Řešení problému ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
13.4.16 14:17

Kolik je proboha těm dětem ve školce, že mají VOLNÝ přístup ke kovovým šroubovákům?
Jinak těžko říct, když neznáme situaci podrobně…může jít o běžné školkové pošťuchovačky, dítě Y může mít nějaký problém (u nás jeden chlapeček byl agresivnější - ale učitelky si ho výrazně více hlídaly a problémy nezametaly pod koberec a nyní má dítko asistentku a je víceméně klid). Co se zeptat ostatních rodičů, jestli s dítětem Y mají problémy i ostatní děti? Víc hlav víc ví, a když půjdete za ředitelkou s nutností situaci řešit např. v pěti, tak to bude mít výrazně větší váhu, než když půjdeš jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
13.4.16 14:17

Ber ji po obědě dom, řeš to s učitelkami. Pokud to nepomůže, tak to řeš s ředitelkou, pokud ani to ne, dej ji jinam. Státní školka je holt vojna. Průbojnější děti ji zvládají bez problémů, ale ty „méně od rány“ to zvládnout nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.4.16 14:19

Klasický šroubovák je docal síla. Já myslela, že nějaký plasták

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
13.4.16 14:20

Já bych řešila hlavně ten šroubovák, to mi přijde hrozný. Jinak považuju reakci učitelek z popisu za adekvátní. Měly jsme podobnou holčičku ve třídě ve školce. Naučila malou se bránit a pak se skamarádily. Takže já jsem za ní vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
13.4.16 14:20

A co má učitelka dělat? Nemůže zlobivé dítě plácnout, ani poslat klečet na hrách. Musí jen a pořád domlouvat a když to nezabírá…tak asi hlásit rodičům. Podle mě by ses měla zeptat, jestli se takto pošťuchují všichni navzájem, nebo více dětí napadá tvoje-to už by zavánělo šikanou. A také bych šla za matkou toho „dítěte Y“ a zkusila to s ní probrat. A své dítě nauč bránit se-bude se mu to hodit do budoucna, nemyslím tím, aby sám od sebe napadal ostatní, ale nenechal si všechno líbit a šťouchanec vrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
13.4.16 14:22

Ja jako učitelka to vidim tak, ze ty coby matka na mateřské dovolené by sis opravdu mela dite výzvedávat po obědě, a z pohledu učitelky…učitelka opravdu nemůže udělat víc než říct,,jdi se kamarádovi omluvit,,…muže kontaktovat rodiče obou deti pokud je to ve školce pravidlem ze se mlátí, ale ty doma zkus zjistit proč se to děje…většinou toto bývá vina na obou stranách…pr: chlapeček Y si hraje se šroubovakem a v tom přijde chlapeček X a sroubovak mu vezme…co udělá dite? Brání se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
13.4.16 14:24

Teď to nemyslím, ale první bych se zeptala učitelky na své dítě..
Kamarádka měla taky problém, že věčně kluk chodil buď s něčím natrhlým, tričkem, pořád si stěžoval, že ho ten a ten bouchl a pak se dozvěděla, že děti chlapeček napaloval.. A taky.. já osobně ho znám, a neřekla bych to do něj, taková puťka, tichý.. ale prostě třeba šel a shodil kostky a nebo nějaký naschvál malý a druhé dítě se bránilo a bylo..
U nás kluk v první třídě, tak chodil, že ho pořád někdo otravuje a pak jsem zjistila, že náš i trochu posmívá a taky jsem mu řekla, že se to nemá.. ale taky nebyl prostě bez viny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.16 14:29

Řešila jsem to s maminkou dítěte Y hned ráno, společně učitelkou. Maminka říkala, že u něj je problém, že se zasekne a neřekne nic, proto je pak docela i agresivní a místo aby se omluvil, tak jde a kope třeba do něčeho. Takže si to děti vysvětlily, to souhlasím. Ale pořád mi přijde málo, že se stejně mávne rukou a pohoda, když se to děje častěji.

Šroubovák mají jako součást dílny, což je i v provozním řádu, který jsme podepsali, že tam mají i v kuchyňce struhadlo, že kdyby se děti zranily, tak víme, že to tam mají, ovšem to neznamená, že budou zraňovat ostatní vědomě.

Bránit se učíme. Že má říct, že se něco nelíbí a pokud ji někdo bije, tak když to viditelně učitelka neřeší, má ho plácnout a pak to jít říct, že ho plácla protože to a to.

Být učitelka není jednoduchý, mně je to jasné, samozřejmě budu více zkoumat, ptát se, co se děje a více pozorovat a kdyby toho bylo více, tak přikročíme k dalšímu šetření a skončíme třeba až u ředitelky, ale kdyby bylo dítě posláno třeba jen někam bokem, tak by to taky ničemu neublížilo. Dle mě právě naopak. Neumíš se dohodout? Bereš hračky z ruky, protože je musíš teď hned mít? Běž si sednout/stoupnout támhle a až se zklidníš, přijď.

Prostě to brát jako své dítě a řešit to tak, jak by se to řešilo doma - samozřejmě výjimkou by byly fyzické tresty, to je jasné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.16 14:30

Jinak jsem se samozřejmě dítěte X ptala, co a jak, říkala jsem mamince dítěte Y, že samozřejmě to beru tak, že může i mé dítě občas začít, ale že slyším častěji, že mezi sebou mají šarvátky i přesto, že jsou jinak kamarádi, tak že bych to ráda prostě vyřešila.

• Citovat
  • Upravit
LN
15521
13.4.16 14:35

Struhadlo, šroubovák?! Nestačím se divit, co je ve školce možné. Ano, během společné činnosti za dozoru mít k dispozici, ale volně přístupné?!

„Maminka říkala, že u něj je problém, že se zasekne a neřekne nic, proto je pak docela i agresivní a místo aby se omluvil, tak jde a kope třeba do něčeho“
Ale tohle mi z ní právě pro to, že dítěti se něco stane a neumí to ventilovat jinak, než že uhodí. To je ve školkovém věku asi i celkem běžné. Potrestat za to dítě nějakým odloučením, nevím, nevím. Protože prapůvod může být právě v tom, že jedno dítě sebere hračku druhému a to dítě může být právě Vaše holčička. A ten dotyčný to neumí jinak vyřešit, než že uhodí.

Ve Vašich úvodních zprávách to zní, jak kdyby bylo dítě mláceno od více dětí. Teď to spíš vypadá, že je problém jen s tím jedním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
13.4.16 14:37

Moje malá má ve školce nej kamarádku. A taky neuměly vyřešit situaci jinak, než že jeden den přišla jedna s monoklem (od mojí dcery) a druhý den přišla moje malá s prokousnutou rukou. Přitom domu oba dny ocházely v objetí. Už se to naštěstí neopakovalo. Maličké děti mají někdy ty reakce prostě zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
13.4.16 14:39

Snažila bych se dopídit podrobnějších informací-proč ho bouchá. Ono může Vaše dítko taky provokovat-ale to nemyslím zle, prostě mít pohled z obou stran…Jinak nasouhlasím s názorem, že matky si mají vyzvedávat dítě po obědě. Teda ano děti, kterým se ve školce moc nelíbí…Já mám syna, který je ze školky nadšený, teď je 14 dní doma kvůli nemoci, druhý den byl o. k., ale kvůli atb. být doma musí. A každý den-mami, já chci do školky, je dneska školka?, mně se ve školce líbí, já tam chci spinkat, atd.
S článkem o tom, jak to chodí ve školce, v něčem souhlasím a v něčem ne. To, že je na jednu uč. děsný počet dětí, to je na mašli. Ale záleží, jak si to školka taky zařídí se „samoobsluhou“. Mám srovná od mamky uč. v MŠ a školky, kam chodí syn. Žádné 3-leté se nepočůrává, natož napokakává, paní školnice vypomáhá s utíráním po kakání. Jako můj téměř 4-letý to ani fyzicky ještě nedokáže, prostě má krátkou ruku, nebo se neumí nakroutit, aby si tam došáhl, i když snaha by byla. Pití si děti nalívají sami, každý má svůj hrníček se značkou. Každý týden v těchto 2 školkách mají všichni vystavený nový obrázek, nebo výrobek, chodí dopoledne ven…Ono záleží, jak si ty děti dokáže uč. „vychovat“, aby jí to ulehčili a nedělala jim služku. Ale já nenadávám, mám hlubokou úctu. S rodiči bych řekla to mají těžší jak s dětmi. Někteří si opravdu nevidí do pusy…No školka věčné téma, nikdy se nikdo nezavděčí všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
13.4.16 14:43

Jinak co vím od mamky, tak agresivní děti po konfliktu se vždycky snaží na chvíli „separovat“-nemůžou si jít hrát, ale sedí na židličce atd…Ony učitelky moc možností k řešení nemají. Ale to je zase o tom, jak to mají ony nastavené a jak se tím chtějí zabývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41080
13.4.16 14:49
@nikko píše:
Ja jako učitelka to vidim tak, ze ty coby matka na mateřské dovolené by sis opravdu mela dite výzvedávat po obědě, a z pohledu učitelky…učitelka opravdu nemůže udělat víc než říct,,jdi se kamarádovi omluvit,,…muže kontaktovat rodiče obou deti pokud je to ve školce pravidlem ze se mlátí, ale ty doma zkus zjistit proč se to děje…většinou toto bývá vina na obou stranách…pr: chlapeček Y si hraje se šroubovakem a v tom přijde chlapeček X a sroubovak mu vezme…co udělá dite? Brání se…

A mohu se pozeptat na důvod? Proč by si matka na MD měla vyzvedávat dítě po obědě? Jenom proto, že je na MD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
13.4.16 14:50

Myslím, že zakladatelka by neměla zdůrazňovat, že potomek chodí domů se zavíračkou pokud je na MD. A řeči typu „Ono je tam radši než se mnou a mladším sourozencem“ jsou alibismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí