Režim u 7měsíčního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4256
3.3.14 12:07

@ZuzOliv
v 6:30 mlíko-spánek do 9:00 spíme -hraní
v 10:30 ovoce -hraní,
v 12:30-14:30 spánek
v 14:30 zelenina-procházka cca 2h s občasným spánkem
v 16:30-18:30 hraní,
v 18:30- mlíčko nebo kaše a koupání
v 19:30-spánek (+někdy i v noci mlíčko okolo 11-12, ale to málo kdy)

T+T(7,5měs.) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
6.9.16 21:25

Ahoj holky,
zajimalo by me jak jste na tom s rezimem vaseho cca 7 mesicniho decky. proto obnovuji tuto diskuzi a pisu jak je to u nas, mam za par dni 7 mesicni holcicku:

vstavame cca mezi 5,45 - 6,30
snidaně - mleko cca 200 ml mezi 7,00 - 7,30
pak jdeme na prochajdu s hafikem, nekdy usne podle toho v kolik vstane, cca na 30-40minut
svača mezi 10 - 10,30 podle snidane, ovocna presnidavka.
pred obedem nekdy usne, opet tak na 1/2 hodinu
obed mezi 13 - 13,30 maso-zelenina, dopiji se jeste mlekem.
hrajeme si, ale vetsinou jdeme ven.
nekdy usne pred svacou, posledni dobou uz ne.
svacina kolem 16-16,30 (ovocna presnidavka, nekdy pridam jogurt)
potom jdeme zase s hafikem a kdyz nespala pred svacou, tak v kocaku usne, opet kolem 30-40 minut.
kolem 18,30 koupeme, pak mlecna kasicka cca 250 ml.
po sedme, max do 19,30 tuhoň.
v noci vstavame na jidlo mezi 2-4 - vypije cca 200 ml mleka.
jak jste na tom vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
6.9.16 22:08

Dvojčata už jsou o pár měsíců starší, ale v podstatě je to pořád stejné. V 7m.to bylo:

5:00-5:30 probuzení a hned řídká kaše z láhve 120ml, kakání(každé ráno je to vzbudilo:-)) a pak hraní.
7:30-8:00 mlíko 120ml a pomalu ven.
8:30-11:30 procházka(spánek 1,5hod v 10:00 mlíko 120ml)
11:30-13:00 oběd(zelenina+mlíko100ml),potom hraní.
13:00-15:00 procházka (spánek 1hod a ve 14:30 mlíko 120ml)
15:00-16:00 hraní
16:30-17.00 kaše ze lžičky+mlíko100ml
17:30-5.00 spánek(21:00 budíme a v polospánku pijou řídkou kaši150ml)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.21 22:29

Potřebovala bych poradit s režimem u 7 měsíčního dítěte. A jde mi teda hlavně o jídlo. Do nedávna jsme krmili 7× denně po 3-4 hodinách s delší pauzou v noci. Jak jsme začali s příkrmy tak se nám to celé nějak rozhodilo.

Vstává po 6.hod
V 7 snídaně (UM), pak hraní
V 10-11 svačina (pár lžiček ovoce + UM), pak hraní a jdeme ven
V 14-15 oběd (příkrm + UM), pak hraní a jde ven s babičkou
V 18-19 UM, pak koupání a mazlení
V 21-22 UM (někdy usne dřív takže je pak jedno krmení v noci) a usne

Před jídlem někdy na chvíli usne, tak se nám to celé posune.

Nevím jestli třeba oběd (příkrm) v 15hod není už pozdě? Nemám to nějak přeorganizovat?
A hlavně, vlastně krmíme jen 5× denně a dávky pije cca stejně jako předtím, tak nevím jestli jí to mléko nedávat častěji?

• Citovat
  • Upravit
703
19.4.21 23:10

Mě ten režim přijde v pohodě. Mate to tak asi zajeté. Podáváš vodu? A za tu delší pauzu v noci buď ráda… Ne každý mimco je takové :kytka:
Jinak postupně navyšovat ty svačiny + příkrmy, já mám tedy kojenou, stejně starou, ale až mi sní určitý množství prikrmu nebo přesnídávky, tak uberu kojení v tvém případě um

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
19.4.21 23:12
@Anonymní píše:
Potřebovala bych poradit s režimem u 7 měsíčního dítěte. A jde mi teda hlavně o jídlo. Do nedávna jsme krmili 7× denně po 3-4 hodinách s delší pauzou v noci. Jak jsme začali s příkrmy tak se nám to celé nějak rozhodilo.

Vstává po 6.hod
V 7 snídaně (UM), pak hraní
V 10-11 svačina (pár lžiček ovoce + UM), pak hraní a jdeme ven
V 14-15 oběd (příkrm + UM), pak hraní a jde ven s babičkou
V 18-19 UM, pak koupání a mazlení
V 21-22 UM (někdy usne dřív takže je pak jedno krmení v noci) a usne

Před jídlem někdy na chvíli usne, tak se nám to celé posune.

Nevím jestli třeba oběd (příkrm) v 15hod není už pozdě? Nemám to nějak přeorganizovat?
A hlavně, vlastně krmíme jen 5× denně a dávky pije cca stejně jako předtím, tak nevím jestli jí to mléko nedávat častěji?

V noci máme také 7 hod pauzu. Přes den má 6 - 7 krmení. Ji to takhle vyhovuje, takže neresim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
19.4.21 23:19

Starší dvě děti měly v tomto věku také pět porcí jídla za den (spaly celou noc). Teď ten nejmladší je zase jiná kapitola…
A jak vám to ty příkrmy rozhodily? Jako že se už nebudí na mléko v noci? Jinak až ti sní plnou dávku příkrmu, tak můžeš dát Um třeba už po dvou hodinách… Tak to mám třeba já teď u nejmladšího - dostane UM v 6:30, v 8:30 dostane třeba jogurt či kaši a v 10:30 zase UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.21 08:35
@KKikina píše:
Mě ten režim přijde v pohodě. Mate to tak asi zajeté. Podáváš vodu? A za tu delší pauzu v noci buď ráda… Ne každý mimco je takové :kytka:
Jinak postupně navyšovat ty svačiny + příkrmy, já mám tedy kojenou, stejně starou, ale až mi sní určitý množství prikrmu nebo přesnídávky, tak uberu kojení v tvém případě um

Vodu nabízím ale moc nechce :? Jo spí hezky, za to jsme rádi :mrgreen: Ale tomu jídlu moc nedá, je dost vybíravá…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.21 08:45
@Pocahonta píše:
Starší dvě děti měly v tomto věku také pět porcí jídla za den (spaly celou noc). Teď ten nejmladší je zase jiná kapitola…
A jak vám to ty příkrmy rozhodily? Jako že se už nebudí na mléko v noci? Jinak až ti sní plnou dávku příkrmu, tak můžeš dát Um třeba už po dvou hodinách… Tak to mám třeba já teď u nejmladšího - dostane UM v 6:30, v 8:30 dostane třeba jogurt či kaši a v 10:30 zase UM…

Rozhodily to tak že příkrm (svačinu) + mléko jíme přes hodinu, tak se nám to posouvá abych dala mléko nejdřív po 3 hodinách. Pak si ještě usne a jídlo je třeba po 5ti hod :nevim: Že se nebudí v noci mi ani nevadí :mrgreen: ale jde mi o to že jedla 7×120ml (tj. 840ml za den) a teď jí jen 5×120ml (600ml) - občas vypije víc než 120, ale to je výjimečně. Bojím se aby mi nezhubla, už teď je je to hubeňour dlouhej…
A můžu se zeptat co je celá dávka příkrmu? Všude čtu že v tomhle věku se k příkrmu dává pořád UM. A na jogurt není ještě brzy? :think:

• Citovat
  • Upravit
1429
20.4.21 13:07
@Anonymní píše:
Rozhodily to tak že příkrm (svačinu) + mléko jíme přes hodinu, tak se nám to posouvá abych dala mléko nejdřív po 3 hodinách. Pak si ještě usne a jídlo je třeba po 5ti hod :nevim: Že se nebudí v noci mi ani nevadí :mrgreen: ale jde mi o to že jedla 7×120ml (tj. 840ml za den) a teď jí jen 5×120ml (600ml) - občas vypije víc než 120, ale to je výjimečně. Bojím se aby mi nezhubla, už teď je je to hubeňour dlouhej…
A můžu se zeptat co je celá dávka příkrmu? Všude čtu že v tomhle věku se k příkrmu dává pořád UM. A na jogurt není ještě brzy? :think:

Píšeš, že malé je 7 měsíců… Od kolika si začala dávat příkrmy? Kolik váží teď váží kg (a kolik měla při porodu)? Kolik teď sní příkrmu?
Dětem jsem dávala příkrmy od ukončeného pátého měsíce… Kolem toho půl roka mi vypily na jednu dávku 180 ml, tak jsem to brala tak, že plná dávka příkrmů byla 180g, do té doby, když mi třeba snědly malou skleničku příkrmů (125 g), tak zbytek do těch 180 g, jsem udělala ještě UM - vzaly si kolik chtěly. Na konci sedmého měsíce už starší dvě děti měly plnou dávku oběda a odpoledne ovocnou přesnídávku. Jinak každé dítě je individual…
Bílý jogurt jsem zaváděla v 8. měsíci…
Teď ten nejmladší mi s příkrmy dává pěkně zabrat, bude mu 15M a nechce pít nic jiného než UM (takže mu ho ředím), bílý jogurt mi vzal na milost až cca pře měsícem…
Spíš než o to, aby přibýval jsem se bála o to, kolik má tekutin… Doktorka mi říkala, že minimum je 100 ml na kilogram váhy a to UM rozhodně nedává, takže mu hodně ředím obědy + ovocnou svačinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.21 19:27
@Pocahonta píše:
Píšeš, že malé je 7 měsíců… Od kolika si začala dávat příkrmy? Kolik váží teď váží kg (a kolik měla při porodu)? Kolik teď sní příkrmu?
Dětem jsem dávala příkrmy od ukončeného pátého měsíce… Kolem toho půl roka mi vypily na jednu dávku 180 ml, tak jsem to brala tak, že plná dávka příkrmů byla 180g, do té doby, když mi třeba snědly malou skleničku příkrmů (125 g), tak zbytek do těch 180 g, jsem udělala ještě UM - vzaly si kolik chtěly. Na konci sedmého měsíce už starší dvě děti měly plnou dávku oběda a odpoledne ovocnou přesnídávku. Jinak každé dítě je individual…
Bílý jogurt jsem zaváděla v 8. měsíci…
Teď ten nejmladší mi s příkrmy dává pěkně zabrat, bude mu 15M a nechce pít nic jiného než UM (takže mu ho ředím), bílý jogurt mi vzal na milost až cca pře měsícem…
Spíš než o to, aby přibýval jsem se bála o to, kolik má tekutin… Doktorka mi říkala, že minimum je 100 ml na kilogram váhy a to UM rozhodně nedává, takže mu hodně ředím obědy + ovocnou svačinku.

Bude jí 7 měsíců za pár dní, s příkrmy jsme začali v 5,5 měs. a měli jsme nějaké pauzy kdy to bojkotovala. Teď váží 6,6kg, porodní váha 3,6kg, ale je dlouhá, má 70cm. Asi týden zkoušíme ovoce ke svačině, ale to dá jen pár lžiček. Zeleninu docela jí, zvládne i 120g, ale to jí musí chutnat. Třeba s masem sní jej pár lžiček :nevim: Po příkrmu dám UM co vypije.

• Citovat
  • Upravit
1429
20.4.21 22:44
@Anonymní píše:
Bude jí 7 měsíců za pár dní, s příkrmy jsme začali v 5,5 měs. a měli jsme nějaké pauzy kdy to bojkotovala. Teď váží 6,6kg, porodní váha 3,6kg, ale je dlouhá, má 70cm. Asi týden zkoušíme ovoce ke svačině, ale to dá jen pár lžiček. Zeleninu docela jí, zvládne i 120g, ale to jí musí chutnat. Třeba s masem sní jej pár lžiček :nevim: Po příkrmu dám UM co vypije.

Platí takové pravidlo, že ideálně by mělo dítě v půl roce zdvojnásobit porodní váhu, v roce ztrojnásobit.
Tvoje dítě se s příkrmem teprve seznamuje, může chvíli trvat, než se to ustálí… Náš Junior vzal třeba na milost rozmixované čerstvé ovoce až ve 13M, plnou dávku oběda měl až po 2 měsících zavádění.
Za mě bych se spíše bála dehydratace, ale to bys poznala… Kdyby měla hlad, tak to třeba dohání v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.12.24 21:27

Rezim 7m+

Dobrý den,

Chtěla bych prckovi (7m+) zavest rezim protoze nam zacalo “haprovat” usinani. Muj dotaz c.1 zni jaky rezim mate u svych deti v tomto veku a a 2 dotaz : jak dlouho tevalo nez si na rezim zvykli? ;)

Nebo myslite ze zacinam s rezimem pozde? Me to prijde tak nejak akorat i dle toho co jsem cetla na ruznych diskuzich a co mi rekli probuzni kamaradi znami,….

Dekuji za vas cas se zodpovezenim mych dotazu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect