Rekvalifikace - sociální pracovník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Pracovník v sociálních službách s tímto kurzem můžeš dělat přímou péči (hygiena, podávání stravy, atd.) buď o seniory, zdravotně postižené, děti (většinou starší 3 let). Sociální pracovník - tam musíš mít podle zákona o sociálních službách minimálně vyšší odbornou školu v oboru sociální práce. Na úřady tě na pozici sociálního pracovníka bez VOŠ nebo VŠ nevezmou, podle zákona ani nemohou.
http://www.socialni-vzdelavani.cz/…ich-sluzbach
- Citovat
- Upravit
Ahoj můžeš mi prosim napsat kde jsi kurz dělala, ja si ho chci taky udělat ale takový kde mě naučí a nebude to jen (šaškárna)nadule70
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:ahoj můžeš mi napsat kde jsi dělala kurz Ty? Ráda bych si ho taky udělala ale chtěla bych kvalitní, kde se něco naučím díky za odpověď
Tak to ti nezávidím tenhle kurz, my jsme se tam dověděli strašně moc, měli jsme úžasné lektorky a kurz trval necelé tři měsíce a učili jsme se 6 h denně 4 dny v týdnu. To, co jsi absolvovala ty, je teda opravdu fraška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, co je vse potreba domozit abych si mohla udelat rekvalifikacni kurz na pomocneho pracovnika v socialnich sluzbach, bude to takovej ten kurz pomahat seniorum se vsim…diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jo
Obnovují téma. Kdo nový ten kurz dělal, jak byli testy těžké. Teď jsem nastoupila a zdá se mi že ta tak krátkou dobu se musím naučit hodně.
- Citovat
- Upravit
Dotaz na uplatneni kurzu
Dobry den,
rada bych se zeptala zkusenejsich, tech co maji socialni kurz uz za sebou. Je mozne se po kurzu, uplatnit v canis terapii?
Dekuji 🙋
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barusatko píše:
Dobry den,rada bych se zeptala zkusenejsich, tech co maji socialni kurz uz za sebou. Je mozne se po kurzu, uplatnit v canis terapii?
Dekuji 🙋
Ahoj, no nevím, řekla bych, že spíš ne, ale asi záleží na okolnostech. Na canisterapii se dá studovat Zoorehabilitace a asistenční aktivity se zvířaty, nebo tak nějak, je to přímo Bc. obor na ČZU. Ale od jedné kamarádky jsem slyšela, že k tomu ještě člověk musí mít speciální pedagogiku vystudovanou… Přímo kurz pracovník v sociálních službách, tě k canisterapii neopravňuje, ale asi taky záleží, jestli třeba někam docházíš, kde psy cvičí, jestli máš vlastního psa atd. Držím palce, mě kdysi zaujal právě ten obor na ČZU, ale je to jen denní studium, ten Bc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka moc dekuji za odpoved, pejsek teprve bude, nechci nic uspechat. Dnes me taky napadlo Bc. studium ale nevim jestli muzu mit cokoli. Libi se mi napr. Sociální patologie a prevence.
Takze otazka je, jestli muzu jakykoliv soc.obor a nebo primo zamereni
jsem trochu v koncich ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barusatko píše:
@Lollitka moc dekuji za odpoved, pejsek teprve bude, nechci nic uspechat. Dnes me taky napadlo Bc. studium ale nevim jestli muzu mit cokoli. Libi se mi napr. Sociální patologie a prevence.
Takze otazka je, jestli muzu jakykoliv soc.obor a nebo primo zamerenijsem trochu v koncich
Jasný, no mně ta kamarádka říkala, že na to musí mít člověk přímo speciální pedagogiku, ale nevím to jistě. Ona měla právě tu zoorehabilitaci Bc. z ČZU a dodělává si specku. Ale já si myslím, že to třeba půjde i s jinými obory. Zas já kdysi dělala dobrovolníka v nemocnici a tam chodili i s králíčky, kočičkami na tu zooterapii a myslím, že specku neměli, jen chodili do nějakého výcviku se svými mazlíčky a ti ještě museli projít nějakou zkouškou, jak reagují na lidi atd. Ale už je to hodně let zpátky, tak aktuální info nevím. Třeba ti poradí někdo, kdo má přímé zkušenosti. Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počítam s tím že to bude hodně časově naročné, ale jsem rozhodnutá do toho jít. Beru to jako poslaní jako něco kdy mohu dětem, lidem pomoc. Jen bych jsem chtěla jít prvně do kurzu ( z duvodu že je kratší) pak bych jsem kdyžtak šla na VŠ. Tak právě nevím jestli mohu i tuto profesi vykonavat jen s kursem vím že pečí o seniory mohu dělat jen s kursem, ale to já právě nechci to bych jsem psychicky nezvladla.