Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pardón, omylem jsem klikla na odeslat
.
Tak ještě jednou
:
Ahoj,
dcera tohle dělala také - zrudla, zmodrala, nedýchala a pak ječák…prostě hysterka no
. Někdy dokonce bylo potřeba ji v té „modré“, nedýchající fázi štípnout do tváře/fouknout jí na obličej, aby se „probrala“, když už mi přišlo, že už nedýchá dlouho. Přešlo ji to tak do půl roku určitě. Dělala to jen jako miminko. U dcery to bylo prostě jen momentálním vytočením - hysterická scéna…poprvé to udělala už v porodnici a když jsem s ní v náručí přiběhla na sesternu, že mi dítě najednou zmodralo a nedýchá a že předtím nabíralo na řev, tak ji rychle zkoukly, zasmály se a zhodnotily to jako prostě klasické dráždivější dítě no… ![]()
@Freya10 píše:
Pardón, omylem jsem klikla na odeslat.
Tak ještě jednou:Ahoj,
dcera tohle dělala také - zrudla, zmodrala, nedýchala a pak ječák…prostě hysterka no. Někdy dokonce bylo potřeba ji v té „modré“, nedýchající fázi štípnout do tváře/fouknout jí na obličej, aby se „probrala“, když už mi přišlo, že už nedýchá dlouho. Přešlo ji to tak do půl roku určitě. Dělala to jen jako miminko. U dcery to bylo prostě jen momentálním vytočením - hysterická scéna…poprvé to udělala už v porodnici a když jsem s ní v náručí přiběhla na sesternu, že mi dítě najednou zmodralo a nedýchá a že předtím nabíralo na řev, tak ji rychle zkoukly, zasmály se a zhodnotily to jako prostě klasické dráždivější dítě no…
Já mám taky podezření, že to je prostě hysterka
Ale kolem mají vsichni tak klidné děti až mě to se.e
přitom nevím po kom to má, my jsme s manželem oba takový klidní. Je pravda, že je to malej pašík má už 6,5kg a pořád by jen jedla
no a taky hodně chce, abych se jí věnovala ukazovala hračky, a tak… Ona mi s tímto začala az někdy ve druhém měsíci když se začala pomalu uklidnovat tak její potřeba být pořád na mě. Říkala jsem si jo už to ustupuje a bude klid a ono prdlajs, ale jako jo nedělá to pořád, ale jednou za den určitě.
@Martha03
podle popisu bych tipla respiračně afektivní záchvat, forma cyanotická.
Fouknutí do obličeje vcelku funguje. A vyroste se z toho.
@BellinkaX píše:
@Martha03
podle popisu bych tipla respiračně afektivní záchvat, forma cyanotická.
Fouknutí do obličeje vcelku funguje. A vyroste se z toho.
Diky moc, to jsem doposud nenašla.