Řešení akné vnitřně

60
1.2.22 20:05

Řešení akné vnitřně

Ahoj,

mám dotaz ohledně akné. Letos mi bude 21 a od puberty trpím akné. Do toho jsem atopička, takže nemůžu zkoušet kde co.
Samozřejmě vím, že stres akné moc nepomáhá, ale už nějak nevím, co s tím mám dělat :think:
Neznáte někoho, kdo tyto problémy řeší vnitřně? U kosmetičky jsem samozřejmě byla a vždy mi to akorát roznípala… přemýšlím nad ultrazvukovou špachtlí, ale ta podle mě zabere jenom na povrch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2776
1.2.22 20:31

Vyzkoušej hormonální antikoncepci, některé mají jako vedlejší účinek vymizení akné. To ovšem předpokládá, že ji chceš.
Jinak mnoha lidem pomohlo vynechání cukru a pochutin (brambůrky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
1.2.22 20:39
@Eminka10 píše:
Ahoj,mám dotaz ohledně akné. Letos mi bude 21 a od puberty trpím akné. Do toho jsem atopička, takže nemůžu zkoušet kde co.
Samozřejmě vím, že stres akné moc nepomáhá, ale už nějak nevím, co s tím mám dělat :think:
Neznáte někoho, kdo tyto problémy řeší vnitřně? U kosmetičky jsem samozřejmě byla a vždy mi to akorát roznípala… přemýšlím nad ultrazvukovou špachtlí, ale ta podle mě zabere jenom na povrch…

Zkus přírodní medicínu, bylinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.22 20:41

Antikoncepce pomůže jen po čas braní, pak to bude ještě horší, to mi věř! Taky jsem atopička a zkusila jsem všechno- diety, masti, lékaře i léčitele, laser, ultrazvuk, chemický peeling, kosmetičky a bůh ví, co ještě- je to všechno k ničemu i ta antikoncepce- jediné, co opravdu pomohlo, byl Roaccutane- bylo to peklo- bylo mi zle při braní (a i chvíli po tom)- ale šla bych do toho znovu! Těch léků je víc-Isotretinoin obsahujících- vícero výrobců- mně to předepsali ve FNKV- jo nejdřív taky zkusili nějakou mast, ale do měsíce mi to napsali a od té doby (víc jak deset let) je to ok.

• Citovat
  • Upravit
60
1.2.22 21:21

@safina antikoncepci mám a na “prasárnách” (čokoláda, brambůrky, tyčinky, bonbóny) neujíždím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.2.22 21:23
@Anonymní píše:
Antikoncepce pomůže jen po čas braní, pak to bude ještě horší, to mi věř! Taky jsem atopička a zkusila jsem všechno- diety, masti, lékaře i léčitele, laser, ultrazvuk, chemický peeling, kosmetičky a bůh ví, co ještě- je to všechno k ničemu i ta antikoncepce- jediné, co opravdu pomohlo, byl Roaccutane- bylo to peklo- bylo mi zle při braní (a i chvíli po tom)- ale šla bych do toho znovu! Těch léků je víc-Isotretinoin obsahujících- vícero výrobců- mně to předepsali ve FNKV- jo nejdřív taky zkusili nějakou mast, ale do měsíce mi to napsali a od té doby (víc jak deset let) je to ok.

Zkusím se na to podívat, děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
1.2.22 21:37

Veganstvi. Nebo aspon detox typu Macingova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
1.2.22 22:31
@Eminka10 píše:
@safina antikoncepci mám a na “prasárnách” (čokoláda, brambůrky, tyčinky, bonbóny) neujíždím :nevim:

A máš tu správnou antikoncepci? Mně na akné pomáhal zynerit, ale jak tu psala anonymka, ta léčba se musí opakovat a po pár letech už to moc neúčinkuje (ale je to lokální).
Ten isotretinoin je na opravdu těžké formy, skoro bych se bála, pokud nemáš velké boláky, že ti ho nepředepíšou. Nebo ti nejdříve dají něco jiného a až když neuspějí, tak můžou napsat toto. každopádně ti to musí napsat kožní lékař. Ale šla bych do toho, je to úleva, když něco pomůže a na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
1.2.22 22:33

@safina to netuším, jestli mám správnou, ale brala jsem jí pár let zpět (to to akné nebylo tak strašný), pak jsem cca na třičtvrtě roku vysadila a doktorka mi jí pak nasadila znovu.. teď jí beru tak půl roku a akné je šílený..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
1.2.22 23:26
@Eminka10 píše:
@safina to netuším, jestli mám správnou, ale brala jsem jí pár let zpět (to to akné nebylo tak strašný), pak jsem cca na třičtvrtě roku vysadila a doktorka mi jí pak nasadila znovu.. teď jí beru tak půl roku a akné je šílený..

DIANE 35, BELARA, JEANINE, YASMINELLE, YAZ. Ty jsou k léčbě akné. Ale nemám sama zkušenost, jen co jsem vygůglila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí