Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uz je to rok a par mesicu, co jsem na materske a co si preju se seznamit s nejakou maminkou v okoli meho bydliste. Kamaradek v normalnim zivote mam sice dost, ale vetsinou jeste nemaji deti a nebo bydli na druhem konci Prahy, a tak si vidame jenom obcas. Chodim na hriste, na cviceni, do heren…sice si popovidam, ale nenavazu blizsi vztah, pritom bych tak rada mela aspon jednu sousedku na pokec, vychazku…Fakt si pripadam jak trubka, jsem sice introvert, ale takovy problem seznamit se jsem nikdy nemela. Nema nekdo podobnou zkusenost?
Já jsem na tom podobně.Sice jsem spíš extrovert, ale až když někoho více poznám.Nejsem schopna oslovit cizí maminku jen tak na hřišti.Navíc jsme se přestěhovali do Prahy před dvěma měsíci takže tu neznám ani živáčka.
Ono opravdu spousta maminek nemá zájem seznámit se. Mají své kamarádky a o nové nestojí. Nám pomohlo až když jsme se přestěhovali do jiné čtvrtě, kde jsem se konečně seznámila na písku s jinými maminkami podobně starých dětí. Ted chodíme na cvičení, kde se navzájem známe, ale ty vztahy jsou podobné.Na cvičení není čas, tam se cvičí. Každý po cvičení někam pospíchá
asi je to i dobou a životním stylem.
No jo, ono je to těžký…v mládí jsme se seznamovaly lépe a kamarádství vydržela dodnes. Mám pocit, že čím jsem starší, tím hůř se hledá taková ta opravdová kamarádka. Každej má už svůj život a své problémy a otevírat se někomu úplně od začátku, to už se chce asi málokomu. Já už se smířila s tím, že tady nemám kamarádky a o to víc se těším na ty staré, když jedeme zpátky do Čech na dovolenou. Člověk si zvykne na všechno. Než cíleně hledat nějakou super kámošku, tak se radši soustředím na jinačí věci, které mě baví.
Já mám z něčeho podobného taky strach, opravdové kamrádky s kterými udržuji kontakt mám 3, jedna žije v Praze, dfrhá se bude stěhovat na Slovensko a třetí je vytížená jinde, pochybuju,že bude mít chuť a čas na „mámu“…takže už teď se děsím, že budu sama jak kůl v plotě, navíc se budem do toho ještě stěhovat..já se seznamuju dobře, ale hodně maminek je přesně ten typ jak jste tu psaly - o kamarádky nestojí nebo nemají čas ani na dítě, natož na nové kamarádství..hledat dál je asi jediná možnost a tady na emiminu se Ti n¨ěkdo z Prah určo ozve ![]()
Jejda to je rychlych odpovedi. Holky zvedly jste mi naladu. Fakt uz jsem si rikala, ze jsem asi nejaka divna. Presne jak pise smudlinky - maminky o nove kamaradky uz opravdu nestoji, kdyz uz je maji a ja mam pocit, ze kam prijdu, tak uz se vetsinou znaji. A to se porad rika, ze kdyz je stejny tema, tak to jde samo… Jo, nez syn zacal lezt, tak byla pohodicka, delala jsem si svoje veci, ale ted mi ten drak chvili nevydrzi, doma uz nic neudelam, furt abych s nim nekam litala… Jo jinak jsem z Prahy 3