Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Rezii Dcera 4 leta ma tak 98 cm, koukla jsem, ze ve 3 mela 92,5 cm. Ve tride je mezi nejmensimi, ale jsou tam takhle male jeste asi 3 dalsi deti. Dr na to nerikala nic a ja ani nevim, v jakem je percentilu. Neresila bych…
Dcera narozena 36+0 a teď ve 3,5letech má 106cm, asi ji dáme na basket ![]()
@Rezii Naše holky měly ve třech letech kolem metru, ale jsou spíš vyšší po manželovi. Parametry tvé dcerky se mi zdají ještě v normě, je prostě droboučká. Pokud se vejde do tabulek (byt v mezních hranicích), neřešila bych. Naše děti jsou zas na opačném poli, a synci jsou dlouzí nad rámec tabulek. Taky neřeším. Každý jsme jiný.
@R2 píše:
Moje holky dvojčata, ale narodili se předčasně, je jim 4 a půl mají 91 92 a 10 a 11kg, a od září jim pícháme růstový hormon plus dva krát denně pijou nutrinidrinky, nesouhlasím, že by se to mělo řešit až později, a že nižší váha nevadí, že jsou holky, když onemocní jen blbou chřipkou, je to sakra znát, pak se s toho dostávají půl roku
Souhlas
jak se máte? Nějaká změna? Jak to holky snáší? U nás nic nového, akorát, že syn strašně špatně usíná, ale nevím, jestli to má souvislost.
Moje dcera mela okolo 3,5 roku 86cm.Ted v dubnu ji uz bude sest a meri 107cm a ma 14,7kg ![]()
My jsme to trochu řešili. Dcera měla ve 3 letech 90 cm a 12 kg. Pak nějak kolem pátého roku to doktorka začala řešit, protože holka se právě propadla v grafu. Měla do toho ještě spánkovou apnoe a bylo podezření, že se propadá kvůli tomu. Byla na nějakých odběrech a na endokrinologii, ale nic se nezjistilo. Apnoe už rok nemá a vyhublá a maličká je pořád. Je jí 7 a měla 18 kilo, ale dneska jsem jí vážila a má 16,5 tak nevím co s ní. Měří 114 cm. Po tom přibrání se doktorka celkem uklidnila, ale kdyby jí viděla teď, asi by moc nejásala
Je kost a kůže.
@Antonie Bolavá
asi bych zkusila se objednat na kontrolu, jestli je vše ok. Musí být opravdu hoodně drobná. Zažívací potíže nemá?
@Lístečka ahoj, holky už to snášejí úpln ě pohodě, sami se hlásí, a pomalu se předbíhají, kdo bude první
a usínají v pohodě, dokonce i pořád spí po obědě
pěkně
Ahoj pro me je to dobra diskuze…mame doma take prcka 3,5 let, 97 cm navíc nežravce a akčňaka, občas si rikam ze žije ze vzduchu
Me to také vnitřně trochu stresuje, ale mudra dle grafu ruka ze ok. Tak se snazim byt v klidu a ruka si ze u holky kdyžtak neva ze bude menší
Hezké svatky
Mám taky drobné a malé děti. Dvojčata kluci 3 roky 5 měsíců - 98 cm a 97 cm- oba cca 14 kg, nejedlíci, brethariáni
pohybují se mezi 10. -25. percentilem, jak kdy. Protože jsou drobní, vypadají tak o půl či třičtvtě roku mladší. Dětská lékařka nám řekla, že pokud se růst nezastavuje a nevybočuje mimo tabulku, je to v pořádku. A propos - já a manžel máme 169 cm, takže asi obry mít nebudeme. Hlavně, že máme zdravé děti, toho si všichni važme!
Také mám doma prcky, syn je ve školce snad nejmenší ve třídě, ve 4,5 letech má nějakých 107cm a dceři jsou 2 a měří 84cm, od narození se drží kolem 10 percentilu. Já jsem malá, manžel také není žádný čahoun a tak ani děti 2 metry mít nebudou. Já bych nestresovala, podle mě 95cm ve 3,5 není žádná tragédie
@Lístečka píše:
@Antonie Bolaváasi bych zkusila se objednat na kontrolu, jestli je vše ok. Musí být opravdu hoodně drobná. Zažívací potíže nemá?
Ona měla teď chřipku, tak možná zhubla i kvůli tomu. PoVánocích ji převážím a uvidíme. Upřímně řečeno už moc nemám sílu to řešit. U nás v rodině se tahle vychrtlost vyskytuje celkem hojně. Můj bratr měl do třiceti let něco přes 50 kilo na 175 cm, to by mu člověk hodil korunu. Mamka má zase 150 cm. Asi to má malá v genech. Ale těch 16,5 už je fakt masakr, musíme to vyhnat aspoň na těch 18, to se na ní dalo koukat, teď se to nedá ![]()
@Rezii Myslím, že vzrůst Tvé dcery je v pořádku. Má dcera ve stejném věku měla 86 cm, necelých 10 kilo. V tomto období už běžela diagnostika. Výsledek - Turnerův syndrom. Od té doby pícháme růstový hormon. Za týden jí bude 6, měří 110 cm a váží asi 16 kg.
Dcera 3 roky má 94 cm Neřeším syn měl stejně dnes je mu 16 a má 187 cm jen k tomu má 53 kg což mi trochu vadí.
Dcera má ve 3,5 letech 107cm a 18kg. Neteř ve stejném věku 92cm a 13kg. Když holky stojí vedle sebe, dcera vypadá o rok starší. Druhá moje dcera má 5,5 let a měří 127cm. Asi budou obě dvě basketbalistky. Ale mají to asi po nás - já 173cm a manžel 195cm.