Řidičák v kapse, co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101613
7.1.12 12:14

No, řekla bych, že úžasná kombinace je „dítě v autě“ a „začátečník“ - to si dá pozor široké okolí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
7.1.12 12:16
Michaela23 píše:
j.a.n.i1 píše:
Určitě jeď :-)Já zas třeba nedoporučuju jízdu s někým (tedy krom mimča) bude ti do toho akorát kecat a rozptylovat tě, já má řidičák už skoro 15 let (sakra, nejsem já nějaká stará :think: ) ale i teď jezdím nejraději sama, nebo s někým kdo neřídí.
já taky nerada jezdím s někým, krom mého manžela, protože ten dělá instruktora v autoškole :mrgreen: sice mi do toho kecá furt (řídím 7 let,mám řidičák i na C),ale od něho ty rady beru,protože jednak tomu rozumí a pak to neříká aby mě buzeroval,ale aby mi poradil :mrgreen: nejhorší je pro mě jet s mojí mamkou,která mi do toho kecá furt,ale sama má řidičák 20let a neřídila nikdy :cert: už 3roky se jí snažíme dotáhnout na kondičky a zatím bez úspěchu :mrgreen:

Jojo, tyhle tendence měla máma taky… řidičák dělala když mě čekala a od té doby neřídila… tak jsem ji velice důrazně sdělila, že pokud mi do toho bude kecat, tak ji buď zastavím na krajnici a půjde pěšky nebo mi může ukázat, jak řídí ona :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.1.12 12:17

Jste mě překvapilo, čekala jsem samé „proboha nejezdi“ :mrgreen:

No nevím, samotné jízdy se nebojím, ale máme tu světelnou křižovatku a když mi padne červená, budu se pak muset rozjet do kopečka, z čehož mám trochu strach, na dieslu jsem to zvládala v pohodě, ale tady mám strach, že mi to chcípne :oops:
A pak nevím, kam jet, supermarketů je kolem spousta, ale třeba ten, kam chodím já má takovou blbou příjezdvku, je to taková úzká zatočená chodba :roll:
Mám děsný bobky, bohužel situaci nenahrává, že je mimino nevrlé a mrčí :zed:

Lizbeth, gratuluju :kytka: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
7.1.12 12:17
j.a.n.i1 píše:
No, řekla bych, že úžasná kombinace je „dítě v autě“ a „začátečník“ - to si dá pozor široké okolí :mrgreen:

To máme my :mrgreen:
Dokonce jsem uvažovala ,že bych nalepila dvě „Z“, protože jsem s manželem oba nováčci :mrgreen: To by teprve byl respekt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.1.12 12:21
adell píše:
ale vypozorovala jsem, že od té doby co jsem si dozadu nalepila začátečníka na mě nikdo netroubí.

Tak jak instruktor tak muž mi svorně radili, ať si nic nelepím. Asi jak kde, ale v Praze se chovají šíleně k autoškolám a právě „zetkům“, na mě v autoškole troubili, riskantně předjížděli, instruktor nadával, že jsou dementní (aby to nevypadalo, že jsem pako, troubila na mě paní, když na semaforu skočila oranžová, blbě mě předjížděli, protože asi nedohadli moji rychlost a pak měli co dělat se přede mě nacpat před protijedoucím autem, protože i autoškola může jezdit po městě 50 :lol:
Takže já si nic nelepím, bála bych se, že si řeknou, to je začátečník, toho musím předjet a zbytečně mě dostanou do nějaké nepříjemné situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.1.12 12:25

Ahoj,co vzít o víkendu chlapa-manžela,a aby s tebou jezdil?
Aby sis zvykla na auto,apod.
Se mnou jezdil táta,co jsem udělala papíry.
A chce to jezdit,jezdit,jezdit.
Ještě na mě nikdo netroubil,ale chcípne mi to i po 13 letech,co mám papíry ;) stačí jen rychle pustit spojku :lol: :lol:
A neboj,čím víc se rozjezdíš,tím tě strach rychleji přejde.
Já jsem v malé roce začínala znovu,bo jsem celé těhotenství a malýho první rok nejezdila.
Bojím se stále,ale už si troufnu i do centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.1.12 12:29

u nás je chlap na ty samolepky alergický, takže jí sundal z mého auta, když s ním měl jet on. ale nějak mi to neřekl a pak jsem byla překvapená na světlech z aut za zadkem. Je pravda, že v tý době už jsem měla řidičák pár let, ale stejně mi to vadilo.

a řadit do pruhů se neumím pořád. Radši si kousek zajedu než třeba v Praze přejíždět 2 pruhy.

A mě je teda dítě v autě ticho. asi se bojí :)

• Citovat
  • Upravit
12978
7.1.12 12:33
Gladys píše:
adell píše:
ale vypozorovala jsem, že od té doby co jsem si dozadu nalepila začátečníka na mě nikdo netroubí.
Tak jak instruktor tak muž mi svorně radili, ať si nic nelepím. Asi jak kde, ale v Praze se chovají šíleně k autoškolám a právě „zetkům“, na mě v autoškole troubili, riskantně předjížděli, instruktor nadával, že jsou dementní (aby to nevypadalo, že jsem pako, troubila na mě paní, když na semaforu skočila oranžová, blbě mě předjížděli, protože asi nedohadli moji rychlost a pak měli co dělat se přede mě nacpat před protijedoucím autem, protože i autoškola může jezdit po městě 50 :lol:
Takže já si nic nelepím, bála bych se, že si řeknou, to je začátečník, toho musím předjet a zbytečně mě dostanou do nějaké nepříjemné situace

Já myslím , že jen kreténi dělají Zetkům a autoškolám problémy a takoví je dělají i normálním autům..ostatní slušní řidiči na to reagují a jsou trpělivý..
Já si to tam určitě nechám a viděla jsem je na soustě aut..
Je mi jedno, že nějak debil to psychicky nevydejchám, že dodržuju 30, když je tam značka jak kráva ..přestože 90% lidí jede 50..Jsou mi u zadku. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50146
7.1.12 12:34

Tak řidičák jsem udělala v 18 letech a ze začátku jsem jezdila po boku s rodičema. Asi po měsíci jsem jezdila už sama po okolí a časem i do práce.

Jestli se na to necítíš, tak jet radši tím busem. Nebo bych počkala na manžela, at jede s tebou a když tak ti poradí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
7.1.12 12:38

tak já jsem takhle hned co jsem si vyzvedla řidičák chtěla bejt za frajerku,sedla jsem z brouka do felicie a jela jsem,ale když jsem se měla rozjet do kopce,bylo to v háji… 2× mi to chcíplo,za mnou 4 auta a já to vzdala… pak jsem párkrát jela (rozjíždění do kopců jsem se vyhejbala jako čert kříži),ale teď nejezdím,protože se bojím jak je sníh… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50146
7.1.12 12:38
Lizbeth píše:
Gladys píše:
adell píše:
Já myslím , že jen kreténi dělají Zetkům a autoškolám problémy a takoví je dělají i normálním autům..ostatní slušní řidiči na to reagují a jsou trpělivý..
Já si to tam určitě nechám a viděla jsem je na soustě aut..
Je mi jedno, že nějak debil to psychicky nevydejchám, že dodržuju 30, když je tam značka jak kráva ..přestože 90% lidí jede 50..Jsou mi u zadku. :jazyk:

Tak to já když jedu po dálnici a je tam někde pár metrů snížená rychlost na 80, tak to snad dodržuju jenom já, ostatní jedou jak když to pro ně neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50146
7.1.12 12:42
kocunka píše:
tak já jsem takhle hned co jsem si vyzvedla řidičák chtěla bejt za frajerku,sedla jsem z brouka do felicie a jela jsem,ale když jsem se měla rozjet do kopce,bylo to v háji… 2× mi to chcíplo,za mnou 4 auta a já to vzdala… pak jsem párkrát jela (rozjíždění do kopců jsem se vyhejbala jako čert kříži),ale teď nejezdím,protože se bojím jak je sníh… :?

Do kopce se lépe rozjíždí na ručku než na spojku, tam je i malá pravděpodobnost, že to chcípne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
7.1.12 12:49

No, já už řidičák nějaký ten pátek mám, cca 9 let. Ovšem začala jsem pořádně řídit až po nějakých 5ti letech, kdy jsem si pořídila svoje auto, takže za nějaký ten karambol nebo škrábanec můžu vždy poděkovat tak sama sobě (naštěstí se mi nic ještě nestalo), co jsem ale řídila cizí auto, byla jsem strašně nejistá a partner mě doučoval řídit, ale byla jsem tak nervózní a vystresovaná, že mě pokaždý od volantu vyhodil - zkrátka by mi vyčetl ten škrábaneček a já se bála abych mu s tím autem něco neudělala. Jakmile jsem sedla do svého vlastního auta, všecko ze mě opadlo a já řídila jako bych měla řidičák odjakživa, ale i když jedu mým autem a s partnerem, tak tam ta nervozita je a přijde mi, že dělám stále začátečnický chyby, ale jakmile jedu s někým jiným nebo sama s malym, tak naprosto v pohodě a to i když mi partner svoje auto laskavě půjčí. Jinak mezi nafťákem a benzíňákem jsem rozdíl nezaznamenala, v tom problém nebyl. Ale určitě je lepší několik jízd absolvovat s někým kdo řídit umí a popř. poradí co a jak a určitě se seznámit s autem, každý auto je fakt jiný i když je stejný značky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
7.1.12 12:59
Gladys píše:
adell píše:

Bohužel ani samolepky některý řidiče neukázní jezdit normálně, mám samolepku dítě v autě a kolik blbců mě ohrozilo, to radši ani počítat nebudu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
7.1.12 13:36
Gladys píše:
Jste mě překvapilo, čekala jsem samé „proboha nejezdi“ :mrgreen:

No nevím, samotné jízdy se nebojím, ale máme tu světelnou křižovatku a když mi padne červená, budu se pak muset rozjet do kopečka, z čehož mám trochu strach, na dieslu jsem to zvládala v pohodě, ale tady mám strach, že mi to chcípne :oops:
A pak nevím, kam jet, supermarketů je kolem spousta, ale třeba ten, kam chodím já má takovou blbou příjezdvku, je to taková úzká zatočená chodba :roll:
Mám děsný bobky, bohužel situaci nenahrává, že je mimino nevrlé a mrčí :zed:

Lizbeth, gratuluju :kytka: :mrgreen:

Když ti to na červenou chcípne, tak to prostě zase nestartuješ, no :-)

Hele, dám ti k lepšímu svoji příhodu. Povedlo se mi nabourat auto (za volantem by se nemělo spát…) nicméně to odnesly pouze plechy a já ho vezla do servisu. No a v Praze na celkem velké křižovatce (2 pruhy tam, 2 zpět a mezi tím tramvaj) mi uprostřed křižovatky upadl přední nárazník a dostal se pod auto… no a jak je to mrcha plastová, tak se zmáčkl a zase roztáhl a nešel ven.
Takže jsem uprostřed té křižovatky vytáhla z kufru hever, zvedla auto, vytáhla nárazník, spustila auto, uklidila hever i nárazník do kufru a pokračovala v cestě…
Trvalo mi to 2 nebo 3 zelené a nikoho nenapadlo pomoc… tak ať si trhnou nohou a hezky si počkjí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová