Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Sice existuje deníček Květňátka+červňátka 2006, ale já se v něm bohužel trochu ztrácím. Tak zakládám diskuzi pro všechny, které očekávají přírustek do rodiny v červnu 2006
Já mám zatím TP 5.6. Tak doufám, že se tady brzy objeví další těhulky s podobným datem ![]()
Markéta
Markétko a všem ostatním co přijdou gratuluji k miminku v červnu.Mne se mimi narodilo 5.6.05 a vážně sem si to užívala.Dle mne to je nejlepší doby kdy mužeš mimi mít i přes ty tepla to bylo v pohodce nedovedu si představit mít miminko v prosinci.Pa Nikkol a skoro 5.měsíční Filípek
Ahoj Markéto a spol., já jsem zjistila tento týden, že jsem těhotná a podle mých výpočtů mi termín vychází po 20.6.06, tak uvidíme co u doktora. Ačkoli už jedno mimčo, teda spíš batole mám, jsem z toho docela přepadená, přijde mi to trochu brzy plánovala jsem to později, ale asi to tak mělo být. Pořád si říkám jak to zvládnu, taky jsem ještě kojila a je mi teď mojí holčičky líto, že jí už nemůžu kojit.
Tak zatím pa Dana ![]()
Ahoj holky, moc vam gratuluju. Ja se nepatrim. My budeme slavit v listopadu prvni narozeniny a doufam, ze druhe mimco hned tak neprijde. Jen se chci zeptat Didiska, proc musi prestat kojit? Kojit se da prece i v tehotenstvi a dokonce i tandemove dve ruzne stare deti. Ja bych to tak jednou chtela. Ale radsi bych vetsi vekovy rozdil. No ale tatka by radsi mensi vekovy rozdil, takze budeme asi muset udelat prumer:-) A jeste s prirodou se musi pocitat, abych to nezakrikla.
Ahoj Alčo, s tím kojením jsem si to taky představovala jinak, ale všechno se to sešlo najednou tak, že jsem před týdnem měla náběh na zánět a po vyšetření lékařem v Thomayerce mi bylo doporučeno, ať si radši šetřím žlázu, jelikož jsem už zánět prodělala, a že jsem kojila už dlouho a kdesi cosi, no a týden na to jsem zjistila, že jsem těhotná. Taky se Dianka budila třeba 4-5× za noc jen aby si cucla, což je v 18ti měsících už vyčerpávající. Tak jsem se rozhodla, že to ukončíme, aby nové miminko mělo zhruba stejné podmínky jako Dída, když byla ještě v bříšku. Včera byla hodně smutná noc, ale vydrželi jsme. Uvidíme dneska, zatím odolávám, ale každou chvíli mě sejme taková lítost, zatím mám jen ty náladičky, doufám, že mě tentokrát nevolnosti, už kvůli fungování v kuchyni minou
Plácám tady všechno dohromady tak se omlouvám Pa Dana ![]()
Ahoj Markéto 182 a ostatní!
Já mám teké termín v červnu (12.6.), nechala jsem si to vypočítat na www.rodina.cz a taky mi zasílájí každý den, kolik dní mi zbývá do porodu. My jsme to měli s otěhotněním trošku těžší, podtupovali jsme umělé oplodnění, tak si jistě dokážete představit jak jsem šťastná, že se nám po dvou letech čekání na mimi povedlo! Přeji Vám krásnou dobrou noc a zase za Vámi mrknu!!! Kati + Hurvínek 6+3tt ![]()
Jéjé
Nostalgie… Před rokem jsem už věděla, že mám v bříšku pokládek. Termín jsem měla 6.6.05…
Kočky, moc vám přeji pohodové těhu ![]()
Mirka + Karča z červenčátek 2005
Jo, jo Didisku. Tak to opravdu chapu. Nocni kojeni je hruza. My vstavame minimalne 4× a nekdy kojim snad prubezne celou noc. Vitkovi je 11m a rozhodla jsem se to utnout. Nedokazu prestat najednou, tak to zkousime postupne. Vynechala jsem prvni kojeni a Vitek to nese statecne. Place tak minutku a pak spi. Pristi tyden snad podobne vynecham i druhe kojeni. Ale obdivuju vas vsechny, co dokazete nekolikrat za noc kojit jeste v 17m. Ja mam pocit ze se zblaznim ted. Hltam kazdou diskusi na tohle tema a mam stridave krize a stridave me premuze litost. Ted me premohla litost. Za chvili jdeme k doktorce, chudak priserne prokaslal celou noc az se pomalu davil. Takze jsem ho kojila zase porad. Ale jak mu bude lepe, zase se na to vrhnu. Pozdravuj holcicku a snad to do tri dni vsechno zvladnete. Vetsinou to pry trva tak tri dny. Taky i proto chci dalsi dite az pozdeji, dokud v noci tolikrat Vitek vstava, nechtela bych, aby mi bylo zle a jeste vstavala. To bych asi byla pekne nervozni.
Mejte se vsechny fajn a at vam je co nejmene zle a krasna mimca.
Ahoj,
hlásím se s dalším červňátkem
Podařilo se nám po ročním snažení. Termín podle poslední MS vychází na 4.6.2006, ale podle utz předevčírem je mimi menší a zřejmě o 5 dní mladší, tak uvidíme. Já sama mám narozeniny 5.6., tak doufám, že se mi dáreček v pořádku vykulí ![]()
Lendulín a Opičátko
Ahoj Alčo, dnes už to byla mnohem klidnější noc, Dianka se vzbudila jen 2×, jednou kolem 2. hodiny ranní, to plakala a musela jsem jí vzít k sobě do postele a chvíli asi 20 min jí chovat a mazlit, pak už jsem jí mohla dát zpátky a spinkala asi další 2 hodinky, to jen zafňukala,tak jsem jí dala dudlik a spinkala dál. Ráno se vzbudila v sedm chtěla si cucnout, ale snažila jsem se jí vysvětlit, že musíme teď myslet miminko, aby se mělo stejně dobře jako Dída. No zvládla to, kočička mazlili jsme se chvíli a pak jsme si četli její oblíbené knížky abylo to v pohodě. Pak se normálně nasnídala.
Vítkovi přejeme ať se brzy uzdraví, ať ho nic netrápí drobečka
My jsme měli virózku před týdnem a to bych přestat kojit taky nedokázala. Tak se mějte moc hezky. Pa Dana.
Ahoj holky,
tak to mám radost, že se hlásí červňátka. Snad se nám tato diskuze pěkně rozroste
a v červnu se můžeme těšit na příchod mrňavých stvořeníček do našich životů
My se těšíme moc, snažili jsme se víc než rok a už jsem přestávala věřit tomu, že se nám to přirozenou cestou povede. No a povedlo se ![]()
Didisek - myslím, že v 17m už není tak brzo na další dítě. Moje kamarádka otěhotněla, když měla její dcera 16m a zvládá to v pohodě. Až budou děti větší, tak budeš ráda, že nejsou tak daleko od sebe a budou si ještě rozumět. Já jsem se sestrou o 5 let a jako děti jsme si spolu vůbec nehrály ani nerozumněly, protože ten věkový rozdíl byl fakt velký. Takže ve všem je něco dobrého ![]()
Kati - moc gratuluju, že se vám to po tak dlouhé době povedlo. Určitě jsi musela být nervozní mezi tím čekáním od umělého oplodnění těch čtrnáct dnů do potvrzení, ne?
Lendulin - tak to budeš mít krásný dáreček k narozenínám
Kolikáté to budou?
Holky s červňátkama 2005 - vzpomenete si, kdy už vám začlo růst bříško? Bylo už to vidět na Vánoce? Já už se nemůžu dočkat
A kdy jste cítily první pohyby, nebo se dozvěděly pohlaví? Vím, že to je u každého těhotenství jiné, ale když jste měly mimča ve stejném datu, jaké teď očekáváme my, tak si ráda přečtu vaše zkušenosti ![]()
A kolik nás teď s červňátkama je?:
Lendulin - TP 4.6.2006
Marketa182 - TP 5.6.2006
Kati - TP 12.6.2006
Didisek - TP 20.6.2006
Tak doufám, že se ještě ozvou další červňátka
. Mějte se holky hezky!
Ahoj Markétko,
jak jsem psala, měla jsem TP 6.6. Růst bříška jsem sledovala pořád. Stále jsem prudila s něčím jako, podívej, jak už se mi zvětšuje bříško…
Řekla bych, že skutečně vidět něco bylo po novém roce. To když jsem sundala bundu, tak šlo zaregistrovat rýsující se bříško.
Pohyby - tím, že jsem byla doma a měla se čas sledovat, tak vím, že to bylo 27.12.04. To jsem poprvé u TV zaregistrovala bouličku na bříšku a byla přešťastná. V tu chvíli to bylo asi náhodné, nicméně ještě to nebylo nic proti tomu, co mě čekalo později…
Prostě čutance si užiješ ![]()
Pohlaví - bylo sděleno na narozeniny mé mamky. 12.1. Šlo to těžko, protože malá byla divoch, navíc holčička je vždy ne moc jistá… To byl 20.týden ![]()
Zatím pa Mirka
Marketo,
na narozeniny se mně snad ani neptej - budou 32.
S přítelem jsme spolu sice už 11 let, ale nějak jsem pořád neměla na dítě odvahu. Teď jí sice taky nemám
ale už jsem to nechtěla dál odkládat.
L.
Ahojky těhulky:)
Hlásím se také s červnovým miminkem, poslední MS byla 8.9., termín mi vychází na 15.6.2006. Včera jsme začali 7 tt:) Minulý týden jsem byla u doktora a viděli jsme gastační váček, srdíčko snad uvidím na příští kontrole 3. listopadu…
Mám už dvě děti, chodím sem na emimi už přes dva roky do Jarních miminek 2004.
Tak to je tak krátce o nás:)
Diny
Ahojte Červňátkové!
Markétka - to víš, že těch 14 dní čekání, byly nejhorší dny měho života, ještě bylo horší, když mi 2× řekli negativní výsledky!
Diny - na další kontrole bude už určitě zřetelné srdíčko, u někoho jde vidět už v 7tt , ale většinou kolem 8tt.
Protože jsem na rizikovém těhotenství, tak chodím na utz každý týden. Minulý týden jsem viděla jen malý váček 2mm a měla jsem strašné obavy, že Hurvínek neporoste, teď ve středu už byl 8mm a příští týden by jsme měli vidět i srdíčko. Tak se určí, jestli nebudeme mít dvojčátka, protože jsem měla transferovány 2 embria, ale spíše to vypadá jen na jedno i podle výšky hCG, které je na dvě nízké! I tak jsem nadšená, že se konečně povedlo!!!
Taky se určitě pozorujete jak já, nijak zvláštní příznaky nemám, až mě to už párkrát znervóznilo, jestli je vše v pořádku, ale doktor mě řekl, že vše v naprostém pořádku, ještě, že už zase ve středu jedu na utz a uvidím Hurvínka ![]()
Pohlaďte za mě bříška, že miminka s Hurvínkem pozdravujeme!!! Moc vám všem držím pěsti, aby jsme to zdárně zvládly až do konce bez potíží!!!
Kati + Hurvínek 6+4tt