Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera ve 3 letech 93,5 cm a 14 kg. Ve 3,5 letech 96 cm a 15 kg.
Ahoj dcera mela ve 3 letech 97 cm a 12,9 kg. Ted skoro v 9 letech 128 cm a 23 kg. Je hubenour. Patri ve tride k prumerne vysce, jak ostatni holky asi.
@Rezii píše: Více
Dcera měla 91cm a celé dětství se táhla po třetím percentilu, s výkyvy, ale vždycky se motala nahoru nebo dolů kolem té čáry. Menstruaci dostala ve 12 letech, to měla 152, ale i poté ještě trochu rostla a konečná výška je 157cm. Tedy normální výška. Vždycky byla všude nejmenší a je malá vzhledem k vrstevníkům i teď, ale její výška normální je, já mám 172cm a otec měl 170, výšku zdědila z jeho strany. Je třeba si uvědomit, že váš manžel menší je, kdyby se narodil jako ženská, tak má o dost cm méně. Lékařka dost růst sledovala, ale nijaké extrémní výkyvy (třeba přes dva percentily) se nevyskytly, prostě nějak stabilně rostla, i když s výkyvy, takže nebylo důvod řešit.
Starší dcera měla ve 3letech asi 96cm a 14kg, jezdila v tu dobu už na kole, tak jsme furt hledali a vybírali vhodnou 16ku kolo, tak si to pamatuju…v necelých 6 letech má 112cm a necelých 20kg…na výšku je podobné jako holky okolo…mladší má ve 2 letech 10kg a drobná je…kamarádky holčička je taky drobná, ale hormon nepichaji, jiná kamarádka ho píchají klukovi, ale už má 10let…
Mam zas druhou stranu spektra, dcera ve 3,5 letech má 106cm a je to dlouhán. Já mám 178
@saniska píše: Více
To je moc? Syn má 105 a přijde mi to normální. Ani pediatr nic neříkal.
Mi to přijde taky ok, jej oproti většině děvčat ve školce je vyšší ![]()