Poradna duly
Jana Čurdová
Teda holky! Vy řádíte po večer a přes den je tady pusto! ![]()
Verous Tak jsem v chytré brožuře našla, že od 6-ti měsíců je rýže vhodná ![]()
Barunka má v moči nález, tak jdeme zítra s dalšíma čurkama a podle toho se budou dít další věci
![]()
Jinak se vcelku nic neděje, jen taťka dnes přiskotačí z práce dříve
tak si asi uděláme převelice zdravé BIO hranolky
nebo
http://st.blog.cz/…y/189757.gif /> Zatím ahoj Xenie a spol
No tady je vážně pusto prázdno!
Já jsem se dneska po 7-mi letech!!!! odhodlala jít k zubaři. A to ještě jenom díky tomu, že mě tam tchyně dokopala.
Chodili jsme v dětství k doktorce, které podle mě po revoluci museli odebrt lékařský diplom, jak byla strašná. Ta mě tak poznamenala, že se strašně bojím. Raději půjdu ještě pětkrát rodit, než si nechat vrtat zub. Ale naštěstí - bez jediného kazu.
Což je štěstí, protože kdyby mi řekla, že tam něco je, tak jí z tý židle okamžitě uteču.
http://www.gify.nou.cz/…ubory/l5.gif
Teď odpoledne jsme se vydali na procházku a šli jme kolem kadeřnictví. Tak mě napadlo, zeptat se, jestli tam nemají volno a měli - tak tchyňka dál procházkovala a já se zatím nechala ostříhat. Už jsem to fakt potřebovala. Naposled jsem byla tak v sedmém měsíci a už jsem se na sebe nemohla dívat.
Takže dvojnásob úspěšný den.
Jo a ještě do třetice - Ivánkovi docela ty pupínky mizí. Nevím, jestli je to tím Bepanhenem, ale obličejíček už má skoro čistý.
Večer jdeme zase lézt a potom slavit (manžel má dnes narozky), ale jenom decentně; budeme doma - už jsem naložila maso (pro něho a tchýni) - já pouze osolené (ach jo) a koupila víno a pro kojící rychlé špunty (ať mám alespoň pocit, že něco piju)
http://www.gify.nou.cz/…ory/os27.gif /> Mějte se krásně,
carsa
Ahojte, rada by som sa pridala k vasej diskusii. Mam syna Samuela a na rodil sa 10.10.2005.
Anna
Ahoj Goska - moc vítám tebe i Samuela!
Můžu se zeptat, kde v Praze jsi byla v porodnici?
carsa
Rodila som na Bulovke a cely moj porod od prvych kontrakcii trval asi 4 hodiny. Takze na to rada spominam.
Gosko Vítáme Tě i Samuelka!
Ještě, prosím, připiš míry, ať to může Carsa shrnout do seznámku ![]()
Carso Manžovi vše nej, hlavně hodnou manželku ![]()
Ivanek je šikula, ať mu miminkovský obličejík vydrží a vyrážka definitivně zmizne. ![]()
Kadeřník Taky vlasy volají po novém melíru, snad se brzy dočkám. Vypadá to na příští týden http://www.gify.nou.cz/…bory/101.gif /> Xenie a spol
VerouS rozhodně neotravuješ !!! naopak se aspoň všechny vzděláváme, mě dotaz tohoto typu nutí zjišťovat další info a tak si sama rozšiřuji obzory
a to je jen dobře ne ?
jsem i dřívě ve své práci fungovala jako „informační centrum“ ne že bych všechno a vždy věděla, ale nutilo mě to ty informace hledat v knihách a na internetu a od známých v daném oboru, tak za mnou lidi chodili kde s čím
nevím proč, mám takovou potřebu od přírody
http://www.gify.nou.cz/…bory/167.gif
co se týče rýže , může se od 4. měsíce ( u kojených dětí přizpůsobeno k začátku příkrmů cca 5.-6. měsíc ) jen je dobré ji namočit a tu vodu pak vylít…a můžeš i cizrnu
a
carsa se zubařem sjem na tom stejně ,nebyla jsem cca 6 let, naposled mi vybrali skoro celé vrchní patro a mám keramiku a někdy mě čeká i ten spodek, ale asi se tam jen tak nedokopu, jen jsem byla v nemocnic před 2 rokama se zuby moudrosti, na jeden záctach všechny, moc milej primář, vzal mi to ambulatně a bez bolestně, jenže k něm use normálně chodit nedá ,dělá jen zuby moudrosti
gratulace manželovi, užijte si to
http://www.gify.nou.cz/…ubory/33.gif
my máme dneska taky výročí a to ROK v Praze …
![]()
Ahojky,
tak nám z těch testů nic nezjistili, nicméně problém přetrvává, v každé stoličce docela dost hlenu a krev. V noci jsem malou přebalovala, protože si pročůrala pemprdu a měla tam asi 5cm dlouhý krvavý hlen, tak jsem to do rána probrečela ![]()
Ráno jsem volala panu Docentovi Pozlerovi(gastroenteorolog), ten mě uklidnil, že jde zcela určitě o alergii na BKM a doporučil podávání Nutrilonu Pepti (doktor nám ho nenapíše, protože se ta aler. nepotvrdila, tak jsme ho kopili za 213kč- na cca 5 dní) Ale malá ho absolutně odmítá, zkoušeli jsme stříkačku, lžičku i lahvičku až se nám z toho poblila ![]()
Tak jsem volala znovu
Má dávat příkrmy aby toho mého mléka měla co nejméně a prý uvidíme jestli se to zlepší
. Tak jsme dali pár lžiček mrkvičky a večer zkusim pár lžiček kaše… a uvidíme co to udělá a taky přidáváme Nutrolin B, to je takovej dětskej lactobacilus… ![]()
Holky, jak vypadá stolička po podání mrkvového příkrmu??? Já abych mohla posoudit, zda se nám to lepší
A ještě mi pan Docent slíbil, že se spojí s naším lékařem, tak jsem zvědavá co vymyslí ![]()
Carso, jsem ráda, že je Ivánek už lepší. Chudáček maličkej. Víš, že jste narození ve stejný den
… a stejné (nebo podobné) problémy ![]()
Tak snad to vymizí, pan Docent říkal, že určitě, prý do roka max roka a půl.
VerouS, taká si myslím, že rýži určitě může. Ale ty kukuřičný lupínky bych určitě nedávala ![]()
Xeniej, přeji ať jsou holky brzy v pořádku!
Valderama, děkuji, hned jsem si ty názvy napsala a také se na ně určitě doktora zeptám.
Jinak my koupeme každý den, malá má hrozně ráda vodu. Ale máme studniční vodu, tak to snad nevadí
![]()
Tak zatim pac Aimee
Tak maly vazil 3950 gramov a meral 52 cm.
A este k tomu porodu, tak pretoze vsetko slo ako po masle, tak nas pustili treti den z porodnice domov. Velmi som sa tesila, ako si budem uzivat materstva, ale hned v ten den sme skoncili v nemocnici, pretoze Samko dostal krce a zacal upadat do bezvedomia. Stale je podozrenie na epilepsiu, ale pravdepodobne to budu len neskodne novorodenecke krce, ktore by mali postupne odozniet.
Stale vsak musi brat lieky a musime chodit na neurologiu. Ale aspon nemam problem s vahou, hned prvy tyzden som zhodila to, co som mala navyse a este 2 kg naviac.
Este som sa chcela spytat, ci nemate niektora problem s tym, ze dietatko na brusku velmi zaklana hlavicku. Samko to robi uz od narodenia a preto sme museli cvicit Vojtovu metodu, ale museli sme prestat, pretoze ju velmi zle znasal. On totiz je velmi pohyblivy, uz v 3 mesiacoch sa zacal otacat na brusko a nemal rad, ked som ho fixovala do urcitej polohy.
Trosku mam strach, aby to nemalo dalsie nasledky.
Aimee , vím, že jsi říkala, odkud jsi, ale teď si to nějak nevybavuju. Já kvůli té alergii na bílkovinu KM chodím na gastroenterologii do VFN Ke Karlovu-Praha 2. Kdybys chtěla, dám ti na ně kontakt. Já jsem tam s Ivánkem dokonce tři dny ležela, než zjistili, co mu je. A přijde mi, že to jsou fakt profíci.
Když jsme začali dávat to UM (Neocate), tak se na nás taky díval, jak kdybychom ho chtěli zavraždit! Ono to teda chutná strašně. Ale nezbývá nic jiného, než to pořád zkoušet. A když pochopil, že to jinak nepůjde, tak to začal jíst. A jí to i když kojím i teď, co ochutnal mrkvičku.
Chce to pevný nervy - já si taky pamatuju ten nešťastný obličejíček, kterým se na nás díval. Jó a taky mi poradili, aby mu to UM ze začátku dával někdo jiný než já. Protože ze mě cítí MM a nebude to chtít. Tak to možná vyzkoušej s tatínkem.
Stolička po mrkvi - v podstatě vypadá stejně jako to, co šlo dovnitř jen trochu hustší.
Koupání při AE - my taky koupeme každý den. Ale už tam nedávám šampón a vždycky tam naleju trochu dětského olejíčku.
Goska - doufám, že Samuelek bude v pohodě. Hlavně, že je hlídný od doktorů.
Lamargarita - teda mě otekla pusa, jen jsem to četla. To sis chudinko vytrpěla. Já se děsím toho, až se něco takovýhodle začne dít. Já zatím nemám ani jeden moudrák. Ale jsem rozhodnutá, že i kdyby mi měli trhat třeba jen jeden zub - požádám o anestezii!
carsa
carsa, aimee Tak s tou alergiou na KM ste ma zaskocili, maly to mal tiez, ale doktorka na to len povedala, ze mam pit menej bylinkovych cajov a vyhybat sa neupravenemu mlieku. Radsej pit zakysane vyrobky a podobne veci. Tak som sa zacala tym riadit a odvtedy je to v pohode. Ale verim, ze to musi byt hrozne, ked je v plienke krv, ja som bola tak vystrasena, ze som o 10 vecer volala lekarke.
Dnes to u nás vypadá asi takto http://www.gify.nou.cz/…bory/247.gif /> To je Barunka při kapání a mazání očí ![]()
Toto Haňulína http://www.gify.nou.cz/…bory/161.gif
Zuby Tak já jsem byla trhat osmičky v celkové narkoze/mám jaksi zahnuté kořeny
/, měli mi vyrvat všechny, ale nakonec mě zbavili jen dvou.Tak mě ještě jedna operace čeká. Měla jsem potom dva týdny modřiny na tvářích, jakoby mě přepadli v podchodu
Xenie
Ahojky,
Goska - vítám tebe i malého Sama a doufám, že se ti tu bude líbit ![]()
Zuby - radši už o nich nepište, protože já mám panický strach ze zubařů. Od konce těhotenství se mi klubou tři zuby moudrosti (manžel si ze mně dělá srandu, že se mi to určitě zdá
, že žádný zuby moudrosti mít nemůžu).
Malej je protivnej jako trn v zadku, tak jsme dneska ani nešli ven. Nemám nervy ho poslouchat jak řve v kočáře. Zítra jdeme na obrnu.
Goska, já už jsem vynechala vše co obsahuje ml. bílkovinu a zlepšení žádné
Čaje piju jen ty na podporu kojení, nenapadlo mě, že by také mohly vadit
Myslíte, že ano ![]()
Móóóc přeji aby byl malý v pořádku!!!
Carso, jsem z Nejdku u Kar.Varů. Uvidím, co mi řekne doktor po domluvě s tím panem Docentem, ale za číslo bych byla vděčná, člověk nikdy neví co se bude hodit a já fakt nemám představu jak se to bude nebo nebude
dál řešit.
Zkus do koupele místo dětského olejíčku přidávat tu linolu, je fakt skvělá a je na ní napsáno, že se používá i při AE. Je volně prodejná, ale z velké části ji hradí pojišťovna (stojí něco přes 100kč a doplácí se asi 13 kč)
Jinak mi jsme si Hexa vakcínu museli zaplatit, ale vzhledem k problémům které máme jsem raději volila toto očkování i když je teda hrozně drahé.
jo, tak tu stoličku taky měla takovou, vypadalo to stejně jako před požitím, tak jsem taky měla strach
![]()
Pa Aimee