Rekvalifikace kadeřnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
17.8.15 13:45
@jakanas píše: Živnost kadeřnictví je řemeslná a musíš mít :
vláštní podmínky provozování živnosti:

odborná způsobilost pro řemeslné živnosti se prokazuje dokladem o:

a) řádném ukončení středního vzdělání s výučním listem v příslušném oboru vzdělání,
b) řádném ukončení středního vzdělání s maturitní zkouškou v příslušném oboru vzdělání, nebo s předměty odborné přípravy v příslušném oboru,
c) řádném ukončení vyššího odborného vzdělání v příslušném oboru vzdělání,
d) řádném ukončení vysokoškolského vzdělání v příslušné oblasti studijních programů a studijních oborů, nebo
e) uznání odborné kvalifikace, vydaným uznávacím orgánem podle zákona o uznávání odborné kvalifikace,
f) ověření nebo uznání dosažené úplné kvalifikace pro příslušný obor na základě zákona o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání.

A nevim nevi, jestli ti na to nějakej kurz bude stačit.

ano bude, pokud to bude rekvalifikační kurz akreditovaný ministerstvem, tak bude víc než stačit na otevření živnosťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
17.8.15 13:47

@terinka4444 Presne tak penize maji kadernice nadherne, i na vesnicich kolem me se striha chlap za 70 Kc a trva to par minut :-) Staci, aby kadernice obarvila a ostrihala tak dve zenske a ma za tu chvili vetsi vydelek, nez prodavacka za cely den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.8.15 13:49
@lauraka píše:
@terinka4444 Presne tak penize maji kadernice nadherne, i na vesnicich kolem me se striha chlap za 70 Kc a trva to par minut :-) Staci, aby kadernice obarvila a ostrihala tak dve zenske a ma za tu chvili vetsi vydelek, nez prodavacka za cely den.

hlavně i kdyby jí to plněneuživilo, na rodičáku to má jako přivýdělek bez placení čehokoliv při malém výdělku a kdyby to fakt nešlo, může to nadále dělat jako vedlejšák při zaměstnání prodavačky a bude prostě umět něco navíc, smysluplněji využít rodičák snad ani nejde. Držím palce a směle do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
17.8.15 13:52

@terinka4444 S tim naprosto souhlasim, riziko nulove.

I ja drzim pesti a nenech se zakladatelko odradit, pokud po tom touzis, jdi do toho, nemas moc co ztratit. Do prodejny se muzes vratit vzdycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.15 14:04

@orionk Fakt? Tak asi zalezi na skole a konkretnim pracovisti ci mistrove :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
17.8.15 14:05
@orionk píše:
8o Já v Září nastoupila do prváku a v Listopadu už jsme stříhali zákazníky. :nevim: První měsíc jsme holili balonky, druhý jsme se učili držet nůžky a hřeben a třetí měsíc jsme šli na věc :mrgreen:

Taky tak. Nám na trénovaní holení nedala ani ty balonky, ale rovnou lidi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
17.8.15 14:14
@Petronellarikov píše:
@orionk Fakt? Tak asi zalezi na skole a konkretnim pracovisti ci mistrove :)

Fakt :mrgreen: Chodila jsem na Karlín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.8.15 14:28

A pak nemam cist na jinych forech jak si maminky stezuji ze jim kadernice spalila vlasy apod…To co se holky uci na ucnaku se proste za 2mesice nenaucis. Takze za me je to nesmysl. Navic stejne budes potrebovat garanta a toho ti opravdu nikdo delat chtit nebude to si na triko nevezme nikdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
17.8.15 14:33

@kattkka trochu jsem pohledal a za 10-20 000kč si uděláš kurz o 8-16 výkendech, složíš zkoušku a tradá můžeš podnikat bez garanta stejně jako vyučená kadeřnice. (to je prostě peklo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.8.15 14:51

@jakanas : uz neni treba garant? Tak o to hur :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
17.8.15 14:56
@jakanas píše:
@kattkka trochu jsem pohledal a za 10-20 000kč si uděláš kurz o 8-16 výkendech, složíš zkoušku a tradá můžeš podnikat bez garanta stejně jako vyučená kadeřnice. (to je prostě peklo)

Tak to je mazec 8o 8o To jsem v tý škole nemusela tři roky dřepět :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
17.8.15 15:13

Já když jsem vyšel střední tak jsem nemohl podnikat v oboru v kterém jsem udělal školu. Potřeboval jsem praxi. Takže udělat si praxi (bez praxe tě nikdo nevezme at umíš jak dobře chceš) když jsem našel zaměstnavatele co chtěl absolventa, vyhrál jsem výběrko, tak mi řekli že dostanu minimální mzdu ( to bylo o 1500kč víc než jsem měl na pracáku). Takže systém mě dotlačil k tomu abych zahodil ty 4 roky a šel dělat něco co mě uživí. Vidím že dnes už je to jinak, jednodušší, až moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.8.15 19:29
@orionk píše:
Já taky a taky mě to nebaví :mrgreen: Stříhat a obarvit to ještě dám, ale třeba trvalá :roll: :roll: A je fakt, že na škole za 3 roky nás naučili jen základy, zbytek musí každý dopilovat sám. :think:

Trvalá fůůůj :mrgreen: Nebo vodová :roll: Brr, ještě že už to mám za sebou. :mrgreen: A jinak máš pravdu, třeba mikádo nás tam nikdo neučil a když jsem ho tenkrát krátce po učňáku stříhala kamarádce, tak teda nic moc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
17.8.15 20:45
@Pink Lady píše:
Trvalá fůůůj :mrgreen: Nebo vodová :roll: Brr, ještě že už to mám za sebou. :mrgreen: A jinak máš pravdu, třeba mikádo nás tam nikdo neučil a když jsem ho tenkrát krátce po učňáku stříhala kamarádce, tak teda nic moc :oops:

Já ve třeťáku ségře podkovu… No…měla to velice moderní- každou stranu jinak :mrgreen: :mrgreen: Jinak taková pokládaná vlna to byla taky lahůdka :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
17.8.15 21:08
@orionk píše:
Já ve třeťáku ségře podkovu… No…měla to velice moderní- každou stranu jinak :mrgreen: :mrgreen: Jinak taková pokládaná vlna to byla taky lahůdka :roll: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
Nojo kladenka, ty jsme museli udělat 3 za měsíc a já jí vždycky dělala na kámošce, co měla vlasy jak hřebíky :zed: :mrgreen: Vlastně ani nechápu, jak jsem mohla prolézt :mrgreen: :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze