Revizoři a turisti :((

81
26.10.24 23:38

Revizoři a turisti :((

Ahoj :srdce:
Dnes mám zvláštní situaci o kterou bych se ráda podělila a slyšela vaše názory…
Jde o nevhodné chování revizorů k cizincům.
Já sama když jsem se do ČR přestěhovala tak jsem napoprvé jízdenku koupila ale špatně označila. Naštěstí revizor mluvil anglicky a vysvětlil mi vše… Teď už tu žiju dlouho a rychle jsem pochopila. Ale to co jsem viděla dnes byly příšerné… Vystupovala jsem z metra a vidím revizora jak velmi nahlas a nepříjemně mluví na asi 16/17 letou dívku která skoro plakala… Přišla jsem protože mi jí bylo opravdu líto a z celé situace jsem pochopila že pan revizor mluví česky a nějak anglicky i když ne ideálně… Ovšem dívka anglicky neuměla skoro vůbec. Byla z Brazílie a já b. Portugalštinou trochu mluvím tak jsem se od ní dozvěděla že je tu na kurzu se školou a učí se tu anglicky/ cestují. A že se ztratila skupině a musí se dostat na hlavní nádraží. Doklady měla u vedoucí tripu a i pas… U sebe měla asi 3 eura a byla chudák úplně mimo skoro se tam zhroutila. Měla nějaký náramek s záchranným číslem ovšem s britskou předvolbou… No hrozná situace :srdce: revizorovi jsem se to pokusila vysvětlit on ale vůbec neposlouchal. Tak jsem nakonec zaplatila já a dívce pomohla až na nádraží ( půl hodiny cesty) Opravdu nevím co by se stalo kdybych nepřišla protože oni by se vážně nedomluvili. No… Ráda uslyším vaše názory a co by jste na mém místě/ na místě dívky udělali vy :zed: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1402
26.10.24 23:47

Já bych Teda asi zavolala PCR ať to vyřeší oni (I to že se ztratila ), přiznám se, že by se mi peníze za ní platit nechtěli s tím, že kdoví zda mi je pak pošle… ale jako každopádně jsi udělala dobrý skutek a holčina může být ráda, že na tebe narazila! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
27.10.24 00:40

@Emily Krol Taky bych neplatila, revizorovi na místě nic platit nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009
27.10.24 05:06

Neplatila bych. Ale je mi některých cizinců taky líto. Já viděla celou skupinu Španělů, všichni nadšeně ukazovali lístky, ale nikdo si je neoznačil :( Takže asi 15 pokut najednou. Přijeli do Čech a tohle bylo přivítání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
27.10.24 05:45

Revizori lovi turisty schvalne..maji penize z kazde pokuty, vic je nezajima. Obvykle, kdyz mam kufr, kontroluji a z rocni litacky jsou dost zklamani…nicmene tisicovku pokutu bych teda za nikoho neplatila, to jsi svetec! Policie, kterou by stejne musel kontaktovat, by to snad vyresila. Ale ja bych se do toho asi vubec nemontovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65242
27.10.24 06:37

Divna praxe, aby mel nekdo vsechny pasy. U nas se to nedela ani na zakladce pri vyjezdu do ciziny. Navic v tom veku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
27.10.24 06:55

A to slečna neměla mobil, aby se se skupinou spojila hned, jakmile se jim ztratila? Samozřejmě že bych se jí snažila pomoct, zvlášť kdybych mluvila jejím jazykem. Uklidnit ji, aby přestala panikařit, spojila se třeba s kámoškou že skupiny, která upozorní dospělý doprovod, pomoct jí získat její doklady a ten lístek na MHD, co dozajista vedoucí výpravy měla u sebe taky apod. Ale na druhou stranu - že za MHD se platí, se ví všude na světě a na internetu jsou snadno dostupné rady, jak v kterém konkrétním městě na to, včetně toho, jestli a jak je potřeba lístek po zakoupení ještě validovat nebo ne. Když to zvládnu načíst já pro Kodaň, není důvod, aby to nezvládli cizinci pro Prahu. :nevim: Takže skupiny Španělů, co schytali pokutu za neoznačené lístky, mi nějak extra líto není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
27.10.24 07:07

Nechala ses od slečny pěkně nachytat. To v 17 neměla mobil, aby zavolala vedoucí? Holčina si vymyslela pěknou pohádku :palec:
A jinak je to stejný jako všude jinde, je to o lidech. A holt pokud si jízdenku neoznačí, tak je to chyba, je to napsané i má té jízdence.

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
27.10.24 07:22

Znám jednu paní z Francie, která mi vyprávěla, jak bydlela 2 roky v Praze a byla v šoku, jak se k ní lidi chovají hnusně a nikdy nepomůžou. :think:

Já občas někomu pomůžu taky. Naposled mě to stálo 45 minut mého času a byla jsem v práci hodně pozdě - odvedla jsem jednoho slepého Afričana, kam potřeboval. A co. Ve tvé situaci bych možná pomohla taky. Taky se mi stalo, že jsem zůstala na nádraží bez peněz a někdo za mě zaplatil, nebo jsem v zahraničí přišla i veškeré doklady a nevím, co bych bez pomoci dělala. Naštěstí jsem potkala hodné lidi. Peníze a čas jsou pořád jenom peníze a čas. Za mě to, že jsou lidi, kteří pomoc zneužívají, není důvod, abych v těžké situaci někomu nepomohla.

• Citovat
  • Upravit
27.10.24 07:25
  1. revizoři obecně jsou odpad společnosti, kteří jdou po těch „slabších“ čest výjimkám
  2. máš můj obdiv, zachoval bych se stejně
  3. na místě se nic platit nemusí, ale je potřeba ztotožnit, tedy příjezd policie
  4. já bych postupoval takto. Dívku bych uklidnil, něco bych ji koupil a počkal bych na příjezd policie. Mezitím by mu unikaly jine kšefty :D po příjezdu policie bych zaplatil teprve pokutu a dívku bych doprovodil ke skupině. Mezitím bych mu vysvětlil, co si o něm myslím. Sice by měl kořist, ale celé by to bylo tak dlouhé, že by mu mezitím uniklo několik jiných pokut
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
27.10.24 07:27

Jinak ne všude se jízdenky označují. Docela často to mají některá města i tak, že jízdenka platí od momentu, kdy si ji člověk koupí. Pak je blbý, když někdo neznalý si jich koupí 5.

• Citovat
  • Upravit
43035
27.10.24 07:30

Revizori jdou po slabych kusech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
27.10.24 07:30
@Leontodon píše: Více

A proto jsou u nás všude cedulky i v angličtině, co se má s lístkem udělat. Alespoň v pražské MHD.

• Citovat
  • Upravit
2902
27.10.24 08:05

Udělala jsi dobře, že ses slečny zastala a pomohla celou situaci vyřešit. Kdoví, jak by kdo z nás reagoval v šestnácti letech, bez dokladů, znalosti jazyka, ztracený někde v hlavním městě. Já se ve 22 letech ztratila v Bukurešti, mobily tehdy ještě nebyly a fakt to nebyla příjemná záležitost. A co si budeme povídat, někteří revizoři se chovají jako hovada. Holt každá koruna dobrá. Ale na bezdomovce a podobné existence si netroufnou, to raději dělají, že nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
27.10.24 08:43

A ta dívka se ztratila před tím než ji začal řešit revizor? Nebo proč ji ta skupina nehledala??? Neměli na sebe spojení, pokud neměli žádný doklad. Divná organizace zájezdu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!