Rezervace hotelu nebo hostelu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.8.18 22:33

Rezervace hotelu nebo hostelu

Zdravím, jsem ještě mladá nezkušená dívka.. a nechápu jak funguje rezervace.. :D všude možně jsem hledala ale nkc :D takže: když si rezervuju hostel, platí se až na místě nebo předem? :/ A kdybych náhodou onemocněla platí se poplatek? :/ (Zajímá mě to, jelikož sama nemam účet)

Jinak tohle je jen dotaz, byla bych ráda kdyby ODPOVÍDALI JEN TI, CO MAJÍ ZKUŠENOSTI a ZÁJEM ODPOVĚDĚT A PORADIT, ti co mají problém či názor, že je toto jasné, ať si ho nechají pro sebe :)

Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
5.8.18 22:40

Jak kde. Někde chteji zalohu, jinde ne. Zakezi na vseobecnych obchodnich podminkach daneho provozovatele. Stejne tak se to tyka i stornopoplatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
5.8.18 22:41

Jak funguje rezervace najdeš u daných ubytovatelů, nebo společností, přes které objednáváš. Asi špatně hledáš. Jinak ano, v 99% případů něco platíš předem. Někde chtějí zálohu, někde chtějí zaplatit a doplatit ještě před příjezdem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
5.8.18 22:43
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem ještě mladá nezkušená dívka.. a nechápu jak funguje rezervace.. :D všude možně jsem hledala ale nkc :D takže: když si rezervuju hostel, platí se až na místě nebo předem? :/ A kdybych náhodou onemocněla platí se poplatek? :/ (Zajímá mě to, jelikož sama nemam účet)

Jinak tohle je jen dotaz, byla bych ráda kdyby ODPOVÍDALI JEN TI, CO MAJÍ ZKUŠENOSTI a ZÁJEM ODPOVĚDĚT A PORADIT, ti co mají problém či názor, že je toto jasné, ať si ho nechají pro sebe :)

Děkuji :)

Záleží také kde to rezervuješ. Některé hotely (hostely nevím) si nechají platit zálohu (většinou na účet) a některé si buď rovnou zaplatíš (zase na účet), anebo až po ukončení pobytu (hotovost, karta). Záleží na hotelu. Pokud onemocníš a máš štěstí, tak někdy Ti vrátí i zálohu, někdy Ti nevrátí zálohu a někdy chtějí malý poplatek (většinou, když rezervaci zrušíš den předem, tak si nechají zálohu, malý poplatek), ale fakt záleží na hotelu a rezervačních stránkách. A také, kolik dní předem rezervaci zrušíš.

Za nic se nestyď, pokud chceš to ještě nějak více rozvést, tak písni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
5.8.18 22:47

Fakt případ od případu. Pokud rezervuješ přímo přes zařízení, nastuduj konkrétní storno podmínky, každý má jiné. Pokud třeba přes booking.com, tam to bývá dost zřetelně vidět, vybírám ubytování bez nutnosti zálohy (jen se třeba uvede číslo karty) a s možností bezplatného zrušení - někdy je to den předem, někdy měsíc, někde hned strhnou třeba 30 %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
6.8.18 03:48

My si vetsinou vybirame na booking.com ubytovani bez zalohy s moznosti bezplatneho storna, casto menime plany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.1.24 14:07

Obnovuju diskusi.

Rezervovali jsme si na dovolenou penzion, ubytovateli se platí rezervační poplatek, ale dosud jsme nedostali fakturu pro zaplacení rezervačního poplatku.

Co s tím? Jednání poskytovatele ubytování je pro mne nesrozumitelné. Přistoupili jsme na podmínky, uzavřeli jsme smlouvu, ale nevím, do jaké míry chápe závaznost smlouvy a co bychom dělali, kdybychom se dozvěděli, že nás neubytuje a všechno ostatní v okolí, kde plánujeme (tuzemskou) dovolenou je obsazeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
24.1.24 17:48
@eumedon píše:
Obnovuju diskusi.

Rezervovali jsme si na dovolenou penzion, ubytovateli se platí rezervační poplatek, ale dosud jsme nedostali fakturu pro zaplacení rezervačního poplatku.

Co s tím? Jednání poskytovatele ubytování je pro mne nesrozumitelné. Přistoupili jsme na podmínky, uzavřeli jsme smlouvu, ale nevím, do jaké míry chápe závaznost smlouvy a co bychom dělali, kdybychom se dozvěděli, že nás neubytuje a všechno ostatní v okolí, kde plánujeme (tuzemskou) dovolenou je obsazeno.

A připomenuli jste se mu kvůli tomu poplatku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.1.24 19:36
@lucad77 píše:
A připomenuli jste se mu kvůli tomu poplatku?

Jistě. Prý v druhé půlce ledna pošle zálohovou fakturu. Ještě je čas týden, ale co když ne? Zas nechci, aby všechny zajímavé lokality byly fuč a my museli brát, co je, nebo být bez dovolené.

Jak to vlastně je právně, kdyby se nic nedělo? Je to závazná smlouva, nebo ne, a pokud je závazná, tak co plyne pro každou ze stran, kdyby neplnila?

Příspěvek upraven 24.01.24 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
24.1.24 19:37
@eumedon píše:
Jistě. Prý v druhé půlce ledna pošle zálohovou fakturu. Ještě je čas týden, ale co když ne? Zas nechci, aby všechny zajímavé lokality byly fuč a my museli brát, co je, nebo být bez dovolené.

No stejně vám nezbyde nic jiného než počkat. :nevim: Mezitím bych si hledala i jiné typy, ještě je čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.1.24 19:41
@lucad77 píše:
No stejně vám nezbyde nic jiného než počkat. :nevim: Mezitím bych si hledala i jiné typy, ještě je čas.

No, já vím, manželka snad má něco nachystané, akorát uvažuju, jak na to jít, kdyby nic.
Nerozumím tomu: Ubytovatel může mít peníze na kontě, chceme mu je poslat, přistoupili jsme na všechny jeho podmínky, a on nic. Ty tomu rozumíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
24.1.24 19:42
@eumedon píše:
No, já vím, manželka snad má něco nachystané, akorát uvažuju, jak na to jít, kdyby nic.
Nerozumím tomu: Ubytovatel může mít peníze na kontě, chceme mu je poslat, a on nic. Ty tomu rozumíš?

Ne. Ale znám lidi, co mají na všechno dost času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
24.1.24 19:46

@lucad77 Mně se líp jedná s lidmi, kteří jednají racionálně a předvídatelně, i když jsou to protihráči a tahají ze mě peníze a mají tah na branku. Pokud jsou féroví a srozumitelní. Z lidí, kterým chci poslat peníze, ale oni mají fůru času, jsem nervózní, nevím, co od nich čekat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
24.1.24 19:49
@eumedon píše:
@lucad77 Mně se líp jedná s lidmi, kteří jednají racionálně a předvídatelně, i když jsou to protihráči a tahají ze mě peníze a mají tah na branku. Pokud jsou féroví a srozumitelní. Z lidí, kterým chci poslat peníze, ale oni mají fůru času, jsem nervózní, nevím, co od nich čekat. :nevim:

Tak to máme stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
24.1.24 19:51

@eumedon no, někteří ubytovatelé mají na všecko dost času… nejen u nás, teď jsem z jednoho Skota dolovala odpověď tři týdny (a na bookingu má, že obvykle odpovídá do 24 hodin).Já pro takové případy třeba ještě na bookingu rezervuji nějakou zálohu s možností zrušení zdarma a pak to pustím. Ale pravda je, že když objednávám ubytování s dobrými recenzemi, tak mě asi ještě nikdo nevypekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí