Řidičák v kapse, co dál?

31594
7.1.12 11:42

Řidičák v kapse, co dál?

Jsem trochu na rozpacích.
V prosinci jsem udělala zkoušky. Ve čtvrtek jsem si vyzvedla řidičák.
Jsem doma s ama s miminem a je potřeba jet koupit něco k jídlu. Tak jsem si tu začla chystat tašku, že mimino frknu do manduky a jdem na autobus a pak mi to došlo. Před domem stojí auto. Ty máš řidičák. Můžeš jet na nákup autem.

No ale sama jsem ještě nikdy nejela, natož s miminem… V tomhle autě jsem seděla jednou a jen jsem s ním objela blok, je úplně jiné, než v jakém jsem dělala jízdy (autoškolu jsem dělala s dieslem, tohle je benzín).
Tak přemýšlím, zda jít na ten autobus (je tam zima, fuj) a nebo to risknout a jet autem.

Co vy, jaké byly vaše úplně první vyjížďky s čerstvým řidičákem? ;)
Byli jste zodpovědné, nebo jste se do toho vrhli po hlavě? Proběhli nějaké karamboly, chcíplo vám to někde, troubili na vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7213
7.1.12 11:45

ja ti v prvni rade gratuluji,ze ses k nemu dokopala,mela jsi tu odvahu a hlavne ho zvladla…ja mam 27let a porad jej nemam a dokopavam se nekolik mesicu :mrgreen: ,pritel uz rikal,ze jestli bude druhe,tak jedine s ridicakem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35764
7.1.12 11:46

Já bych jela, jednou začít musis. Pokud to není daleko a v autoskole jsi nebyla úplný poleno, tak to zvladnes :-)
A kdyby ti to chciplo, nebo na tebe troubili, nic si z toho nedělej, oni se lidi kvůli par minutám nezblazni, klidně si jed pomalu, jak budeš chtít ty.
Kazdy začínal.

Příspěvek upraven 07.01.12 v 11:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234

tak ze začátku určitě doporučuju aspoň pár jízd s někým, auto si osahat,vyzkoušet. Taky jsem dělala autoškolu na dieslu,pak přešla na benzíňák a katastrofa,ani rozjet jsem se neuměla, zdechalo mi to co chvila,hlavně v křižovatce když jsem chtěla co nejrychleji odjet :mrgreen: Troubili taky párkrát, radím si nevšímat a zachovat chladnou hlavu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889

kdyz to nerisknes ted, tak se priste zase nebude chtit a pujdes radsi na autobus, znam to z vlastni zkusenosti :)
troubeni ano, chcipnuti ano, taky klepani na celo a ukazovani ruznych gest. a to obcas i dnes, kdyz uz mam ridicak…fiha skoro 8 let? :) ale snazim se nic si z toho nedelat, kdyz vidim jak ten muj umi vytroubit taky kazdyho, bez rozdilu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989

s ditetem bych sama nejela, tedy pokud nebydlis na vesnici a staci vyjet na silnici, ject rovne a u obchodu zatocit a zaparkovat
ale ja se nejvic naucila, kdyz jsem jezdila sama a nikdo mi do toho nekecal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8022
7.1.12 11:47

Ahoj tak já když dodělala řidičák tak jsem ještě mimi neměla a nebála jsem se vyjet ale bylo také tím že než jsem dělala zkoušky tak mě přítel učit jezdit a po zkouškách jsem zase jela poprvé s ním, a pak už sama a jezdím i tedkom. S mimčem jezdím v pohodě, poprvé sem se bála s ním sama ale zvládla jsem to, musela jsem. A tedkom jezdíme pravidělně a kolikrát sama takže se neboj, myslím že to zvlládneš i s mimčem

Ale já radši jezdím s naftákem, mě se s benzinakem jezdí blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.1.12 11:48

Sama s ditetem ani nahodou jako prvni jizda urcite ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3576

Ja bych asi jela, ale bez ditete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889

taky jsem nedala dopustit na naftak, ale pak jsem dostala benzinak a casem to slo i v nem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
7.1.12 11:49

raději autobusem, ještě nejsi vyježděná a i jízda v jinym autě bude možná problém :? mě už je teda jedno čim jedu, ale taky mam řidičák nějakej pátek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.1.12 11:49

Ahoj Gladys, já si vyzvedla řidičák ted 2.1 :mrgreen:
S manželem jsem jela 3.1. večer ve tmě po městě, abych si zvykla na auto a včera jsem byla sama v Lidlu :mrgreen: No nervy jak prase, ale neměla jsem k tomu alespon dítě..
Několikrát mi to chcíplo( asi 4×) než jsem vyjela a na parkovišti jsem nechala svítit světla, ale jsem na sebe pyšná.. je to snadná cesta, kterou znám i poslepu, ale jako zkouška mých nervů to bylo dobré..
Nevím zda jsem zodpovědná, ale nemám hlídání a nemám čas někoho prosit, aby se mnou zkoušel jezdit, takže mi nic jiného nezbývá..Jdu do toho po hlavě.

Takže jdi do toho a šup na nákup, to dáš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
7.1.12 11:50

ja kdyz si predstavim sebe,kdybych mela certve ridicak,tak vych urcite chtela par jizd i s pritelem,at si auto vyzkousim a shodim ze sebe ten stres,strach…

ale ja jsem horka hlava,tak by mi nemohl do toho moc kecat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
7.1.12 11:51

ahojky, je to těžký ale rozjezdíš se, jed nakoupit autem :) já když jela poprví s malou autem (taky uplně jiným než v autoškole, kombikem :D tak jsem se bála, malá křičela ve vajíčku a já byla nervozní (pust si rádio tě uklidní) :lol: no nakonec jsem to zvládla ale zapotila jsem se, provoz zrovna velkej …akorát parkování nic moc ,nechtěla jsem se lepit k patníku. to bude dobrý, pěkně si to nacvičíš postupně, držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.1.12 11:55

tak sup sup, mimino do autosedacky a hura vyrazit na nakup…

ja takhle s oschlym ridicakem vyrazila pac jsem musela - PPL prijela o den driv a ja bez koruny, ridic na to, ze objede okolni vesnice a za dve hodky je tady, takze jsem musela sednout a dojet do vedlejsiho mestecka do bankomatu a ono to celkem slo…

mimochodem jezdim skoro ctvrtym rokem a zrovna ve ctvrtek jsem mela mensi nehodu, nedobrzdila jsem vlastni blbosti, ale uz jsem se oklepala a furt si rikam, ze to mohlo dopadnout i hur…

Gladys a Lizbeth gratuluju k ridicaku!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová