Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím a teď praktické dotazy. Jaká vzdálenost je cca lehčí procházka? Je mi jasné, že pomalu, ale nedokáži si představit kolik to je. A pak prádlo po operaci. Klasické +vložka, nebo třeba i MS kalhotky? A pomůže například nějaký stahovací pás jako po brisnich operacích? A zvládli jste po operaci nosit kalhoty nebo byli pohodlnější volnější šaty? Vím, že laparo jizvy jsou drobné, ale nevím jaký vnitřní pocit to je?
Tak 5 km. V nemocnici byly poporodní vložky, doma mi pak stačily jen tenké, kalhotky jsou za mě zbytečné. Budeš pár dnů nafouklá, takže něco volnějšího se hodí. Je hedno, zda kalhoty či šaty. O jizvách jsem ani nevěděla, nijak nebolely.
Ahojte ještě dotaz jak dlouhou počítat hospitalizaci? Díky. Už se mi to blíží, za dva tydny nástup 🫣
@Maja.Tom píše: Více
Operovali mě v pondělí (nástup v neděli po obědě), v pátek ráno mě propustili domů.
Já nástup v neděli, v pondělí operace, ve čtvrtek v poledne doma
Jsem 10 týdnů po. Nechali mi akorát vaječníky. V práci sedím a šla jsem tento týden poprvé a neumím si představit jít dříve. Urcite vše dodržovat na 100%. Opravdu jsem jen odpočívala a po 6 týdnech sem začala s fyzio. Teď jsem spokojená.
Pod to se podepíšu.
Jsem velmi akční člověk a tohle mě sejmulo… Fyzicky. Sezení delší si neumím představit.