Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
to zavidim ze je taky jedlik.ten moj zje len granule a aj to maximalne 200-300 gramov denne.
trpi na citlivy zaludok, takze maso davat nemozem vobec. aked je urazeny, ani piskotou si ho neudobrim ![]()
jaaj, a preklad vety:
ze ked som ho vychovavala, tak som ho nikdy neudrela. ked robil nieco, co nemal, alebo som nechcela, aby to robil, tak ako „bic“ som pouzila vodu. prskla som nanho z rozprasovacu na kvetiny.
uz je to lepsie pochopitelne? ![]()
Není co závidět, jakmile zašustí pytlík nebo se otevře lednice tak letí jak o život ( co kdyby něco náhodou spadlo že)
Vodu taky nemá ráda, i u nás by to mohlo fungovat když něco vyvede
Když byla mladší tak mi utíkala za zajícem, teď už je přeci jen lenivější a nechá se odvolat. Spíše mně zajímá jestli ti vaši jsou také tak dominantní vůči jiným psům, myslím hlavně vůči těm malým. Aisha k jakémukoliv menšímu přiběhne a cpe si ho pod sebe aby náhodou neměl navrh. Jo a bojí se koček ![]()
Holky,tak vám všem moc děkuji za informace.Ještě se chci zeptat,když chováte pejska doma,máte tam koberce nebo jen plovoučku?Zajímá mě to kvůli údržbě,kdybych se náhodou s manžou domluvila,že si hafana pořídíme a byl by to další člen domácnosti
.A další otázečka:když nemá rád vodu,tak jak to máte vymyšlené s koupáním
?A když jdete do práce,pejska necháte doma nebo venku?Asi doma co
.
Omlouvám se za takové otázky,ale pořídit si pejska je závazek min.na 10let,tak to chci mít všechno podchycené
.
my měli nejdřív koberec a až když jsem zjistila, že jsem těhotná, dali jsme plovoučku…na koberci nic není vidět, ale na plovoučce každý chlup-nedejboha, když je venku hnusně-to je pak vidět každá tlapka…když ráno vytřu, tak večer můžu znova-pokud není tedy ošklivo…ale jsem za to ráda, protože vidím tu špínu která mě na koberci jaksi netankovala
myslím si, že je to kvůli malé takhle lepší ![]()
psa nechávám doma-pokud není léto a nejedu pryč třeba jen na hoďku-to zvládne být i venku
…Áresovi jsou skoro dva roky a ještě nebyl koupaný-nesmrdí, případná špína z něj opadá či se vyčeše…ale je fakt, že k tomu nebyl od mala vedený-nemáme vanu, jen malý sprcháč, tam bysme ho nedostali…kdybyste ho socializovali na koupání od mala, tak by neměl být problém-socializace je u RR velmi důležitá…
suchoš píše:
Holky,tak vám všem moc děkuji za informace.Ještě se chci zeptat,když chováte pejska doma,máte tam koberce nebo jen plovoučku?Zajímá mě to kvůli údržbě,kdybych se náhodou s manžou domluvila,že si hafana pořídíme a byl by to další člen domácnosti.A další otázečka:když nemá rád vodu,tak jak to máte vymyšlené s koupáním
?A když jdete do práce,pejska necháte doma nebo venku?Asi doma co
.
Omlouvám se za takové otázky,ale pořídit si pejska je závazek min.na 10let,tak to chci mít všechno podchycené.
Ares mi právě ty granule taky nechtěl jíst-z pytle sežral tak čtvrt a pak klidně hladověl…ať to byli premiovky nebo tesco kvalita…takže jsem hledala co s tím a narazila na BARF -od té doby mi misku s chutí vyžere až tak, že s ní cestuje po kuchyni…
…jj uraženýho RR znám moc dobře, ale toho svýho musím fakt nas… aby mi ten piškot na ,,usmířenou,, nevzal ![]()
soldi píše:
to zavidim ze je taky jedlik.ten moj zje len granule a aj to maximalne 200-300 gramov denne.
trpi na citlivy zaludok, takze maso davat nemozem vobec. aked je urazeny, ani piskotou si ho neudobrim![]()
jaaj, a preklad vety:
uz je to lepsie pochopitelne?
ze ked som ho vychovavala, tak som ho nikdy neudrela. ked robil nieco, co nemal, alebo som nechcela, aby to robil, tak ako „bic“ som pouzila vodu. prskla som nanho z rozprasovacu na kvetiny.
…přesně
a nejlepší je, že na plovoučce vždy ,,bruslí,,
jak se rozeběhne, tak mu podjedou na ní nohy ale ,,běží,, dál ![]()
Aishenka píše:
Není co závidět, jakmile zašustí pytlík nebo se otevře lednice tak letí jak o život ( co kdyby něco náhodou spadlo že)Vodu taky nemá ráda, i u nás by to mohlo fungovat když něco vyvede
Když byla mladší tak mi utíkala za zajícem, teď už je přeci jen lenivější a nechá se odvolat. Spíše mně zajímá jestli ti vaši jsou také tak dominantní vůči jiným psům, myslím hlavně vůči těm malým. Aisha k jakémukoliv menšímu přiběhne a cpe si ho pod sebe aby náhodou neměl navrh. Jo a bojí se koček
Všude máme plovoučku a nebo dlažbu, pravda že ty chlupy to je děs, o mokrých tlapách co jdou vidět když přijdeme z venku ani nemluvím. Koupeme tak 1× za 1-2 měsíce. Vodu sice extra ráda nemá ale vykoupat se nechá, máme větší sprchový kout takže se tam s ní zavře partner a vykoupe, jen jí raději uvazuje ke sprše protože měla utíkací tendence
Co je blbý že na plovoučce pěkně klapou její drápy, ráno tím i budí protože celá veselá začne skákat a dělat blbiny a to jsou rány. My teď budeme kupovat robotický vysavač, nejdřív si ho půjčím na zkoušku tak snad to ten binec po ní sebere.
Malá má 7 měsíců a i když je od psa daleko je stejně chlupatá. Pořídili jsme jí kousek koberce teď aby se jí lépe lezlo, Aisha na něj nesmí a stejně se tam něco najde. Holt se musíš dopředu smířit s myšlenkou že budeš mít chlupaté dítě.
Jinak mi máme asi extra žravou protože ona chce prostě vše, sežere granule téměř jakékoliv, kromě cibule a citronu si vezme cokoliv, ovoce i zeleninu a miluje pečivo. Co mi tedy vadí že minule vzala malé sušenku přímo z ruky i když jsem stála kousek od ní
ta mně tááák naštvala že jsem jí jednu vlepila na zadek, od té doby to neudělala tak snad už si dá pozor.
Když jsem chodila do práce i já tak byla zavřená v chodbě než jsme přijeli domů, kamkoliv odjedeme tak na nás čeká doma, i v létě. Ona by určitě kňučela na zahradě že jsme odjeli a ona zůstala doma. Také se i bojím aby nám jí někdo neukradl třeba na psí zápasy ![]()
Aishenka píše:Když jsem chodila do práce i já tak byla zavřená v chodbě než jsme přijeli domů, kamkoliv odjedeme tak na nás čeká doma, i v létě. Ona by určitě kňučela na zahradě že jsme odjeli a ona zůstala doma. Také se i bojím aby nám jí někdo neukradl třeba na psí zápasy
Ahojky holčinky, to jsem ráda, že se nás tu sešlo tolik nadšených ridžbekářů ![]()
Aničko 14 - a co máš za fenku? Z jaké stanice? Tím, že chovám RR od prvopočátku tady v ČR, tak znám všechny krevní linie. Měla jsem (mimo jiné) Hess z Africké Savany od paní Brejchové, která sem právě prvního RR přivezla ![]()
A kterým pejskem kryješ?
Holčiny s tím posloucháním, nevím, jestli jsem měla vždycky štěstí na psa, ale měla jsem postupně jednoho psa a pak tři fenky, a nikdy jsem s žádným z nich neměla problém s odvoláním v lese a co se týče jiných psů, tak taky byli v pohodě, prostě jsem dala povel a oni přišli. Ale je fakt, že bez piškotu nevycházím
![]()
Všeobecně jsem vždycky své psy motivovala k poslušnosti vždy hlavně odměnou a chválou. Nikdy ne trestem nebo zvyšováním hlasu - to fakt k ničemu nevede, maximálně k tomu, že se pes „zabejčí“ a už s ním nic nehne ![]()
A k podlahám - při očekávání prvního potomka jsme také všude zrušili koberce a právě kvuli hafíkům, ab yjim to na plovoučce neklouzalo máme všude lino a je to super!!! ![]()
Taky vidím chlupy, perfektně se udržuje zametáním a následným vytřením a i období lezení jsme celkem zvládli ![]()
A naši se tedy všichni koupali celkem rádi - tedy koupání doma ve sprcháči jim nevadilo, brali to jako nutnost a milovali koupání venku - samozřejmě tedy s námi a ve vedrech ![]()
Jo a naše poslední slečna nám taky trošku zlobí s granulemi, přesně jak tu někdo psal, je úplně jedno, jestli Eukanuba nebo Pedigree
ale v kuchyni slupne i šlupku od cibule
![]()
Ahojky, má fenka je Charlie Saranga, od chovatele Honzi Nábělka, taky tady patří k těm prvním matka je Bessy Saranga a otec Cartouche Chinua-Rey, Čárlinka už teda měla 5 roků, tak máme nejvyšší čas. Já osobně čekám na přidělení jména CHS, ale už začínáme hárat. Měli jsme doporučení na několik skvělých psů, ale buď už byli zadaní, nebo cena byla příliš vysoká - ale stejně nám vyšlo krytí s jedním s favoritů. Je to Frank Bohemia Gold a jsou s OV, velmi šikovný pejsek když jsme ho byli omrknout. Před nějakýma 4 - 3 rokama jsme se možná někde mohli potkat. Čája výstavy nesnáší, tak když jsme splnili podmínky k bonitaci, tak jsme přestali jezdit, ona má raděj carsing než se někde předvádět ![]()
Jinak co tady píšeš o krmivu, tak Eukanobu ani omylem, s tou jsme si ji od Honzi dovezli. Za ty roky jsme s těch super prémiovek zkusili snad vše, ale jí nejvíc vyhovuje Royal Canin - snad jsem to dobře napsala. Jinak máme ještě 3letou fenku Thajského Ridbeaga a to je úplně o něčem jiném, je to taky naše zlatíčko, ale je to potvora. Začátkem dubna sama čekám mimi a vím, že Čája bude OK, ale to se o Camoře říct nedá, u ní budu velmi obezřetná.
Hesinka píše:
Ahojky holčinky, to jsem ráda, že se nás tu sešlo tolik nadšených ridžbekářů![]()
Aničko 14 - a co máš za fenku? Z jaké stanice? Tím, že chovám RR od prvopočátku tady v ČR, tak znám všechny krevní linie. Měla jsem (mimo jiné) Hess z Africké Savany od paní Brejchové, která sem právě prvního RR přivezla
A kterým pejskem kryješ?Holčiny s tím posloucháním, nevím, jestli jsem měla vždycky štěstí na psa, ale měla jsem postupně jednoho psa a pak tři fenky, a nikdy jsem s žádným z nich neměla problém s odvoláním v lese a co se týče jiných psů, tak taky byli v pohodě, prostě jsem dala povel a oni přišli. Ale je fakt, že bez piškotu nevycházím
![]()
![]()
Všeobecně jsem vždycky své psy motivovala k poslušnosti vždy hlavně odměnou a chválou. Nikdy ne trestem nebo zvyšováním hlasu - to fakt k ničemu nevede, maximálně k tomu, že se pes „zabejčí“ a už s ním nic nehneA k podlahám - při očekávání prvního potomka jsme také všude zrušili koberce a právě kvuli hafíkům, ab yjim to na plovoučce neklouzalo máme všude lino a je to super!!!
Taky vidím chlupy, perfektně se udržuje zametáním a následným vytřením a i období lezení jsme celkem zvládliA naši se tedy všichni koupali celkem rádi - tedy koupání doma ve sprcháči jim nevadilo, brali to jako nutnost a milovali koupání venku - samozřejmě tedy s námi a ve vedrech
Jo a naše poslední slečna nám taky trošku zlobí s granulemi, přesně jak tu někdo psal, je úplně jedno, jestli Eukanuba nebo Pedigree![]()
![]()
Když si to tu zpětně pročítám, máte tu některé příspěvky moc krásně napsané, co jsem těhu, tak můj sloh nestojí za nic, to asi ty hormony, ale to se brzy poddá
no tak taky něco přidám.
Snažím se ji nekrmit od stolu, ale kdysi, dělala jsem smažený celer a tak poptávala, že jsem ji kousek nabídla ze slovy, to stejně nežereš a světe div se, od té doby by se po vařeném celeru utloukla...........
..my máme lino v kuchyni-a za ty dva roky je hrozně zničený-jsou tam trhlinky od drápů a v nich černo, které už nejde vymýt
..ale je fakt, že tam Ares pořádá zápasy s kocourem, který mu nezůstává nic dlužný ![]()
Hesinka píše:A k podlahám - při očekávání prvního potomka jsme také všude zrušili koberce a právě kvuli hafíkům, ab yjim to na plovoučce neklouzalo máme všude lino a je to super!!!
Jo a naše poslední slečna nám taky trošku zlobí s granulemi, přesně jak tu někdo psal, je úplně jedno, jestli Eukanuba nebo Pedigree
Taky vidím chlupy, perfektně se udržuje zametáním a následným vytřením a i období lezení jsme celkem zvládli![]()
![]()
…fuj celej a ještě k tomu smaženej ![]()
Anička14 píše:
Když si to tu zpětně pročítám, máte tu některé příspěvky moc krásně napsané, co jsem těhu, tak můj sloh nestojí za nic, to asi ty hormony, ale to se brzy poddáno tak taky něco přidám.
Snažím se ji nekrmit od stolu, ale kdysi, dělala jsem smažený celer a tak poptávala, že jsem ji kousek nabídla ze slovy, to stejně nežereš a světe div se, od té doby by se po vařeném celeru utloukla...........
ET-Lucius píše: …fuj celej a ještě k tomu smaženej…můžu tě ujistit, že se to až tak brzo nepoddá
já jsem skoro půl roku od porodu a nějaký závratný zlepšení nevidím
![]()
Prvda, když hodně zalovím v paměti, tak to bylo jen, ham ham, brm brm, aa.......
, na co jsem se to zas dala?
Anička14 píše:ET-Lucius píše: …fuj celej a ještě k tomu smaženej…můžu tě ujistit, že se to až tak brzo nepoddá
já jsem skoro půl roku od porodu a nějaký závratný zlepšení nevidím
Prvda, když hodně zalovím v paměti, tak to bylo jen, ham ham, brm brm, aa......., na co jsem se to zas dala?