Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Problém je jen když ty jsi Rh negativní a dítě Rh pozitivní.
@AnoNe takze kdyz jsem pozitiv, a dite by hypoteticku sdedilo negativ po otci, tak to nicemu nevadi??
zakl. Jsu z toho jelen
![]()
A proč si otec dítěte neskočí na krev? I kdyby měl Rh-, tak je malá pravděpodobnost, že by dítě mělo Rh-, je to recesivní gen. Ale zeptala bych se na poradně, co by to znamenalo při druhém těhotenství, jestli si tělo také vytvoří protilátky
. Teď, u prvního těhotenství by neměl rozdílný faktor nic způsobit, až kdybyste chtěli druhé by mohl být problém. Nebo prostě vyžeň partnera na krev a jestli má +, tak to vůbec nemusíte řešit.
@AnoNe píše: Více
@AnoNe by měla mít pravdu. Řeší se to u matky, pokud má ona negativní, pak dostane na konci těhotenství/nebo po porodu (nejsem si přesně jistá) injekci. Takže bych se tím nestresovala ![]()
Hezky popsané je o tady https://www.drmax.cz/…-tehotenstvi
@Maky895989 píše: Více
Netřeba aby chodil otec na testy, jeho krevní skupinu nikdo neřeší. Řeší se na to - u matky a jak tu je psáno, pri prvním porodu to taky nic neznamená, injekce se dává po porodu, kvůli pripadnym dalším porodům.
@a12 píše: Více
Jo, to máš pravdu, taky jsem + a vlastně nikdy od nikoho nepadala otázka, jestli je otec dítěte + nebo -, řeší se to fakt jen u matek Rh-. Stejně se hnedka po porodu bere mimču krev a zjišťuje se jeho Rh faktor.
Když jsi Rh pozitivní, tak je každému jedno jaké Rh má otec dítěte, dítě nebo kdokoliv jiný. Rh se řeší jen u Rh negativních matek.
Rh otce je jedno. Když jsi pozitivni, tak se nic neděje a když jsi negativní, tak s tebou budou jednat, jakoby byl otec pozitivní, protože otec neni nikdy jistý ![]()
Rodila jsem jedno dite na Bulovce (2014) a tri v Podoli (2016, 2017, 2021) a neznam krevni skupinu ani jednoho ![]()
@Janča6 píše: Více
Mě to taky nikdo nehlásil, my věděli, že naše dítě bude mít nulu, protože jí máme oba
. Jen jsem koukla do zprávy na faktor a má taky +.
Jsem rh - a o rh faktor otce se nikdo nezajimal. Az ted u posledniho tehotenstvi se me doktorka ptala, jestli vim, co je partner (zvazovala jsem totiz, ze si nenecham pichnout anti-d ve 28tt). Vim, ze on je pozitivni a obe me deti taky. Rodila jsem na Bulovce i v Podoli a v obou pripadech mi rekli krevni skupinu i rh faktor ditete. Ale u rh+ rodicek se to neresi, protoze neni duvod
Aha, nasim detem nezjistovali ani Rh faktor. My mame oba A0+ (kazdy mame jednoho rodice s nulou), takze deti maji s 3/4 pravdepodobnosti A, s 1/4 pravdepodobnosti 0. Zrovna vcera se me deti ptaly nq svoje krevni skupiny. A zjistovat to jako samoplatci asi nechceme.
@Janča6 píše: Více
Když jste oba Rh+, tak je Rh faktor jasný.
@kendyll píše: Více
Taky mám dítě Rh pozitivní. Jak už tu někdo psal, tak Rh- se moc nepředává, tak časem Rh- nejspíš zmizí úplně. V Evropě je nás 16%, v Asii 0,3%
Hezky den. Zajima me 1 vec. Jsem tehotna. 36.tt. krevni skupinu mam A+ tedy Rh pozitivni. Otec ditete ale svoji skupinu nezna, a v jejich rodine je casto B-. Tak me zajima, zeptam se i v poradne, zda kdyz ja mam pozitiv, tak i kdyby byl oyec negativ, tak je to jedno u porodu a skrz miminko..ci se to neresi, a resi se ti jen kdyz je to opacne. Nikde se to nevim dohledat