Řešíme moc finance?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Pitaya1 píše:
A k tomu potřebuje příměstský tábor ve 4 letech?jak to zvládly minulé generace, kde nic takového nebylo?
Minulé generace vypustily i takto staré děti ven s tím, že ty nejstarší se postarají, to si dnes nikdo netroufne a dětem to mentálně chybí, částečně tyto přirozené tábory nahrazují právě ty příměstské, třebaže ne na 100%.
@Anonymní píše:
K čemu bude 4letému dítěti příměstský tábor?Na rodičovské člověk není se školou povinnými dětmi.
Btw. Co je na příměstském táboře tak obohacujícího?
Podle vas s manzelem je evidentne nejvice obohacujici nahozeny barak a levny kauf z druhe ruky.
Ne, fakt nezijete velmi dobre, kdyz si nemuzes koupit ani kosmetiku, pripadne obcas obleceni a boty bez druhe ruky. Nezijete si dobre, kdyz premyslis, jak udolat manzela, aby deckam koupil brusle a neco na hrani na zahrade z druhe ruky. Kdyz mu musis vysvetlovat, ze decka potrebuji ovoce a ne jen rohlik. To nejsou me vymysly, ale citace z tveho uvodniho prispevku.
Vy nezijete, jen prezivate v ramci zajisteni zakladnich potreb. Zit je o trochu vic, nez jen mit co jist a kde bydlet.
Normalni muz by se stydel nechat takto dlouhodobe zivorit svou rodinu.
Příspěvek upraven 02.04.22 v 10:42
@Mariane.B píše:
Minulé generace vypustily i takto staré děti ven s tím, že ty nejstarší se postarají, to si dnes nikdo netroufne a dětem to mentálně chybí, částečně tyto přirozené tábory nahrazují právě ty příměstské, třebaže ne na 100%.
Tak to asi záleží, jak kde. Mě tedy ve 4 letech samotnou rodiče ven nepouštěli. A nijak mi to nechybělo. Stejně tak mému dítěti nijak nechybí, že nikdy nebylo na příměstském táboru.
- Upravit
@Pitaya1 píše:
A četla jsi úvodní příspěvek? Zakladatelka je na rodičáku, takže pochybuju, že mladšímu dítěti je aspoň pět let.
A tedy já byla u moře prvně někdy v 7 letech. A víš co si z toho pamatuju? Kočky a cestu autobusem, takže zhruba to samé, co by mi dala dovolená v Česku.
Ano, četla, píše děti. Takže staršímu může být klidně těch 5. Naše dcera si z dovolené v 6 letech pamatuje téměř všechno, zážitky má moc hezké.
@Melodie91 peníze jsou problém, do pepca nechodím, ale použité boty bych nebrala, vždyť jsou už proslapnute někým jiným. Zdravotní problémy v budoucnu by mi za to nestaly.
- Upravit
Aby ses nedivila a manžel ti pak neodešel za jinou, upravenou ženou na úrovni, co nenosí ošuntělé věci a umí žít…
Nemyslím to zle.
Osobně tak, jako žiješ ty jsem nežila ani jako samoživitelka.
Bohužel tvůj muž možná neví kolik co stojí.
Druhá možnost je, že vyrostl v chudé rodině a poslouchal jak na nic není, rodiče je nikam nebrali, měl max jedny kalhoty do školy a žádné koníčky.
Tenhle mindrák přenáší na své děti jako normu.
Známý to má zase tak, že má jen jedno dítě a pořizuje mu absolutně vše nejdražší, co nejvíc a kompenzuje si tak své dětství, kdy ho rodiče nevzali nikdy nikam „protože nebylo“ ![]()
Ale až budou děti větší, jsou náklady se školou, koníčky, oblečením a jídlem úplně jinde, než teď.
Na tom žít skromně není nic špatného, ale taky to musí být důstojné.
Aby sis nezašla na kosmetiku, nekoupila kvalitní krém…na nehty nebo nekoupila sexy šaty…aby z tebe jednou nebyla opravdu hloupá puťka a manžel za ty ušetřené peníze nekupoval kabelky milence, protože ona si to zaslouží a ty budeš ta šmudla co nic nepotřebuje.
Nebo tvůj muž netuší co kolik stojí…
Tak v létě i obyčejný bazén se dvěma dětma vyjde na pár stovek.
Kino s popcornem skoro na 1000
Taky budou chtít děti třeba lyžovat nebo budou mít nějaký sport kde se kupuje klubové oblečení nebo taneční dres (1500-4000)
Třeba bunda pro syna s logem klubu a jeho číslem 1.500, tepláková souprava 1.300 rozcvičování dres (šortky a triko) 1.000
a poplatky a XXX dalších věcí.
Taky v budoucnu jim nebudou stačit jedny boty.
Nebo teda můžeš děti přihlásit na výtvarku či se tvářit, že stačí hrát si s blátem na zahradě.
A to, co teď budete dávat dětem za zážitky, tak jednou budou žít i ony v dospělosti brát to jako standart-dost možná…
Tak příště ať dětem zajistí nezávadné boty tvůj chlap, jde jim koupit tepláky a nakoupí na víkend on a uvaří, ať dětem koupi jarní bundy.
Všechno šlo strašně nahoru a asi bude hůř.
Měl by mít přehled, protože si myslím, že žiješ velmi skromně a on se v podstatě nemá ani důvod snažit vydělat víc, nebo ti umožnit chodit na brigádu.
Tím neříkám, že je nutné jezdit k moři na all inclusive každý rok.
Ale prostě dáváte dětem všeobecný přehled do života a ukazujete možnosti.
Co plánujete pro děti za koníčky? Ať se z toho muž nezhroutí… ![]()
Až půjde dítě do 1. třídy je to náklad několik tisícovek, ne pětikilo za použité botky.
Na Vánoce ti dává co?
@Anonymní Btw. Co je na příměstském táboře tak obohacujícího?
Chápu, že teď pro tebe nějaké tábory nejsou aktuální.
Ale fakt se musíš ptát, v čem je pro dítě přínosné strávit týden v jiném prostředí nějakou zajímavou aktivitou v kolektivu vrstevníků?
@terien píše:
No tak jistě, fůra lidí vyrostla na hromadě hnoje za barákem a přežili to. Já to vůči svému dítěti jako povinnost beru, chci mu udělat hezké dětství a k tomu u nás patří i výlety a dovolené.
Já si taky myslím, že výlety a dovolené jsou fajn a obohacující. Ale v téhle kategorii je mnoho možností, jak nízko, tak vysokonakladových. A je dost jiných možností i bez výletů a dovolených a nemusí jít o dětství na kupe hnoje za barákem ( kde na to chodíš vůbec..?).
@Arianna007 Psat zakladatelce, ze ji manzel odsusti za nejakou upravenou krasavici je znacne mimo. On totiz kazdy chlap ma takovou, na kterou mu staci penize. A tady by evidentne nestacily
. Normalni pekna zenska by nemela potrebu byt s takovym skrtem s deckama a jen lehce nadprumernym platem. Jak se rika, kdyz chces mit opicku, musis mit i na banany.
@terien píše:
Ano, četla, píše děti. Takže staršímu může být klidně těch 5. Naše dcera si z dovolené v 6 letech pamatuje téměř všechno, zážitky má moc hezké.
Tak to si může pamatovat i z výletů a dovolených po Čechách. Nemusí kvůli tomu nutně jezdit k moři.
- Upravit
@andelka83 píše:
Já si taky myslím, že výlety a dovolené jsou fajn a obohacující. Ale v téhle kategorii je mnoho možností, jak nízko, tak vysokonakladových. A je dost jiných možností i bez výletů a dovolených a nemusí jít o dětství na kupe hnoje za barákem ( kde na to chodíš vůbec..?).
Já taky nikde nenapsala, že to musí být dovolené na Maledivách.
@Pitaya1 píše:
Tak to si může pamatovat i z výletů a dovolených po Čechách. Nemusí kvůli tomu nutně jezdit k moři.
Ale nikde nenapsala, že to musí být dovolená u moře. Ale zakl. nejezdí nikam, to je ten problém.
Jsi velmi spořivá, manžel může být rád, že má tebe.
U nás taky vše finančně táhne manžel a takové kecy nemá a to už dávno nejsem na rodičáku
Taky jedeme barefoot, takže bazarové boty chápu, ostatním co tě tu kritizují nemá cenu to vysvětlovat, pokud se o tuto problematiku nezajímají. Já ty boty kupuji nové, takže jak víš, tak tu tvoji částku dám já pomalu za jedny boty.
Naše děti taky nejezdí na příměstské tábory ani na týdenní. I když jsou větší, zatím ani sami nechtějí a nutit je nebudu. Tohle je tak individuální, že nechápu proč to tu některé, tak řeší. Na dovolené, ale tedy jezdíme. Myslím, že by se dala zařídit i levná dovolená.
Manžel to moc hrotí. Šetřit se může, ale ne na úkor nějakého slušného žití. Ty roky a hlavně u dětí strašně letí. Raději mít na domě něco opravené později a spíš si alespoň jednou za rok užít společně strávený čas na dovolené.
@terien píše:
Já taky nikde nenapsala, že to musí být dovolené na Maledivách.
To nemusí. A když mají barák se zahradou, tak někam na chalupu se jim taky nemusí chtít. Nám se letos taky nechce, budeme doma a dělat jen výlety, zážitky, v okruhu kolem bydliště. Dvakrát jsme byli po ČR, a ta cesta byla dost náročná. Naše děcka jsou po hodině k vyhození z auta a řídí jen manžel ( takže třeba Chorvatsko autem u nás fakt nehrozí a létat se děti bojí, nevím proč). A dovolená s úplně malými dětmi je pro mě spíš za trest než odpočinek. To radsi ve svém doma a výlety do okolí. Ale každý má jiné děti, je jinak stavěný. Jen, že nic není vyloženě špatně.
@inkakřivák píše:
@VitaminC proč ne? Pokud s ním tam rodiče hrají hry, učí ho plavat, potápět se, skákat do vody, čtou si, povídají si, přinese to tomu dítěti stokrát víc než rezort, kde ho rodiče vrazi animátorům a sami ulehnout k bazénu. Tvůj pohled je poněkud jednoduchý.
Jasně. Protože v „rezortu“ nemůžeš učit ditě plavat, odpoledne na terase hrát hry a večer před spaním číst pohádku nebo si povídat… To je v tom rezortu zakázané ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat