Poradna duly
Jana Čurdová
Tak druhy pokus, dufam,ze vyjde,aby som zbytocne nezahlcovala diskusiu
Čau holky,
měli jsme nějaký problém s internetem, tak jsem tady tři dny nebyla a už jsem začínala mít absťák. ![]()
Ahoj Syrdo, koukám, že máme stejně staré mimčo, Barča se taky narodila posledního října, ale v 8.23, takže je přece jen o něco starší.
Jinak u nás to v neděli vypadalo jak na horách, ten sníh roztaje asi až v červenci. To si taťka dal, než to alespoň trošku odhrabal.
i510 jsem to vlastně tím na Tebe práskla…no co už ![]()
xeniej takže ten jelen jsem tu spíše já, přebírám funkci !!! ![]()
http://www.gify.nou.cz/…ubory/j6.gif
plavání já si myslím, že je to jak se vším, nic se nemá přehánět a pokuď je miminko vody chtivé a maminka taky, tak proč ne, mě to lékaři nedoporučili, ale kdyby se mi chtělo, šla bych…problém je, že jsem taky špatná z těch přechodů teplo, zima a tak mě to neláká, znám maminky, co si to nemohou vynachválit a znám ty co by své děti nedají do vody ani ve vaně aby jim neublížili
plavanie ja mam zase velmi rada plavanie, chodim celkom pravidelne, ale musim plavat a nie stat. Preto som chcela s malym plavat, aby tiez ziskal kladny vztah k vode. Ale je to trosku ine, pretoze mam strach o toho malickeho, aby mi nahodou nespadol, aby mu nebola zima, a tak podobne. Ked som to hovorila manzelovi, tak mi na to povedal, ze keby mi spadol, tak by som ho predsa vytiahla a vytriasla z neho vodu. A je to, vraj nemam robit z toho vedu. Tak ja to este raz vyskusam a skusim byt pokojnejsia a viac si to uzivat. Ale asi si vezmem na sebe neopren
Aspon na nieco mi bude dobry
ach jo, já chytla nějakýho bacila, mi teče z nosu jak z vodovodního kohoutku a teda hořím
teď to určitě chytne i malej, achiouvej ![]()
to bude myslím zítra den, já tu zimu nenáááávidím !!!!!!
Krásné ráno všem,
Lamargarito - jak ti dneska je? Je to lepší?
A jakou jste měli noc? My v pohodě, ale probudila jsem se o půl jedné a nemohla usnout
. Malej měl dneska budíček v šest
, ale jinak pohodička.
Dodatečně vše nej k svátku Idě
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:56
dobre ranko ,
zdravim a vitam nove maminky a deti !!!
Holky chtela jsem se zaptat jak KOUPATE ? My nejprve o prichodu z porodnice na ruce pod kohoutkem, ted na lehatku ve vane,ale premyslim o nejake protisklu.podlozce,ale co hlava, neco pod ni ?? Zkouseli jsme i kyblik Tummy Tub,ale nas Vitek neni kyblik.typ,tak jsme ho s dikem vratili.
jinak mam rymu i malej,takze v noci po pulhodce, hodine a jeste se mu blbe dycha, zkusila odsat bez uspechu ,na brichu nerad…ach jo.
mam skvelou nahravku Ladovske zimy s komentarem, zkusim to nekam hodit na web a dat vam odkaz, fakt mi to zlepsilo naladu. zatim cau Dalif
Dobré ráno
No, dobré
Už jsem byla u lékařky s močí Barunky. Orientačně tam má bílkovinu a krev
Tak ještě čekám dod odpoledne na rozbor z laboratoře
Mě asi opravdu trefí šlak. ![]()
Jinak noc vcelku v klidu, Johanka vstávala na kojení jen 2×/ ve 22,00 a ve 4,00hod/, tak to bylo v pohodě. Barunka už nekašlala jako včera, ale deptá mě ta moč.
Plavání U nás teda asi nehrozí hromadné plavání v bazénu. Počkáme si na teplíčko a bazének na chalupě. ![]()
Lamargito a osatní marodi a a prcci : uzdravte se , exémy zmizte a buďte všichni zdraví!
![]()
http://st.blog.cz/…ky/14098.gif /> Zdar Xenie a spol
xeniej - chudák Barunka, ale to se spraví, určitě to bude jen nějaký zánět močových cest a po přeléčení bude zase všechno OK (i když u dětí jsou všechny nemoci strašný trápení, co?)
Příspěvek upraven 17.12.11 v 14:57
Bibo Barunka už totiž měla jednou zánět moč. měchýře a jednou pyelonefritidu, tak jsem z toho špatná
Jestli bude muset jít zas do nemocnice, tak tam s ní nemůžu být. Asi by musela naběhnot babička. Ta je moc citlivá, tak nevím jak by to tam snášela.
Cvičení máme doma takový dětský válec. To je taky super. Malou na něm houpu, ukazuji kuličky - taky do něj kope ![]()
Koupání Taky přidržujeme pod ramínky v plné vaničce. Na chvíli Johanku posazuji a to teda kouká. Zatím ale necáká.
Xenie
Teda holky, já tady jeden večer nejsem a už to ani nestihnu všechno přečíst.
Tak jenom rychle, co jsem si zapamatovala - zbytek později, jak mě křiklounek nechá.
i510 - vše nejlepší (opožděně) k svátku. Ida je moc hezké jméno. Jo a ten tvůj trn v zadku - po ránu jsi mě skvěle pobavila!
Lamargarita - holka, koukej se uzdravit. Tahle zima je fakt strašná už toho mám taky plný zuby. A díky za y recepty na tvém blogu. Občas mlsně nakukuju a už se teším, až budu vyvářet.
Plavání - tak my jsme se nakonec rozhodli, že plavat zatím chodit nebudeme (kvůli tomu AE). Budu s Ivánkem chodit až v roce do Hloubětína, kde je slaná voda a ta je pro atopiky prý dokonce velice vhodná. Jo a taky je to od Kenny. Jinak o nich už tady psala Oslino - ta s nimi chodila plavat se starší holčičkou.
Jinak já Ivánka otužuju - vždycky ráno s ním cvičím - u toho je nahatý a samozřejmě se mi vždycky počůrá - tak jde pak pod sprchu. Pouštím mu docela studenou a i přes hlavičku. Tak věřím, že to alespoň trochu pomůže.
Koupání - já jsem ze začátku koupala tak, jak nám to ukazovali v porodnici. Nejdřív na podložce namydlit a potom do vaničky. Ale teď, když má ten exém, tak už vlasně ani nemydlíme a jde rovnou do té vany. Lehátko taky máme a taky jsme ho nikdy nepoužili.
Bibo - dík za tip na Olejíček - zkusím se po něm zeptat. Ale dneska má ten exém zase lepší. Fakt i myslím, že pomohl ten Bepanthen.
Xeniej - ať je Barunka v pořádku. Jsou to trápeníčka s dětičkama. Posílám jí zmrzlinu. Tu opravdovou musí koupit maminka.
http://www.gify.nou.cz/…ubory/91.gif
Bibo - je mi Mariánky moc líto. Určitě řekni paní doktorce, ať já něco dá. Jsou na to nějaký kapky - ty asi budeš vědět, jaké. Když tak potom napiš, co vám dala. Mariánka ještě zmrzlinu nemůže, tak posílám hrkačku.
http://www.gify.nou.cz/…bory/447.gif
Očkování na lžičku proti obrně - my kvůli té alergii zatím nejdeme. Prý ji dostaneme až někdy v létě. Chceme totiž jet doBulharska a tam jako v „rozvojové“ zemi prý hrozí nebezpečí. Tak nevím, jstli tam vůbec budeme moct jet.
Hexavakcínu nám taky hrdila pojišťovna. Goska - ale taky bych ji raději zaplatila, kdyby byl Ivánek v pořádku.
PetraJ - nech taťku doma - jak to tak vypadá, nebude dalšího půl roku dělat nic jiného, než odhrnovat.
My jdeme dneska na kontrolu na kyčle. Od 6-ti týdnů, kdy jsme byli peprvé dávám Ivánkovi na noc široké balení. Prý preventivně. Nevím, jestli je to nutné, ale už bych ho docela ráda nechala bez toho.
Jo a naučili jme se novou věc - cpe si nohy do pusinky. Ťapky na všech dupajdách máme ocumlaný.
http://www.gify.nou.cz/…bory/177.gif
Vinono - já jsem ty tvoje obrázky včera oživila - byly tam a dneska už zase ne. Fakt je to nějaký divný.
Ješt jsem se chtěla zeptat - Ivánek i občas ublinkne, ale včera ještě večer v 21,00 ublinknul mrkvičku, kterou papal v jednu odpoledne - je to normální?
Zatím se mějte krásně, my jdeme cvičit.
carsa + ivan
marodi zelam vam rychle uzdravenie a hlavne, nech uz pride krajsie pocasie.
kupanie tak ja zatial kupem v malej vanicke, napustim do nej vody az po okraj a kupem bez lehatka. Ale uz budeme musiet zacat kupat vo velkej vani, pretoze maly sa tam uz nezmesti. Aj by si zaplaval, ale stale si udrie hlavicku, ked sa odrazi nozkami
cvicenie na lopte musim vyskusam, mam kupeny overball, ktory som pouzivala v tehotenstve, ale je vypusteny, pretoze manzelovi pripadal ako zbytocny kus nabytku. Ale urcite vyskusam, rada s malym cvicim a skusam nove veci
Tak uz bezim, maly sa zacina zlostit
Tak teď jsem vážně nakrknutá
,že prý má být zima ještě měsíc,zrovna jsem to četla v ranním tisku.Kde je to sluníčko schované?
koupání -my už hezky dlouho koupeme ve vaně a Sára je spokojená,může se tam dostatečně vydovádět.Cáká už kolem sebe pořádně(ruce,nohy),takže si nedovedu představit,že by mi to dělala v dětské vaničce.Dávám jí tam i na bříško.Sice si sem tam lokne vody(líže jí jako pejsek),ale vždy si odkuckne a pokračuje dál.Takže zjevně je voda její přítel ![]()
plavání -já určitě chodit budu,ale počkám si na teplejší počasí.Na močák trpím v naší rodině já,takže se naše dítko bude muset přizpůsobit mamince.
cvičení -také máme nafukovací válec a musím opravdu dát za pravdu Xeniej,že je skvělý.Nám jej doporučila naše paní doktorka,že má dobrý vliv na motoriku dítěte.Takže cvičíme všechno možné.
všem nemocňátkům přejeme brzské uzdraveníčko http://www.gify.nou.cz/…ubory/12.gif