Řešení problému ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20647
14.4.16 09:27

@enny3 Ale i když je doma jen s miminem, proč by nemohla dávat dítě na celý den? Okolnosti a důvody neznáš. Pokud platí tvůj metřík, tak máš děti s větším věkovým rozdílem, takže tvá situace byla jiná než u matky s např. tříletým rozdílem, kdy ten tříletý ještě po obědě spí. Když ho vyzvedneš po obědě, tak s ním musíš rychle domů na spaní. Pokud trvá cesta déle, tříletý je už unavený, přetažený. Není v tom případě lepší ho nechat vyspat ve školce a přijít hned po spaní? Já jsem snažila ten první rok ve školce vyzvedávat hned po spaní, tj. kolem půl třetí. Starší děti chtěly chodit později, tak jsem chodila a chodím kolem té 15h, max. do půl čtvrté. Nikdy jsem děti nenechávala do pěti a ani jako pracující bych to nechtěla (v nynější školce je stejně jen do 16h). Ty prostě bereš v potaz jen tvou situaci, a že u tebe to šlo, ale mít doma předškoláka a mimino je trochu rozdíl než mít doma děti s 2-3 letým věkovým rozdílem ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
14.4.16 11:41
@enny3 píše:
No já jsem na první RD dělala vysokou ;) Však říkám a už jsem o psala něolikrát, byýt jen doma s miminem a dávat starší dít, které není předškolní do školky na celý den, to je to na co jsem alergická, k pracování při rd a podobný věci jsem se nevyjdařovala ;)

A heleme se. A já myslela, že Tě to pohoršuje kvůli tomu, jak špatné to je pro nebohé děti. Řekni mi, čím víc nebo míň špatné to je pro psychický vývoj dítěte, když je matka doma, studuje, je v práci… Čím se to pro to dítě liší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
14.4.16 11:57

On se u nás v ČR rozmohl totiž takový nešvar. S prominutím se s*át ostatním do života. Nechápu, proč si vždycky všichni myslí, že ví nejlíp, co by cizím dětem prospělo. Matka a otec znají své děti nejlépe a nejlépe ví, co je zrovna pro jejich děti dobré. Jasně, každý se může seknout, ale fakt nechápu, proč si myslí ženská, ketrá tu rodinu ani nezná, jen je potkává při předávání ve školce, že ona by měla určovat, kdy by se měly cizí děti ze školky vyzvedávat a co je pro děti, které ani nezná, nejlepší. To samé ta učitelka, co napsala ten článek, co jí pro do toho, kdo vodí dítě do školky? I kdyby ho vodila babička nebo chůva, tak jí do toho není vůbec nic. Pohoršuje se nad tím, že kvůli tomu, že je to státní školka, tak si toho rodiče neváží, ale zajímalo by mě, jestli si uvědomuje, že kdyby v soukromé školce řešila, kdo vodí děti do školky, tak už tam nejspíš nepracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
14.4.16 13:45
@enny3 píše:
No já jsem na první RD dělala vysokou ;) Však říkám a už jsem o psala něolikrát, byýt jen doma s miminem a dávat starší dít, které není předškolní do školky na celý den, to je to na co jsem alergická, k pracování při rd a podobný věci jsem se nevyjdařovala ;)

A jaká je v tom teda potom logika? To tu mají začít psát pro změnu ostatní, jak jsou alergický na matky, který s malýma dětma studujou nebo choděj do práce? Proč si ty děti pořizujou, když na ně ještě nemaj a tak podobně? Nesmysl, co? Taky jsem s dítětem ještě dostudovávala a myslim, že se ho to snad nijak negativně nedotklo, ale trvalo to jenom rok a jsem za to moc ráda, protože dělat celou školu s dítkem už by se ho nutně dotknout muselo. To samý, když někdo pracuje po nocích a pak je přes den vyřízenej. Já si třeba stojim za tim, že dítě dávam do školky čistě v jeho zájmu. Pro mne by bylo mnohem jednodušší mít obě děti doma a válet se s něma do osmi v pelechu místo toho letět do školky. Jenže tak by moje dítě přišlo o kamarády, nejhezčí hřiště v okolí (patří ke školce) a zajímavý kroužky - mimochodem na kroužků jsme dřív chodily několik a zdaleka nejvíc se mýmu dítěti líbí na jednom z těch školových. A to upozorňuju, že se tu nijak neobhajuju, sama dítě vyzvedávam odpoledne jenom když má kroužky, jinak vždycky po obědě, s každym smrknutim ho nechávam doma a do školky nastoupilo ve víc než 4 letech. Ale když se dítěti líbí na kroužku, který začíná v 16 hod., tak bych mu asi měla říct, že tam chodit nebude, aby neutrpělo tím, že bude ve školce "odstrčené "celý den nebo proto, aby nás drbny nepomluvily :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
14.4.16 13:57
@e-Surfařka píše:
A jaká je v tom teda potom logika? To tu mají začít psát pro změnu ostatní, jak jsou alergický na matky, který s malýma dětma studujou nebo choděj do práce? Proč si ty děti pořizujou, když na ně ještě nemaj a tak podobně? Nesmysl, co? Taky jsem s dítětem ještě dostudovávala a myslim, že se ho to snad nijak negativně nedotklo, ale trvalo to jenom rok a jsem za to moc ráda, protože dělat celou školu s dítkem už by se ho nutně dotknout muselo. To samý, když někdo pracuje po nocích a pak je přes den vyřízenej. Já si třeba stojim za tim, že dítě dávam do školky čistě v jeho zájmu. Pro mne by bylo mnohem jednodušší mít obě děti doma a válet se s něma do osmi v pelechu místo toho letět do školky. Jenže tak by moje dítě přišlo o kamarády, nejhezčí hřiště v okolí (patří ke školce) a zajímavý kroužky - mimochodem na kroužků jsme dřív chodily několik a zdaleka nejvíc se mýmu dítěti líbí na jednom z těch školových. A to upozorňuju, že se tu nijak neobhajuju, sama dítě vyzvedávam odpoledne jenom když má kroužky, jinak vždycky po obědě, s každym smrknutim ho nechávam doma a do školky nastoupilo ve víc než 4 letech. Ale když se dítěti líbí na kroužku, který začíná v 16 hod., tak bych mu asi měla říct, že tam chodit nebude, aby neutrpělo tím, že bude ve školce "odstrčené "celý den nebo proto, aby nás drbny nepomluvily :mrgreen:?
..vždycky se najde někdo-kdo bude pomlouvat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ať už je člověk zastánce kterékoliv strany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
14.4.16 14:53
@monson píše: ..vždycky se najde někdo-kdo bude pomlouvat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ať už je člověk zastánce kterékoliv strany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No právě, ale proč, když zrovna v tohle žádný jednoznačně „správný“ řešení neexistuje? Některý děti jsou šťastný v kolektivu, některý se ho straněj. Některý děti milujou kroužky, jiný nikam nechtěj. Pro každý dítě je nejlepší něco jinýho a vůbec u toho není důležitý, jestli to dítě má matku na MD, v práci nebo kde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
14.4.16 18:44
@Svistice píše:
@enny3 Asi jsi nemusela řešit, že dojdeš s dítětem a miminem před osmou ráno do školky, v půl deváte jsi doma. Mladší dítě nasvačíš, uspíš. Okolo jedenácté se ti probudí, pohrajetre si, ve třičtvrtě na dvanáct nejpozději musíš vysmahnout z domu, aby jsi starší nejpozději v 12:15 vyzvedla. Mladší dítě má hlad, neb je čas oběda. Se starším dítětem trvá cesta domů 45 minut, neb je již unavené. Dorazíš domů s jedním dítětem řvoucím hlady, druhým protivným kvůli únavě. Starší je samozřejmě přetažené a už Ti neusne a tak to nějak přetrpíte až do večera, ven už jít s dětmi nemůžeš, protože to starší je prostě grogy. Pokud náhodou usne třeba ve 4 odpoledne, máš o večerní program do 10 hodin postaráno.
Oh, jak hnusné jsou tedy matky, které nechají mladší dítě v klidu naobědvat doma a starší vyzvednou vyspaté okolo třetí hodiny a cestou ze školky jsou třeba na zmrzlinu nebo na hřiště. 8)

Přesně takto by to vypadalo u nás. Proto mládě jde po obědě jen když já končím dřív v práci a i to se nám povedlo zkomplikovat a přišli jsme pozdě a nebo musím kolem 12 odjet a musí jet se mnou. Jinak ve 14 hodin a jsme spokojení všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
14.4.16 19:05

A krkavčí matku jsem nejspíš v naší školce vyhrála já hned na začátku. U nás je pro děti první týden zvykačka a já jsem tam mládě dala hned 1.9. až do dvou a ono to přežilo. Měla jsem dvě možnosti, 1 ho vyzvednout dřív a do dvou až 2.9. a nebo rovnou. Malý přežil a byl strašně spokojený a ani nezaplakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.4.16 20:01

Tak u nás maminky na mateřské taky nechávaly po obědě.. Učitelka mi sama říkala, že klidně mám nechat, když jsem se jí ptala jak je to v naší školce.. ale taky dodala, že některé maminky drantí s kočárkem po hřištích a přijdou si pro děti o půl 4, že je to hrozné..
Vím, že pak i když některé tyto maminky- je znám osobně, tak vím, že pravdu učitelka měla, že rozhodně nepracovaly a nebo někde nestudovaly, že se k nim učitelky chovaly tak torchu jinak..Trochu víc odtažitě a bylo to poznat i na rozhovoru v šatnách..myslely si své a tak se taky trochu chovaly jinak, když se měl řešit problém, že zas tak nebyly vstřícné..
Já jsem měla kluka do oběda pak do 2 a potkávala jsem se s jednou skočárkem a ta mi naorvinu řekla, že si chce užít mimina..Tak každý to má fakt jinak no.. ale je to každého!!! věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí