Rhodéský ridgeback

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6956
14.10.13 17:44

@cuttysark od koho mas psy? Vystavujes? Jezdis na summer camp s RR sportem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
14.10.13 19:06

@Janichka vystavujem len mladsieho, teraz mal rok. Je z Tatranskej Afriky. Diego nema PP :nevim: Neviem co je summer camp, vysvetli prosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
14.10.13 19:21

Aha ja mam oba psy s PP jsme v klubu RR a kazdy rok se dela tydeni kemp pro RR s coursingem, agilitama, dogtreckingem, a ruznyma aktivitama pro RR deti i dospele. Souteze i chlastani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
15.10.13 23:42
@Janichka píše:
Aha ja mam oba psy s PP jsme v klubu RR a kazdy rok se dela tydeni kemp pro RR s coursingem, agilitama, dogtreckingem, a ruznyma aktivitama pro RR deti i dospele. Souteze i chlastani :)

Jani, my sme uz na Slovensku, takze v CR sme stihli len par coursingov a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
an00nymka
17.10.13 17:41

Zdravím, jen taková otázka co mi vrtá hlavou, když procházím inzeráty…jak mám rozumět větě " štěňata bez PP po rodičích s PP"..proč, když mají rodiče průkaz původu proč to nemají i ty štěňátka?..díky za odpovědi:)..

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
17.10.13 17:43
@an00nymka píše:
Zdravím, jen taková otázka co mi vrtá hlavou, když procházím inzeráty…jak mám rozumět větě " štěňata bez PP po rodičích s PP"..proč, když mají rodiče průkaz původu proč to nemají i ty štěňátka?..díky za odpovědi:)..

mohou koncit s chovem…vetsinou to tak tedy byva..anebo jsou to podvodnici, tak si vyber ;)

• Citovat
  • Upravit
an00nymka
17.10.13 18:00

…sem si teď i googlila, takže to co sem zjistila, mě jen uvrzuje, že bez papírů ani náhodou, je to riziko…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
17.10.13 18:05
@an00nymka píše: …sem si teď i googlila, takže to co sem zjistila, mě jen uvrzuje, že bez papírů ani náhodou, je to riziko…

nemusi byt vzdy, ale spis ano…

• Citovat
  • Upravit
6956
17.10.13 19:39

Pes muze mit PP ale z nejakeho duvodu neni treba uchovneny. To same fena ( nejcasteji spatne kycle) no a oni chteji mervomoci stenata, tak je napraskaj ale ty papiry mit nemuzou kdyz psi nejsou uchovneni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
17.10.13 20:43
@an00nymka píše: …sem si teď i googlila, takže to co sem zjistila, mě jen uvrzuje, že bez papírů ani náhodou, je to riziko…

www.stopmnozitelum.cz

urcite bez PP ani nahodou, je to privelky risk. RR je hodne citlive plemeno a potento sa moze v jeho psychike fakt vela…preto radim PP z nejakej overenej chovky. BezPP po rodicich s PP je vzdy vlastne podvod… Klub plemena to zakazuje, mnozit psy bezPP sa nesmu, chovatelom hrozia za to postihy. Alebo je to hovadina typu ‚ostatne stenata PP maju ale tento najmensi uz nedostal lebo bol navyse‘ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
18.10.13 22:54
Ahoj můžu se k vám přidat? Já mám už skoro 8 letou holku ridgebacka.
@an00nymka píše:

Aby štěňata měla papíry musí rodiče absolvovat bonitaci. K bonitaci ale potřebuješ alespoň 2 výstavy a co je důležité rentgeny dysplazie kyčelních a loketních kloubů které nesmí být vyšší než 1. Číslo udává postižení zadává se od 0 do 4. 0 znamená nepostižen. Je to genetické a pro psa bolestivé postiženi. Pokud pes tohle splňuje, pak jdeš na bonitaci kde tě rozhodčí psa posoudí jestli nemá nějaké vady vylučují psa z chovu (výška, plnochrupost, množství bílé barvy atd..) pokud nějaké ty vady má chovnost mu neudělí a štěňátka nemůžou mít průkazy původu. Pokud někdo prodává štěňátka bez PP nikdy ti nemůže dokázat že otec je ten co tě ukazují. Nikdo vrhy neprohlíží jako u papírových chovu. Štěňátka s PP tě zaručuje že si kupuješ to plemeno které chceš. A je tam větší pravděpodobnost zdraví. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
19.10.13 16:53
@m0nda píše:
Ahoj můžu se k vám přidat? Já mám už skoro 8 letou holku ridgebacka.Aby štěňata měla papíry musí rodiče absolvovat bonitaci. K bonitaci ale potřebuješ alespoň 2 výstavy a co je důležité rentgeny dysplazie kyčelních a loketních kloubů které nesmí být vyšší než 1. Číslo udává postižení zadává se od 0 do 4. 0 znamená nepostižen. Je to genetické a pro psa bolestivé postiženi. Pokud pes tohle splňuje, pak jdeš na bonitaci kde tě rozhodčí psa posoudí jestli nemá nějaké vady vylučují psa z chovu (výška, plnochrupost, množství bílé barvy atd..) pokud nějaké ty vady má chovnost mu neudělí a štěňátka nemůžou mít průkazy původu. Pokud někdo prodává štěňátka bez PP nikdy ti nemůže dokázat že otec je ten co tě ukazují. Nikdo vrhy neprohlíží jako u papírových chovu. Štěňátka s PP tě zaručuje že si kupuješ to plemeno které chceš. A je tam větší pravděpodobnost zdraví. :)

Cauky, jasne ze sa pridaj. Myslim ale ze povodny dotaz neznel rozdiel medzi PP a bPP :nevim: U bPP od rodicov z PP ide proste len o to, ze sa im bud nechce bonitovat alebo su nestandardi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
19.10.13 17:06

Tak jsem asi dotaz špatně pochopila ale odpověděla jsem anOOnymce na otázku jak to má chápat aby věděla co člověk musí udělat a co potřebuje k tomu aby mohl mít štěňátka s PP. A mohla se sama rozhodnout které štěňátko si chce poridit. I když si otázku přečtu znovu jinak bych neodpověděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
21.10.13 11:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
5.12.13 18:53

Sobotní akce, hledá se RR

https://www.facebook.com/…00094577979/