Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli jste tohle některé citily. Uz asi tyden (ikdyz ne každý den) sem tam citim krátkou rezavou bolest v pochve…nevim přesně kde, jestli to je u čípku nebo kde. Kolikrát i několikrát za hodinu a vždycky jen na moment, ale i tak to není nijak příjemné. Jsem v 36 tt a cítím pomalu změny v podbřišku a celkově jak se tělo připravuje, takže čekám, že mi asi řeknete, že je to zcela normální, že malý jen tlačí víc hlavičkou, ale i tak se chci ujistit, jestli je to normální…že to třeba neznamená, že se k něčemu rychle schyluje
Omlouvám se, jestli to je hloupý dotaz, ale čekám první, tak ještě nevím, co všechno očekávat
Děkuju ![]()
To mi nepřijde jako příprava k porodu, já měla podobné pocity a byl to začínající zánět močáku, týden antibiotik to spravil…
Je to mozna malinko podobný pocit, ale ne stejny, zánět jsem mívala pár let zpatky dvakrát do roka a to byla pokaždé stejná bolest, tahle je trochu jiná. Žádné pálení necítím, ani při močení nic. Vážně mi to připadá úplně jiné než u zánětu. Asi se na to zeptam ve středu u své porodní asistentky, ale to si budu muset ještě nacvičit, jak to řeknu anglicky ![]()
Pamatuju si, ze v poslednim trimestru jsem toto taky citila, neni to prijemne, ale i kdyz jsem to rikala dr, tak to neresil, prohlidky byly jinak ok, takze to je asi „normalni“ ![]()
@Wink Tak já taky necítila pálení při močení, ale občas a tedy při prohlídce to bolelo na dotyk v místech, kde by dle dr. nemělo… plus se mi ukázala maličko bílkovina v moči.
Cítila jsem ke konci těhotenství (cca posl. měsíc) totéž, když děti sestupovaly do pánve a tlačily na čípek. Pak mi spadlo břicho, což potvrdilo, že je to klesání dítěte. Uzavřená jsem byla, nekrvácela, k porodu to nebylo a obě děti jsem rodila dlouho po termínu.
U mě se takhle projevovali poslíčci
. Nevěděla jsem, že to je ono, až do té doby, než jsem šla na monitor a tam byly vlny
. Možná je dobře že jsem to nevěděla, protože jsem to měla už od 30tt a zbytečně bych plašila ![]()
@Lishaa Ja uz prave mam poslicky taky delší dobu a tohle k tomu začlo až teď. Nebo teda tipuju, ze to jsou poslicci. Sem tam mi strili bolest pres bedra a pres celé bříško, jakoby zhora dolu…plus jakoby menstruacni bolesti, ikdyz ne ani křeče, jako spise velký tlak a pocit nafouknutosti..tak jsem to i prd menstruaci vzdycky mela. Tohle pocituju uz pár týdnů a do toho se pak přidalo tohle řezání, ale asi to vážně bude jen hlavičkou jak říkáte…ta bolest se nijak nemění, ani nezvyšuje ani nezmensuje…
Ja jsem v 23.TT a poslednich par dni citim neco podobneho. Na mocak jsem dost trpela a je to opravdu jine. Navic citim jakoby pulzovani, tlak v podbrisku a zda se mi, ze jsem trosku otekla. Bolest a ta pulzace se mi objevuji po delsi ceste autem a k veceru, na kontrolu jdu za tyden. Jsem prvorodicka, tak vubec nemam tuseni, jestli to je nebo neni normalni
. To pulzovani nejde zastavit vuli, zkousela jsem stahnout svaly, spis se to pak jeste stupnovalo. Jsem z toho trosku nervozni, nema nekdo podobnou zkusenost, at se trosku uklidnim nez dorazim k doktorovi
.
@Sarsur ty jo to pulzování by mohlo být škytání mimina, ale ve 23tt je na to asi brzo ![]()