Rict tehotenstvi hned po zkusebce? jsem smutna
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rict tehotenstvi hned po zkusebce? jsem smutna
Ahoj maminky, snazilky a vsichni co tohle ctete. Potrebuji poradit a znat vas nazor na mou situaci. Nastoupila jsem do zamestnani s rocni smlouvou a zkusebkou na tri mesice. V praci je to docela slozite jak s kolegynema tak s praci celkove. Pracuji v jednom kramu kde nam dvakrat tydne chodi zbozi, kdyz zrovna na me vyjde den prijimky, taham pytle (6,10,12,14kg.) Coz mi nevadi ale je to docela narocne. Delam dvanactky a kolegyne potvory. Co se tyka meho nastupu, sefka je se mnou spokojena a kdyz jsem jednou mela nejakou krizi, drzela me zuby nehty abych zustala. Ja zustala a na to jsem zjistila, ze par dni po mem nastupu jsem otehotnela. Ted budu ve tretim mesici a blizi se cas oznamit to v praci. Jsem z cele teto situace zoufala, protoze co me trapi je, za za prve jim to oznamim po zkusebce a budou to brat jako podraz a za druhe… nedavno u nas odesla kolegyne protoze byla porad ve stresua nemohla otehotnet..odesla po dvou letech a kdyz to oznamila sefce, od druheho dne se s ni nikdo nebavil, delaly naschvaly a tak… takze mam strach to oznamit, ze mi udelaji ze zivota peklo. Prosim zkusenejsi o radu, jak by jste se zachovaly, co by jste udelaly?
Jinak co se miminka tyce, oba ho chceme, oba jsme stastni. Dekuji a mejte pekny den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@pruhovanamys Vzhledem k podstate prace bych to urcite oznamila. Zaprve to na tobe za par tydnu stejne poznaji, zadruhe bych neriskovala, abych nevhodnou praci ublizila miminku… Kdyby bylo opravdu zle, muzes si nechat u doktora napsat prac. neschopnost…urcite by to pochopil. Drzim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych to řekla sefce, nesmis chodit dvanáctky, takže ti musí uzpůsobit pracovní dobu. Na kolegyně bych se vykaslala, pokud jsou to potvory, tak jim do toho v tuto chvíli nic není, důležité je to říct sefce. A sice nejsem zastáncem nemocenské bez duvodu, tak bych ještě před oznámením, probrala svoji situaci s lékařem, ono totiž i stres může dělat problémy a dost velké v těhotenství. Držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@medunka23 Mas nejake zkusenosti se stresem v tehotenstvi? Zajima me, jake muze mit neblahe dopady… Vedecke vyzkumy se v tomto dost lisi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danni_ella píše:
@medunka23 Mas nejake zkusenosti se stresem v tehotenstvi? Zajima me, jake muze mit neblahe dopady… Vedecke vyzkumy se v tomto dost lisi…
Vědecké výzkumy je jedna věc a reálný život druhá. Být trvale ve stresu není dobré pro nikoho, natož pro těhotnou ženu. V tomhle ohledu by mi nějaké vědecké výzkumy byly u zadele. Zakladatelka otěhotněla, což je u žen v určitém věku naprosto přirozená součást života. Nespáchala žádný trestný čin, ani nic podobného. Na jejím místě bych těhotenství oznámila, už kvůli těm dvanáctkám a tahání zboží při přejímce, v druhém kroku bych o své situaci informovala svého gynekologa a poradila se s ním. A klidně bych krapet napumpičkovala těhotenstké nevolnosti a bolesti zad způsobené celodenním stáním za pultem. Zdraví mé a mého dítěte by mi bylo přednější, než následné psychické rozpoložení nějakých protivných kolegyň. Bez jakýchkoli výčitek bych, v případě, že by byl doktor vstřícný, šla marodit a promarodila klidně celé těhotenství. Svoje dítě bych na „oltář kapitalismu“ rozhodně nepoložila, ve finále se na člověka beztak každý vykašle, ty kolegyně by na dotyčnou nějaké ohledy pravděpodobně nebraly a dusily by ji, proč se ona měla nechat něčemu takovému vystavovat? Ať je předběhne, nejlepší by bylo oznámit těhotenství a zároveň předat neschopenku.
P. S. Je mi jasné, že u řady odpovědných údernic se tento názor nesetká s pochopením. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56
Nechtela jsem tim v zadnem pripade bagatelizovat zakladatelky situaci. Otazka ohledne stresu byla ciste z me osobni zvedavosti, mam za sebou par neprijemnych dni a logicky se bojim, zda to nemohlo miminku ublizit. Co se zakladatelky tyka, sama jsem psala, ze bych tehotenstvi oznamila a pokud by mi byly hazeny klacky pod nohy, sla bych na prac. neschopnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těhotné jsou v ochranné lhůtě, ale nevím jak je to ve zkušební době. Pozistuj a jdi na neschopenku. Doma ti bude určitě líp jak někde ve stresu. Po nástupu na neschopenku bych šla s pravdou ven. Bral by někdo na tebe ohledy kdyby jsi šla s pravdou ven teď? Podle toho co píšeš nebral, takže ty neber ohledy na druhé a dělej co pro tebe je nejlepsi ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych to v práci oznámila a v tomto případě bych poprosila doktorku o neschopenku. Já jsem ve 24.tt a na neschopence jsem od začátku, protože manžel mojí obvodní dr. je majitel firmy, ve které jsem pracovala, tak mi sama řekla, že tam je to pro těhotné nevhodné. Už jsem o jedno miminko přišla a snažila jsem se dlouho znovu otěhotnět, tak bych neriskovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc vam dekuju za podporu. Takze myslite ze bych to mela oznamit jeste v dobe zkusebni? nebo az po? To mi rika kazdy, ze pokud budou na me zle, mam jit na nemocenskou a asi to tak udelam. Jen jim nechci pridelavat vetsi starosti. Ale na me taky ohledy nikdy brat nebude… nekdo tady psal ze mam u lekare napumpickovat nevolnosti, to ani nemusim, rano zvracim a nevolnosti mam az do ctyr odpoledne, snazim se to zatim skryvat. A jeste jedna vec.. tehotne nesmi delat 12 ctky? vim o nocnich ale o dvanactkach jsem neslysela.. je fakt ze to pomalu nezvladam, jsem hodne unavena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také bych to oznámila až po zkušebce. Já jsem to udělala tak, že jsem nastoupila na neschopenku a těhotenství jsem v práci oznámila až po 1. screeningu, až jsem měla jistotu, že je miminko v pořádku. Důvod jim oznamovat nemusíš hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těhotným není zakázáno pracovat na noční ani dvanáctky. Je zakázáno zaměstnávat těhotné práci přesčas, ale to běžně naplánované dvanáctky nejsou. Ale požádá-li těhotná, aby nepracovala v noci, zaměstnavatel jí musí vyhovět. A požádá-li o úpravu pracovní doby, musí jí taky vyhovět, pokud mu nebrání „vážné provozní důvody“.
Zakázané práce (vč. zvedání těžkých břemen) jsou upraveny ve vyhlášce https://portal.gov.cz/…zakonPar.jsp?…
@pruhovanamys Zakladatelko, pokud oznámíš těhotenství ve zkušebce, tak ti pravděpodobně zaměstnavatel zruší pracovní poměr ještě ve zkušebce, to může bez udání důvodu i u těhotných. Pak bys měla problém s nárokem na PPM (pokud teda nárok vůbec mít budeš - nevím, jestli jsi pracovala i před toutu prací a splníš podmínku 270 dnů nemocenského pojištění).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě ještě vydrž, až budeš mít po zkušebce a v ruce smlouvu. A i když to zní asi hnusně, tak na to, že jim přiděláš nějaké problémy, se vykašli. To si holt musí majitel firmy vyřešit, je to jeho džob. Jak jsem psala, otěhotněla jsi, nespáchala jsi žádný trestný čin. A jestli ti je špatně, prober to s doktorem a když to jen trochu půjde, jdi na tu neschopenku. To je pak sice taky opruz s vycházkama apod., ale pořád lepší, než se stresovat v téhle práci. Mysli teď především na to, co je dobré pro tebe a pro miminko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit