Rekvalifikace - sociální pracovník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@fatin píše:
@aprazanda To se ptáš vážně? Myslím, že to souvisí s tím, jak si společnost této práce váží, jak jí přijde důležitá.
Ptám se vážně. Právě že mi to přijde děsně podhodnocený. Je to práce náročná po všech stránkách, sice na ní nemusí být bůhvíjaký vzdělání, ale každý jí taky dělat nemůže, někdo na to nemá žaludek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda Já si myslím, že je to obecně problém této společnosti, že pro ni lidé, kteří nevytvářejí „hodnoty“ (finanční), nejsou tolik důležití. Také se asi hodně hřeší na to, že většinou to dělají lidi s láskou a to by pro ně mělo být ta odměna - to, že můžou být někomu prospěšní, pomoci… Už nikomu nedochází, že i tyto lidi je potřeba motivovat i finančně.
Také si myslím, že to souvisí s tím, že spousta lidí v produktivním věku si myslí, že jich se to netýká - oni tyhle služby nebudou potřebovat a už jim nedochází, že se to může během okamžiku změnit, že třeba také jednou zestárnou a budou potřebovat pomoc ostatních…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda Já si myslím, že je to obecně problém této společnosti, že pro ni lidé, kteří nevytvářejí „hodnoty“ (finanční), nejsou tolik důležití. Také se asi hodně hřeší na to, že většinou to dělají lidi s láskou a to by pro ně mělo být ta odměna - to, že můžou být někomu prospěšní, pomoci… Už nikomu nedochází, že i tyto lidi je potřeba motivovat i finančně.
Také si myslím, že to souvisí s tím, že spousta lidí v produktivním věku si myslí, že jich se to netýká - oni tyhle služby nebudou potřebovat a už jim nedochází, že se to může během okamžiku změnit, že třeba také jednou zestárnou a budou potřebovat pomoc ostatních…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám lektor na kurzu říkal: Od týhle práce nečekejte uznání a peníze.
A měl pravdu. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dělala jsem kurz přes ÚP. Byla to směšná fraška, za tři týdny bylo hotovo včetně praxe a zkoušek. Zkoušky byla další fraška, měli jsme k dispozici sešit s poznámkama a test byl v podstatě kolektivní práce. Práci jsem sehnala až po dvou letech, ale po půl roce jsem odešla.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, měla jsem v plánu si jít udělat VŠ sociální ekonomickou. Ale jak to tady čtu tak to asi nemá moc budoucnost, co? že když si udělám kurz, budu někam chodit klidně i zadarmo sbírat praxi, tak to bude asi lepší.. Jenom bych chtěla vědět, jestli když budu mít titul se můžu dostat na větší peníze časem než kdybych měla jen kurz?
- Citovat
- Upravit
@mončís
těžko říci, já mám 10let praxe, 4roky jako vedoucí, a mám 20 000 hrubého ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:říkám si aby to učení nebylo zbytečný
@mončís
těžko říci, já mám 10let praxe, 4roky jako vedoucí, a mám 20 000 hrubého
- Citovat
- Upravit
@mončís já nastoupila bez praxe jako řadový pracovník za 17.500, takže asi jak kde a v jak které sféře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka píše:
@mončís já nastoupila bez praxe jako řadový pracovník za 17.500, takže asi jak kde a v jak které sféře…
Která rekvalifikace z těch dvou je lepší? ![]()
http://marlin.eu/…ardubice.pdf
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K nám do domova důchodců nastoupila mladá absoloventka bez praxe na pozici sociálního pracovníka s tím, že pod sebou měla terénní službu s několika pracovnicemi a nástupku měla 12 000 Kč hrubýho. Je Bc. Plat teda děsný a zodpovědnost veliká.
- Citovat
- Upravit
@Yamyna aha, z toho nebudeš sociální pracovník ale pracovník v sociálních službách a ten má úplně jiná práva (mnohem menší než SP) a je tam nižší i ten plat. Já bych šla do osobní asistence, jestli ti nevadí přebalování, mytí lidí včetně spodku, tak si dej klidně i tu přímou obslužnou činnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
K nám do domova důchodců nastoupila mladá absoloventka bez praxe na pozici sociálního pracovníka s tím, že pod sebou měla terénní službu s několika pracovnicemi a nástupku měla 12 000 Kč hrubýho. Je Bc. Plat teda děsný a zodpovědnost veliká.
To je ono, když není práce, vezmeš i za 12 000 hrubého. Pochopitelně 17 500 je lepší, ale já jsem pro vrabce v hrsti ![]()
- Citovat
- Upravit
@PetaP @Akinom
Já vám to řeknu, proč nemůžete sehnat práci, protože je každej honěnej za titulem -nechápejte to špatně, to je tím systémém, každého s titulem si vážím. Všude chtěji VŠ, ale pak zaměstnají SŠ, protože ono to na tu práci stačí, a můžou platit míň. SŠ i lépe sežene práci, kde tu praxi nažene. Sama tak pracuji, a vím, jak trapně se jako SŠ cítím, když o méně ohodnocenou práci žádá VŠ. A to mluvím o přímé péči. Co se týče úřadů je to podobné, teď jsem byla žádat o rodičák, také tam byla úřednice nez titulu - a ono to stačí. Strašně se to mění, než dostudujete, tak už toho spousta neplatí, takže informovanej SŠ stačí