Matka manipulátorka (vyděračka)

Anonymní
2.1.12 15:29

Matka manipulátorka (vyděračka)

Dobrý den, mám takový problém, který mě trápí.

Jak již vyplývá z nadpisu, jedná se o mou matku, pro přiblížení situace:

Mamka se s tátou rozvedla před +- 17 lety, v té době mi bylo kolem 4 let. Od té doby si nikoho nenašla (z její vlastní vůle, já bych nového „strýce“ uvítala!!!). Ještě s ní se se setrou bydlíme, ale je otázkou pár let, kdy hnízdo opustíme :dance:

Už jsem jí říkala, že se odstěhuju, že tu nechci bydlet :think:

Jenže ona má vždycky ty řeči, že nás vychovala sama, nebýt jí, kdoví, kde bychom teď byly, že se pro nás obětovala… Tak bychom se měly taky obětovat a nejlíp zůstat s ní doma a válet se pořád u tv jak to dělá ona :! Nežije žádný společenský život, a to jí vždy říkám, ať jde někam ven si „dát z kopejtka“ :lol: Ale ona nemá žádné kamarádky, pořád je jen zalezená doma…

Samozřejmě je mi jí líto, že poté zůstane bydlet sama, ale zase mi přijde nefér to vydírání od ní :nevim:

Bydlet s ní opravdu nechci, s tou její povahou je to opravdu na dlouho… Už jsem jí i při hádce řekla, že chudák můj přítel, jakou má hroznou skorotrchyni! :zed:

Hádky s ní jsou skoro na denním pořádku, ani ty Vánoce s námi netrávila, protože byla uražená kvůli ničemu…

Je to asi chaoticky napsané, na sloh jsem nikdy moc nebyla…

Bylo to vlastně takové mé vypsání se, protože se nemůžu v okolí nikomu svěřit…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1258
2.1.12 15:52

co k tomu rict.. zivot ma takovy jaky si udelala a vy nejste nejaka jeji hracka. a co ceka? ze s ni zustanete do konce zivota? me by ji sice bylo taky lito ze nakonec skonci uplne sama. ja bych v tomle pripade byla asi uz davno pryc.. tos vam drzim palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
2.1.12 15:53

Napíšu jediné: Utíkej co ti nohy stačí a nenech se využívat!!! Věř mi, znám to, dodnes s něčím podobným bojuju. Máma nemá přátele a kamarády, naše přátele nám vymlouvá a pomlouvá nám je („prosím tě, ty s ní kamarádíš? dyť je z rodiny XYZ, z té nic dobrého nemůže být, podívej se na jejího tátu…“), s příbuznými se téměř nestýká, ale po nás (mě a ségře) chce, abysme se o ni postarali, nejlépe si ji vzali k sobě a pečovali o ní, ale aby bylo pořád po jejím, co ona řekne to platí. Vyzkoušela na nás mnoho věcí, skákali jsme ji na špek, přece „je to naše máma“, ale tak to není. Čeho je moc, toho je příliš. Bylo by to nadlouho to sem psát. Takže se nenechte využívat!!! Přeju hodně sil, budeš je potřebovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 16:28

Mno, mám o 10let starší sourozence, na které moje maminka něco podobného aplikovala a sestra odešla z domu brzy, už v 18ti a brácha tam zase zůstal do 35ti :cert: …u mě si to už maminka rozmyslela a dokonce mě v mém odletu z hnízda v mých tenkrát asi 22ti podpořila…

Jinak k tomu, co píšeš, mě tatínek umřel kolem 17tých narozenin a maminka se mi z roho sesypala…rok nebo dva jsem vše podřizovala tomu, že je sama, koneckonců jsem ještě dodělávala střední, ale po prváku na VŠ mi jeden pan psyholog poradil, že nesmím žít život za svou maminku, každý máme ten život jen jeden a máme právě jednu možnost jej prožít dobře…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.12 20:29

Já právě studuji 2.rokem VŠ a pokud ji dokončím, tak bychom chtěli jít bydlet s přítelem spolu, on už sice rok pracuje, ale nechci nechávat veškeré financování na něm :nevim:

Tak už jen odpočítávám, kdy se tak opravdu stane :dance:

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
586
4.1.12 10:12

Murka to napsala velmi výstižně. Já bych jí dala, že se obětovala, však ses jí neprosila, aby tě počala, hm? Je to těžké se od mámy odpoutat a neskákat podle ní, nenechat se vydírat, manipulovat, zvlášť když ona se opravdu změnit nechce.
Lepší je odejít, omezit kontakt, když to jinak nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.12 21:30

Já jí to nezazlívám, každý je bohužel jiný, i tak ji mám ráda, přece je to Maminka :hug:

Někdy se to s ní dá vydržet, ale prostě máme hodně odlišné názory, tak kolikrát raději mlčím, než se s ní o něčem dohadovat.

Přijde mi spíš jako nějaká materialistka, když mám třeba narozeniny, tak mi udělá radost to, že si na mě mí blízcí vzpomenou, že mi popřejí, a žádné dary nečekám, ale jednou jsem opravdu neměla peníze, a tak jsem jí dala JEN čokoládu a to byste měly vidět ten cirkus, „že nám nestojí ani za blbý dárek“, já myslím, že o tom to není.. :(

Ano, jsem jí v mnohém vděčná, přece jen mě ještě stále živí, mohla mě v 18 vyhodit, ale neudělala to :*

Ale o tom je snad mateřská láska a ne o tom, že jí budu napořád zavázaná a nebudu žít svůj vlastní život :roll:

Opravdu se kolikrát cítím špatně, že nakonec jsem opravdu nevděčná :,( Ale jsou tu určitá lidská práva, a to právo na život.

Děkuji za Vaše příspěvky, jen mě utvrdily v tom, že mám mít i svůj vlastní život.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Siv
12.8.12 19:17

Musíte najít vnitřní sílu a možná také sebevědomí, které vám umožní poslat matku tam, kam patří - do Prčic. Není nutné být za něco zavázaný, a už vůbec ne celý život. Jak si ona zařídila život, je jen její věc a její problém, nemá právo vás z čehokoliv obvniňovat. Mám to podobně. Naštěstí jsem začala brzo číst knihy osobního rozvoje a narazila jsem také na knihy o manipulaci. A vida - našla jsem hned několik typů manipulátorů a všichni v jednom tvorovi - mé „matce“. Pochopila jsem, že to je špatný člověk, který mě týral fyzicky i psychicky, vydírala, radši to nebudu popisovat. Úplně jsem se od ní odstřihla - nezajímá mě. Nechodím za ní, nebavím se s ní, ignoruji jí. A jsem spokojená! Najděte vnitřní sílu - nepotřebujete ji. Nebo jste člověk, co se rád nechává týrat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.12 17:01
@Siv píše:
Musíte najít vnitřní sílu a možná také sebevědomí, které vám umožní poslat matku tam, kam patří - do Prčic. Není nutné být za něco zavázaný, a už vůbec ne celý život. Jak si ona zařídila život, je jen její věc a její problém, nemá právo vás z čehokoliv obvniňovat. Mám to podobně. Naštěstí jsem začala brzo číst knihy osobního rozvoje a narazila jsem také na knihy o manipulaci. A vida - našla jsem hned několik typů manipulátorů a všichni v jednom tvorovi - mé „matce“. Pochopila jsem, že to je špatný člověk, který mě týral fyzicky i psychicky, vydírala, radši to nebudu popisovat. Úplně jsem se od ní odstřihla - nezajímá mě. Nechodím za ní, nebavím se s ní, ignoruji jí. A jsem spokojená! Najděte vnitřní sílu - nepotřebujete ji. Nebo jste člověk, co se rád nechává týrat?

Dobrý den, docela by mě zajímalo, jak jste se vyrovnávala se svým okolím, které vaši matku nezná tak jako vy, a má přístup ala „vždyť je to máma a ty s ní nemluvíš“ atd… Já mám s tímto docela problém…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová