Rekvalifikační kurz nespecifický

Anonymní
13.3.13 15:50

Rekvalifikační kurz nespecifický

Zdravím máte někdo zkušenosti s nespecifickým rekvalifikačním kurzem? jak dlouho trvá, co budu dělat zda mám větší šanci najít pak zaměstnání? ale můžete mi napsat celkově zkušenosti s rekvalifikačními kurzy. A mohu tento kurz odmítnout mám ho přes ÚP paní mi řekla že se otvíra takový kurz a zda se mi má poptat zda je tam místo jsem ji řekla at se zeptá a téď mám podepsat přihlašku sice se chci ještě poptat co a jak ale jestli ho vůbec mohu odmítnout když už mám vyplnit přihlašku. Celkově nemám zkušenosti s kurzy a mám problémy se vším novým špatně a dlouho si zvykam na vše nové a trvá mi než se otrkam takže jsem na něj prvně kyvla protože bych aspoň neseděla doma, ale ted se docela bojím tak dík všem za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.3.13 16:39

Já ten kurz mám, ale dělala jsem ho před 7 lety.
Pokud si dobře vzpomínám, bylo tam sociálně právní mimimum, základy práce na PC, nějaké exkurze do firem v místě bydliště..
Já jsem se na to nijak učit nemusela, protože vše jsem znala ze školy.
Co se týče práce, tak nevím, protože já jsem na ten kurz nastupovala jako těhotná a šla jsem na mateřskou. Už v pokročilém stadiu, tenkrát to ještě nikomu nevadilo, dnes by mi to asi v těhotenství stát neplatil. Spíš jsem to brala jako úhybný manévr, abych nemusela sedět doma a ani být na pracáku jen tak.
Na tom kurzu jsem se setkala z lidmi různých profesí, od sociálních pracovnic jako já až na porodní asistentku. Některé si našly během kurzu práci, spíš ty zdravotní sestry.

Trval asi 4 měsíce - denní docházka na 4 nebo 6 hodin, to už si nepamatuju přesně. Teorie se pravidelně střídala s praxí a tu měl každý na pracovišti podle svého oboru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.13 16:51

Potom tam byla ještě psychologie, ekonomika..
Co se týče šance získání místa - určitě je lepší mít nějaké osvědčení o rekvalifikaci než vůbec nic. Záleží, co máš za původní vzdělání a jak dlouho jsi byla na RD. Ale zase na druhou stranu, iluze si nedělám..Pokud člověk nemá známé nebo notnou dávku štěstí, tak je to s prací těžké, zvlášť v některých regionech.
Do práce musíš tak i tak, nevidím důvod, proč bys nemohla jít napřed na kurz a omlouvala to tím, že si těžko zvykáš. Já myslím, že pořád platí, že podpora je vyplácena po celou dobu rekvalifikace a ve zvýšené míře.
Jestli můžeš kurz odmítnout, nevím..

• Citovat
  • Upravit
G12
13.3.13 17:21

Celkově nemám zkušenosti s kurzy a mám problémy se vším novým špatně a dlouho si zvykam na vše nové a trvá mi než se otrkam
Hele rozhodně radím tam jít. Tenhle problém ti bude dost bránit v hledání práce, takže bych brala ten kurz jako boj s tím neotrkáváním :-)

• Citovat
  • Upravit
121
13.3.13 17:53

Kurzy jsou fajn, potkaš nový lidi něco se dozviš…já mám motiváční s počítačovým, a pracovník v socialních službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
13.3.13 17:53

Kurzy jsou fajn, potkaš nový lidi něco se dozviš…já mám motiváční s počítačovým, a pracovník v socialních službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze