Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně cyklus po revizi naskočil celkem rychle, ale otěhotnět se mi podařilo až za sedm měsíců. Byla jsem úplně v pohodě, ovulace pravidelná. Na tvém místě bych začala pít kontryhelový čaj a o miminko už se pokoušela. Nikdy nevíš, kdy do toho vlítneš zas
Druhé dítě se pak povedlo na jeden neplánovaný možný pokus ještě dřív, než jsme se začli snažit ![]()
Ahojky, tak za mě, mě revizi pokazili, ale já neměla MS vůbec, po nešetrné revizi mi byl diagnostikován Ashermanův syndrom = zkráceně srůsty, měla jsem štestí po rozrušení se znova neobjevili a už mám 16M prcka, když jsi byla u dr. co ti řekl na sliznici? jakou ji máš? já ji měla hodn nízkou pomalu žádnou, zkoušel na mě hormony atd. a nic, tak jsem šla rovnou na hysteroskopii, kde se zjistilo co a jak
hlavně hlavu vzůru a snaž se nepropadat panice, lehko se to říká, taky jsem po ZT a revizi byla pomalu na dně
držím moc palečky
![]()
@Maminka.Sarinka Hele zkuse se hodit do pohody. Pročetla jsem tvé dřívější příspěvky a myslím, že je čas to vše konečně hodit za hlavu. Co se stalo se stalo. Nejsi první ženská na světě, která byla na revizi dělohy a bohužel ani poslední. Většina žen pak normálně otěhotněla a porodila několik dětí. Teď je to pro tebe ještě čerstvé a vím, že až další těhotenství a čas to vše zlepší. Ale seber se a už to prostě neřeš. Žijte, milujte se a jednoho dne se to zase povede.
Ahoj, já po revizi první MS měla taky takovou,,chatrnou´´ respektive krvácela sem dva dny pak den nic pak zas dva dny den nic a pak už jen den špinění. Teďka bych měla dostat druhou ms…cítím se fajn.. vpohodě jak psychicky tak fyzicky…tak se ničeho nebojím…s přítelem sme si pomalu řekli že už dlabeme na ochranu a děj se vůle boží…pokud tělo připravené nebude-nepřijde nic..a je to…Tobě držím palce ať si to srovnáš hlavně v sobě, je to těžké já vím, ale funguje to…píšeš jak máš fungující vztah a super přítele a to je hrozně důležité..nejsi na to sama ap odpora rodiny a lidí kolem je hodně důležitá..a hlavně o tom pořád mluvit..to pomáhá…určo to zvládnete jsi silná a té ms bych se nebála,…hele někomu se tělo čistí měsíc někomu týden. A jesli si špinila 3 týdny po revizi tak bych to jako ms nebrala…ms by měla být 4-6 týdnů po revizi..tak třeba teprve ta pravá přijde:-) hm?
kdy si byla na revizi? Já jsem byla 4.prosince…a můj doktor mi řekl že bych to měla dostat poprvé od půlky do konce ledna…což je vlastně skoro dva měsíce…a když ne tak teprve mám přijít na vyvolávačku:-))) tak se neboj…počkej až ta mrcha přijde, ona si tu návštěvu nenechá ujít ![]()
Pajkax: No na sliznici mi jako tak neřekli nic moc, jen že výška sliznice byla cca 3 týdny od revize 8 mm a to je vše..nevím jestli je to v normě nebo ne až tak hodně se v tom neorientuju..jinak podle ultrazvuku by mělo být vše v pořádku tak fakt nevím…holky co ještě prcka nechtějí tak nadávají na menstruaci a stěžujou si že je bolí břicho a nevím co ještě a co já bych za to teď dala
tobě na to přišli jak na ten syndrom? podezření na něj..na ultrazvuku bylo něco divného vidět nebo jen kvůli vymizení ms? Jinak moc děkuji za podporu a gratuluji k miminku a přeju hodně zdravíčka!! ![]()
Berunice: revize byla v prosinci 23…na kontrole jsem byla za 3 týdny a doktorka řekla že na ultrazvuku vidí probíhající menstruaci, ale jak jsem už řekla, byla to jen špinění no tak fakt nevím…ale snad to bude dobré..snad se to urovná časem..ale je to těžké pořád mít v sobě tu nejistotu jestli je vše ok a furt akorát muset čekat..někdy to jinak nejde já vím, ale je to hodně psychicky náročné, zvlášť pro ty, které si miminko už opravdu moc přejí..
Holky omlouvám se že to řeším pořád dokola, ale nemůžu se přes to přenést…řeším to snad 24 hodin denně, dokonce se mi o tom i zdá..zasáhlo mě to víc než jsem si asi myslela…nedokážu už skoro ani myslet na nic jiného…někdy mám chvilky kdy jsem,,v pohodě" a už myslím pozitivně, ale pak zas je najednou všechno špatně, samé negativní myšlenky…furt se to střídá a nezdá se mi že by se to nějak lepšilo..možná tu ms mám takovou i tím extrémním stresem, což je taky dost možné, ale zatím se prostě nějak dlouhodoběji do pohody dostat neumím…
@Maminka.Sarinka : já to mám to stejný, po revizi jsem vlastně skoro tři měsíce a je to pořád stejně na hovno…na venek vypadám v pohodě, snažím se upnout se k jiné věci, ale stačí je malý impuls (někdo v okolí otěhotní, s přítelem se chytnem) a je špatně, začnu brečet a přestanu až za několik dní…mě první MS přišla normálně, ale druhá mešká už tři týdny (dovedeš si představit to nadšení, že jsem třeba těhotná a pak to zklamání, že nejsem). Prostě se to snažím přežít dokud nebude mimís
myslím, že za tu MS můžou jak hormony, tak stres…časem přijde, nebo si zajdi na vyvolávačku ![]()
@Maminka.Sarinka já to taky pořád řešila, nejsi v tom sama a jak psala @Karleon bohužel se to stává a člověk se musí zvednout a jít dál
sliznice 8mm 3 týdny po revizi je celkem slušná, no u mě to bylo jednoduché já měla sliznici cca 3 mm a vůbec jsem nešpinila a ani hormony sliznici nezvedly a dr. řekl, že to tomu něco určo brání a že se mrknou dobnitř což je ta hysteroskopie zjednodušeně řečeno a tam zjistili srůsty a rovnou je rozrušili
@Maminka.Sarinka ty jo hele my si taky miminko moc přejeme…ale čas nevrátíme bohužel.-(( musíme to skousnout a jedeme dál
neboj..to přejde:-) mysli na dobré věci udělej si krátkodobé cíle…třeba si řekni když do třech týdnů nezačnu krvácet jak bych měla tak si zajdu k lékaři..pak si řekneš tak a za 4 týdny dostanu další ms a začneme se snažit…a uvidíš že to ani nevydržíte a začnete třeba dříve…nemysli na to co bylo ale na to co bude…musíš si v hlavě říkat že jsi zdravá a nikdo nic nepokazil a vše je v pořádku..mysli pozitivně…fakt..pomáhá to:-)) možná zním až moc optimisticky, ale my to stejně nevrátíme..můžeme se jen hezky psychicky srovnat aby to další těhu k nám přišlo co nejdřív a rádo ![]()
@Maminka.Sarinka nesmíš se tomu tak poddávat.. Já mám za sebou dvě neúspěšná těhotenství v minulém roce.. obě revize, které jsem měla dopadly dobře.. MS dorazila. Jednou až díky vyvolávačce po druhé sama od sebe asi za 5 týdnů od revize.. každé tělo je jiné a jinak se s touto situací vyrovnává… tím, že to furt řešíš tělu nepomůžeš.. snaž se myslet na něco pozitivnějšího… nazaobírej se tím, co se stalo a hlavně proč se to stalo.. ![]()
Holky nějakou dobu jsem tu nebyla a tak píšu až teď
Ms dorazila za necelých 6 týdnu od revize a byla bych řekla přibližně stejná jako kdysi
možná jen trochu slabší, ale to je u mě taky normální, že jsem ji vždy neměla nějak extra silnou…tak mi to trošku přidalo na psychické pohodě a i když mi je pořád ještě smutno z toho, tak už mi je líp a doufám že to brzo zase výjde a že už třeba za rok se budu moct radovat s miminkem v náručí
díky moc za podporu ![]()
@Maminka.Sarinka Tak vidíííš..to je super…a za měsíc přijde další a už to bude vše zas jak při starém
žádné trápení…je super že to přišlo samo, je vidět že si s tím tělo krásně poradilo ![]()
Ahoj holky jsem už delší dobu od revizi a první,,menstruace" proběhla (po třech týdnech od revize kvůli zamlkému těhu) jen jako jednodenní mírné zašpinění a tím to skončilo…nyní očekávám ms druhou a snad už normální, ale mám strach, že hned tak nepřijde..mám tělo asi hodně hormonálně nevyrovnané a co chvíli tak divně špiním..špinění trvá pár hodin a je tmavě hnědé (nezapáchá, nic mě nebolí ani nesvědí)..menstruace normální ale stále nepřichází..jsem už úplně na pokraji sil a mám už tak špatnou náladu, že nedokážu vůbec normálně prožívat žádnou radost..mám v hlavě jen to, kdy už se budeme moct zas začít snažit o miminko a jestli to vůbec půjde..co když na té revizi něco pokazili a já zůstanu neplodná
nedokážu si to vůbec představit, chci strašně moc miminko..věk na to mám, podmínky vytvořené co se týče všech okoloností, mám fungující vztah, s partnerem se moc milujeme, oba miminko moc chceme…jen jediný háček to má, že asi budem muset čekat ještě, protože tělo se pořád asi vzpamatovává nebo nevím…bojím se že bych mohla být neplodná už
ale to snad ne..toho se bojím nejvíc že už nebudu moct mít děti..snažení nám předtím trvalo jen měsíc a hned vytoužené dvě čárky a už tlouklo i srdíčko ale pak bohužel přestalo a následovala revize
chtěla bych tomu dát ještě klidně milion šancí, chtěla bych přivést na svět našeho vytouženého drobečka, ale zatím bohužel musíme čekat…to by mi ani nevadilo, stačilo by mi kdybych věděla, že na té revizi nic nepokazili, mé tělo mi ale bohužel tuto možnost neustále podsouvá (ty pochyby)..místo ms jen hnědé špinění a špinění během celého měsíce občas (hnědé) a jinak nic…nevím no..poraďte prosím…na gynekologii říkali že je to hormonama že to může být takhle rozházené ale měla jste to takhle některá? srovnalo se to a bylo zas vše v pořádku (ms)? máte teď nornálně miminko? potěší mě každá zkušenost s dobrým koncem
děkuji moc za příspěvky a omlouvám se za poměrně dost dlouhý sloh, asi jsem to potřebovala takhle aspoň ze sebe všechno dostat trochu…