Co teď? Platební rozkaz

Anonymní
2.1.12 17:58

Co teď? - platební rozkaz

Ahoj všem, :kytka: Jsem šíleně vytočená.

Dnes mi přišel dopis od soudu, kde bylo napsáno, že mi ukládají povinnost uhradit „dluh“ pojišťovně. Za neplacení pojistného.

Vím o co se jedná, je to smlouva, založená před dvěmi lety. Kdy zamnou přišel nějakej kdosicosi, z makléřské společnosti a začal vykládat a pojištění úrazového. Vytloukl mi díru do hlavy, já podepsala. Jenže, následně jsem asi za týden volala tomu dotyčnému, že tu smlouvu nechci. On řek, že pokud nezaplatím, smlouva se zruší automaticky.

No moje chyba a teď si rvu vlasy. Pojišťovna požaduje zaplacení dluhu na smlouvě ve výšši 1077 Kč. Což dobrá, zaplatila bych, ale další kolonka je, uhraďtě částku ve výši 8980Kč. K rukám právního zástupce žalobce. Přeci nebudu platit někomu za něco, o čem ani nevím že existuje. Podotýkám, že mi domů nedorazila jediná upomínka nebo nic od pojišťovny.

Co mám teď dělat? jsem smířená, že zaplatím dluh pojišťovně a to okamžitě, ale co ty peníze tomu zástupcovi???

Mám nějakou možnost? mě se to vůbec nelíbí. ! :-(

anonymně olmlouvám se.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
2.1.12 18:04

rovnou zajdi k te spolecnosti a rekni co a jak bylo zes to chtela zrusit a rekli Ti to a to. Pro jistotu se jeste podivej do te smlouvy jestli je vubec mozne odstoupit. Vetsinou to byva psane malym pismem. Vic asi neporadim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 18:04

tu smlouvu nemám…

• Citovat
  • Upravit
15074
2.1.12 18:07

Je tam nějaká zmínka, že se můžeš odvolat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 18:09

ano je, do 15dnů.

• Citovat
  • Upravit
580
2.1.12 18:10

Moc tě nepotěším, ale já byla nedávno v úplně stejné situaci. Taky úrazové pojištění…měla mi to sama strhávat banka z účtu automaticky a protože se jednalo o částku 200,– Kč měsíčně, nějak jsem to zapomněla sledovat a banka z neznámého důvodu částku přestala srážet a posílat pojišťovně. Taky mě dali k soudu, ačkoliv bych cokoliv věděla, taky po mě chtěli dluh cca 1 000,– Kč + těch cca 8 000,– Kč . Byla jsem i na tom soudě, kde mi řekli, že bohužel, moje chyba, měla jsem si to hlídat a že pokud nezaplatím těch cca 8 tis., tak mě dají na exekutorské oddělení a budu mít buď exekuci z platu nebo exekuci na majetek. Nakonec jsem se s nimi domluvila na třech splátkách, vše zaplatila a mám klid. Radím zaplatit…a bohužel mi hodně lidí tenkrát říkalo, že soudit se s někým nemá smysl, akorát prosoudím peníze a stejně to bude k ničemu, protože to byla moje blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.1.12 18:12

Tak nečekej a odvolej se. Zjisti si v pojišťovně, jak to, že tam smlouva ještě byla, popiš co se stalo a uvidíš. Potom bych to celý sepsala do odvolání a poslala to. Když tohle nepomůže, aspoň splátky si vydobýt určitě můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
2.1.12 18:14

Pokud je to tvoje chyba, musíš zaplatit. Holt, za blbost se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
2.1.12 18:15

Tak určitě bych teď neplatila ani tu tisícovku. Pokud neměli oprávnění to po tobě chtít, těžko to teď můžou vymáhat. :nevim:
Buď neplať nic - informuj se u zdroje/soudu nebo u právníka jak na to, nebo to holt budeš muset zaplatit všechno.
Bude potřeba rozklíčovat, jak to s tou smlouvou tehdá bylo. Kdo má jaké práva a povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
2.1.12 18:25

je to tva chyba, pojistnou smlouvu jsi podepsala a to je dulezite, ze jsi za tyden volala ze to nechces?? no a co - za jedno to uz je davno zaslano centrale ke zpracovani a kdyz nepodepises vypoved, odstoupeni od smlouvy atd je kazde slovo prd platne - to musi byt VZDY pisemne…

SAMO se nikdy nic neudela, odvolat se muzes, ale pochybuju, ze to uznaji, o smlouve jsi vedela, podpis na ni je tvuj, tak neni moc co resit..

zase jsi ponaucena no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.1.12 18:27

Jak mohl soud rozhodnout o tobě bez tebe? 8o Je to opravdu dopis od soudu, není to od nějakého exekutora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
2.1.12 18:28
beruska2× píše:
je to tva chyba, pojistnou smlouvu jsi podepsala a to je dulezite, ze jsi za tyden volala ze to nechces?? no a co - za jedno to uz je davno zaslano centrale ke zpracovani a kdyz nepodepises vypoved, odstoupeni od smlouvy atd je kazde slovo prd platne - to musi byt VZDY pisemne…

SAMO se nikdy nic neudela, odvolat se muzes, ale pochybuju, ze to uznaji, o smlouve jsi vedela, podpis na ni je tvuj, tak neni moc co resit..

zase jsi ponaucena no :mrgreen:

to není pravda, smlouva nemusí být daná písemně. Smlouva může být i ústní, písemná je jen v případě, že to vyžaduje zákon. Blbý je, že se to bude blbě dokazovat - slovo proti slovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.1.12 18:29

Ahoj, máš dvě možnosti. Buď zaplatit vše (pojistné i náklady advokáta (=zástupce) nebo se odvolat (podat odpor) a požádat o splátky (pojistné i náklady budeš platit tak jako tak). Splátky soud přiznává, jen pokud by si byla ve špatné finanční situaci. Na splátky nemáš nárok, záleží na soudci, jak to posoudí. Pokud nemáš finanční problémy, tak ani nemá smysl se odvolávat. Pokud by soud kvůli tomu, že se odvoláš, nařídil jednání, tak by ještě mohlo hrozit, že by se advokát dostavil k jednání a náklady na advokáta by mohly ještě vzrůst.

I když se Ti suma nákladů advokáta zdá vysoká, zaplatit jí budeš muset, soud jí určuje podle vyhlášky a pokud si pojistné neuhradila, soud tu sumu nemůže nijak snížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
2.1.12 18:32

Tak já bych se osobně vydala na některou z poboček pojištovny a zeptala se o co jde,vysvětlila jak k tomu došlo a co ti dotyčný makléř tenkrát řekl…uvidíš.
Jen je škoda,že nemáš žádný papír v ruce.Jo v dnešní době tyto podomní prodejci a sepisovatelé různých smluv,to je hrůza.Těm jde jen o prachy,které dostanou ze sepsání smlouvy nového klienta…držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.1.12 18:33

A ještě dodatek … smlouva se sice zruší pro nezaplacení pojistného, ale za dobu trvání smlouvy musíš pojistné uhradit. Navíc … pojišťovny posílají několik upomínek. Jejich zaplacením se člověk vyhne placení advokáta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová