Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat. Ukončila jsem neschopenku a šla na mateřskou. Ukončovala jsem 18.4. a 19.4. jsem přešla na mateřskou…a do teď nemám peníze? Vždycky když jsem zadala o lístek na peníze tak do 3 dnů jsem to měla na úctě a teď když jsme ukončovala tak nic
gynekoložka říkala, že když ukončim automaticky mě pošlou peníze…ale nějak jim to trvá..má s tím někdo zkušenost? Případně kdy vám došly penízky a kdy vám došly za mateřskou? Abych věděla kdy je mám očekávat a moc neutracet. Díky
@Simik12 Na poslani penez maji 30 dnu, takze řešit, ze ti neprisly do týdne je malicko mimo.
@j.a.n.i1 proč mimo? Normálně jsem se zeptala..jelikož jsem nikdy nějak nemarodila.. nevím jak toto všechno chodí a když mi normálně chodili do 3 dnů a teď nic tak aby bylo vše v pohodě a vše vyřízené ![]()
Nemocenská nevím přesně kdy, ale na vyrizeni je vždy 30 dní i když většinou to bývá rychleji. Mateřská chodí zpětné za celý předcházející měsíc takže ji očekávej v květnu. Většinou to chodí na začátku měsíce…
@Simik12 píše: Více
No, to ti ale chodilo protože to bylo na konci měsíce a výplatní termíny bývají začátkem.
Na na vyplacení mají 30 dnů. To znamená, že do 18.5. Ti přijde.
Asi ti zrovna vycházelo dobře datum, pokud ti chodila brzo. Teď ti to vychází jinak, tak to asi potrvá déle.
A mateřská za duben ti přijde také v květnu.
Ahoj, já ukončovala neschopenku 12.4. a od 13. 4. Na mateřské. Peníze za nemocenskou přišli 18.4. mateřskou čekám až začátkem května ![]()
Ahoj, na vyřízení máj sice 30 dnů, ale u mě byl problém, že zaměstnavatel neodeslal potřebné dokumenty. Peníze přišly zpětné a čekala jsem dlouho. Nejlepší je zavolat a zeptat se, jestli mají k tobě všechny potřebné dokumenty. ![]()