí a vynést koš, prádlo pere pračka, dát to na sušák zas tolik nezabere… na zbytek bych se vybodla… a treba mate myčku a sušičku…
jinak můj manžel automaticky umývá nádobí, když vidí, že je ve dřezu víc jak dva hrnky a talíř a vynáší koš, když ho poprosím, nemá problém vysát a utřít prach, ale sám od sebe to neudělá… vaří velice málo, spíš vůbec a nevytírá podlahu, neumývá koupelnu ani wc a o prádlo se taky nestará…
nevim jako služka si nepřipadám… a o práci na zahradě se dělíme, podle chuti a času…
mě se ale zdá, že u vás o úklid vůbec nejde, spíš o to, že s tebou (vámi) nechce trávit čas…
Ano, zrovna ted nam i malemu vari obed
je pryc sest dni, 3 dny doma. Kdyz je doma koupe vecer zasadne on, zajede i na nakup, klidne uvari i napece. Kdyz jsme si domu přivezli novorozeně, pomahal opravdu hodně.
Jedine co nedela je uklid, ten mi zásadně ničí ![]()
Příspěvek upraven 29.06.17 v 14:00
Partner mi nepomáhá s domácností, je to jeho domácnost stejně jako moje, takže se podílí na chodu rovným dílem. Neřešíme co, kdo, kdy udělá, každý podle potřeby, času, nemusím mu říkat co má dělat, když vidí, že je potřeba vysát podlahu udělá to sám od sebe, stejně tak se stará o dceru… Samozřejmě v současné době jsem zatím na rd, tak toho doma dělám víc, až budu v práci, zbyde na něho větší podíl
Chlap který má doma uštvanou ženskou a sám sedí u pc je blb.
My s přítelem miminko teprve čekáme, takže tvoje situace je určitě ještě náročnější, ale mám to docela podobně. Chodím ještě do práce, takže přijdu po páté domů a prostě vím, že i když je přítel už doma tak bude sedět i pc a čekat až prijdu já a udělám mu jídlo jak k večeři tak i na druhý den. Nádobí umyje sporadicky, máme rozdělený uklid že jeden týden uklidí on a další já. To sice uklidí dobře, ale jinak přes týden nehne ani prstem. Nejvíc mně ale vytáčí když se k tomuhle tématu dostaneme jak on je skálopevně přesvědčený že uklízí a nádobí umývá a že i pere a všechno.
Fakt nechápu jak ale fakt je vidět, že to má v hlavě zakodovaný že fakt v domácnosti pomáhá… Jediné co zkuste si o tom promluvit, ale sama vím, že stejně to dopadne stejně. takže nějakou učinnou radu bych přivítala…
Manzel nepomaha, ale normalne funguje nebot i on v te domacnosti normalne zije. Takze fifty fifty s tim ze on k tomu chodi do prace a ja se zatim staram a dite. ![]()
Můj muž se podílí na naší společné domácnosti, když jsem měla mimino, přišel z práce a okamžitě si ji bral, v noci jí nosil, když nesapala, abych mohla spát, o víkendu ji bral ráno a nechával mě spát, tvůj přítel je sebestředný sobec, žádný partner, přesťaň mu dělat full servis, okamžitě.
@cekameemilku můžu vedět, proč když přijdeš domů z práce, a on si sedí u PC, jdeš a děláš mu jídlo a to ještě i na další den? Jako ženský, tohle si ale děláte naprosto samy, to přeci není normální.
@kvmatonka píše:
Manzel nepomaha, ale normalne funguje nebot i on v te domacnosti normalne zije. Takze fifty fifty s tim ze on k tomu chodi do prace a ja se zatim staram a dite.
Jako ze uklid mate fifty-fifty?
To mi tedy prijde dost nespravedlive k tomu chlapovi…
Ja jsem si ted dopo napr. uklidila byt, ted mam 2h odpocinek, kdyz maly spi a kdyby bylo hezky, sli bychom odpo s malym k vode. A i presto, porad mi prijde, ze to mam na materske lepsi, nez chlap v praci…
Když jsem přišla s dvojčaty z porodnice, byla jsem v neustálém kolotoči kojení, dokrmování, ostříkávání, ve chvílích volna jsem jedla a snažila se spát, tak to bylo asi první 2 měsíce - v té době byl téměř veškerý úklid, nákupy atd.na manželovi. Postupně jsme si s dětmi vypracovali systém, krmení už nebylo tak náročné a většinu starostí o domácnost jsem převzala na sebe. Ale vždycky jsme společně koupali a nebylo problém, aby děti vzal ven, případně se zapojil i do úklidu, když bylo potřeba. Pak se k povinnostem přidala práce kolem domu, když jsme se přestěhovali. Manžel dokonalý, občas jsem to musela říct pořádně nahlas, že by bylo potřeba to a to udělat, ale pecivála, co po příchodu z práce jen sedne k PC bych hnala.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji se na něco zeptat. Vážně mě štve myšlenka, že když je žena doma, tak musí sloužit. Žiji s partnerem, se kterým mám dceru (6 týdnů)k tomu mám ještě jednu dceru (3 roky) z předchozího vztahu. A jsem na vše sama. Žila jsem jednu chvíli jako samoživitelka a rozhodně mě to neníčilo jako teď. Jsem stejně sama.Přítel si myslí, že když jsem doma, tak musím sloužit snad. S ničím mi nepomáhá. Celý den se nezastavím. Menší dcera je hdoně náročná. Má koliku, takže celý den lítám jen okolo ní. On příjde z práce a sedne si k pc a hraje. Už mě to opravdu ničí. Poslední dny nespím kvůli malé a snažím se aby ta domácnost nějak fungovala.Jsem s nervama úplně na dně. Na druhou nemám čas. Když ho prosím ať jde s námi třeba jen na procházku, tak je moc unavený apod.,ale když mu zavolají kamarádi ať jde s něčím pomoct, to jde hned. Potřebuji si odpočinout nebo alespon pomoc, ale nevím komu jinýmu mám říct, než jemu. Zajímalo by mě jestli vám pomahají partneři a jakým způsobem.
Sorry, ale to je o výběru partnera. Takový byl přeci i předtím, jenom jsi to neřešila.
Teď je každá rada drahá. Jedině si s ním sednout, a v klidu mu to všechno říct. Nastavit nový režim. Klidně bych vyvěsila rozpis prací třeba na lednici. Pokud bude svolný spolupracovat, hodně ho chval za všechno. Jestli ne, dala bych mu nůž na krk. Buď se bude podílet společně na všem, nebo mu nebudu vařit, prát, žehlit. V krajním případě bych pohrozila rozchodem.Ale to sem já. Co děláš ty, je jenom na tobě. Jinak, můj manžel
se automaticky zapojuje do veškerého chodu domácnosti, jinak by to ani nešlo.
Manzel se podili z 50%. Ja take trochu pracuju a starame se spolu o dite. Tradicni rozdeleni roli nam nevyhovuje, delame oba vice mene to same.
Ano manžel pomáhá a to v práci fyzicky opravdu maká(má tesařskou firmu).Klidně vysaje a vytře dům, dá vyprat prádlo atd, malého večer koupe když přijde z práce…ale podle mè je to tim že byl na vojně, není to mamànek a už mu není ani 30(37let) takze je to prostě v něm, nenutim ho.
Ahoj, potřebuji se na něco zeptat. Vážně mě štve myšlenka, že když je žena doma, tak musí sloužit. Žiji s partnerem, se kterým mám dceru (6 týdnů)k tomu mám ještě jednu dceru (3 roky) z předchozího vztahu. A jsem na vše sama. Žila jsem jednu chvíli jako samoživitelka a rozhodně mě to neníčilo jako teď. Jsem stejně sama
.Přítel si myslí, že když jsem doma, tak musím sloužit snad. S ničím mi nepomáhá. Celý den se nezastavím. Menší dcera je hdoně náročná. Má koliku, takže celý den lítám jen okolo ní. On příjde z práce a sedne si k pc a hraje. Už mě to opravdu ničí. Poslední dny nespím kvůli malé a snažím se aby ta domácnost nějak fungovala.Jsem s nervama úplně na dně. Na druhou nemám čas. Když ho prosím ať jde s námi třeba jen na procházku, tak je moc unavený apod.,ale když mu zavolají kamarádi ať jde s něčím pomoct, to jde hned. Potřebuji si odpočinout nebo alespon pomoc, ale nevím komu jinýmu mám říct, než jemu. Zajímalo by mě jestli vám pomahají partneři a jakým způsobem.