Červňátka 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
24.10.05 16:15

Těhule - poslední MS 8.9.

Ahojky, tak se k vám také hlásím. Dnes jsem byla na ultrazvuku a už mimiškovi ťuká srdíčko. Všem vám přeji mnoho štěstí a pohody! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
24.10.05 16:40

Vítám nové těhulky s červňátkama a moc gratuluju! :D Seznámek doplním ráno, teď už jsem nějaká přejetá, a chystám se vypadnout z práce.

Kati - tak já jsem na tom úplně stejně. Mám pocit, že nemám žádné příznaky a někdy jsem z toho strašně nervozní. Občas mě přepadne úzkost, že asi není něco v pořádku, když žádné příznaky nemám, ale pokud je nás na tom takhle víc, tak je to asi v pořádku. Jediný opravdu viditelný příznak, který mám, je, že mi vyrostly prsa, a to z velikosti 0,5 :D na 2. Asi tak o 6cm po obvodě a pořád mě bolí (asi ještě rostou, to jsem zvědavá, kde se to zastaví :D :D ), jinak mi občas něco strašně nechutná (a dřív mi to chutnalo) a všechno mi smrdí, hlavně lednička (přítel přitom tvrdí, že nic necítí). Ale nějak razantně se moje vnímání světa nezměnilo. Asi jsem čekala, že budu jíst kdyselé okurky v kombinaci s palačinkama a hořčicí :D a teď se divím, že žádné takové chutě nemám.

Už jste dostaly těhotenskou průkazku? Já jdu k Dr. na další kontrolu až 7.11 - v 10tt a to mi teprve budou brát krev a dělat ty vstupní vyšetření a teprve mi dají tu průkazku. Jinak na UTZ jsem už mimíse viděla v 6+1tt a bylo to strašně krásné, byla jsem úplně naměkko a málem jsem se tam tomu doktorovi rozbrečela :D Moc se těším na ten další UTZ, tak doufám, že bude vše OK. A co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
24.10.05 16:55

Já jsem na neschopence doma, takže se z nudy taky pořád pozoruju. Měla jsem zpočátku nějaké komplikace - špinění - ale to už je naštěstí pryč. Příznaky mám tedy jen trochu - občas žaludek na vodě, zvlášť když je prázdný, tak zlobí, ale dá se to „přejíst“. Zvětšená a pobolívající prsa, i když teď už méně. No a chutě taky trochu, hlavně na kyselé, furt bych se cpala pomeranči a a včera jsem si musela dát dokonce kysané zelí! No a únava samozřejmě. Jak jsem doma tak spim snad 12h denně. Dnes jsem byla na UTZ a viděla jsem embryo 12,6mm se srdeční činností - prý naprosto v pořádku. Teda tu srdeční činnost viděl spíš doktor, já viděla šmouhu, která měla světlejší bod, který prý viditelně pulzoval - no nevim :lol:
 janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
24.10.05 16:58

Ahoj Markéto182, já jdu na kontrolu 1.11. a už mi chce doktorka brát krev. Zdá se mi to dost brzy budu teprve 7tt+6. Tak snad se to tím nijak nezakřikne. Radši bych byla kdyby mi krev vzala až tak kolem 10. nebo 12. týdne. Měla jsem Endometriózu 4. stupně a po operaci a 6.měsících hormonální léčby jsem otěhotněla napoprvé spontálně, tak jsou z toho doktoři na větvi. Po operaci mi totiž sdělili, že bude nejlepší hned otěhotnět (já jsem to plánovala až příští rok) a pak mě dost strašili, že budu muset určitě uměle apod. Tak jsem ráda, že to takto dopadlo. Tak asi to chce doktorka radši kontrolovat zavčas. Asi kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
24.10.05 17:17

Ahojky těhulky:) Mám radost, kolik nás přibývá:) Já vás moc nestíhám, jsem hodně rozlítaná jak v životě tak na netu:))) Ale je mi neskutečně „blbě“ už asi 4. den, to je fakt síla, první den to začlo kolem páté a dneska už kolem jedné poobědě a až do večera… mořská nemoc hadr, pořád bych spala, ale bohužel nemůžu… Tak jsem si taky dodělala metříky, mám radost:) No a podařilo se mi minulý týden odstavit toho mého 17-timěsíčního rošťáka, to byl úspěch, protože to byl fakt prsní závislák:) Dneska ho stěhuju do dětského pokoje ke starší dceři, tak jsem zvědavá, ta totiž děsně mluví ze spaní, tak jak se budou budit…bude veselo…

Přeju aby na kontrolách bylo vše jak má, srdíčka ťukala, nás to čeká 3.11., ale do té doby určitě nakouknu:)

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
24.10.05 17:46

To je příspěvků!

Vypadá to, že jsme na tom s těmi příznaky podobně, to mě uklidnilo!

Lendulin - já budu 7+2tt ve středu na utz, tak snad půjde taky vidět srdíčko!

Markétka - ještě mám dvě kontroly v centru a pokud bude vše O.K., tak mě předají do péče mého gyn.Dr. a od něho dostanu těhuprůkazku, takže zhruba za 14 dní bych ji mohla mít!

Evka - tak který jsi týden 6tt nebo 7tt a kdy máš termín porodu????

Kati + Hurvínek 7+0tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
25.10.05 09:04

Ahoj Kati, poslední menses jsem měla 8.9.2005, takže dnes jsem 6+6tt, tedy jestli to dobře počítám. Termín porodu mám zatím 15.6.2006. Jsem na tom stejně jak Diny. Přeji krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.10.05 10:58

Ahoj holky.Já jsem dneska sama v práci (jsme malá firma) a tak místo abych pracovala, tak nakukuju na net…

EvoK - myslím, že to není v 7+6 brzo, brát krev. Někomu berou hned jak se zjistí, že je žena těhotná. Můj dr. je asi trochu skeptický, takže radšíi čeká až do toho 10tt. Doufám, že bude všechno v pořádku. Musíme to už pak totiž říct rodině, protože se chceme v lednu brát, takže je nejvyšší čas jim to říct, aby se na to mohli připravit a hlavně měli všichni čas.

Kati - v 7+2tt už asi srdíčko uvidí. I když je to u každého jiné, ale u mě už bylo vidět v 6+1tt.

Diny - prsní závislák je opravdu krásný pojem :D

Aktualizovaný seznámek:

Petula - TP 1.6.2006
Lendulin - TP 4.6.2006
Marketa182 - TP 5.6.2006
Michello - TP 6.6.2006
Janina - TP 8.6.2006
Kati - TP 12.6.2006
Diny - TP 15.6.2006
EvaK - TP 15.6.2006
Didisek - TP 20.6.2006

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
25.10.05 11:41

Holky, nevím, co se děje, dneska na mě padla taková divná tíseň, snažím se uklidnit, že se nic neděje, že je vše ok, ale nějak se nemůžu přesvědčit :( Tatínka máme v zahraničí až do 11. 11. ach jo a jinak jsme to ještě nikomu neřekli, jen jedné kamarádce, tak mě nemá kdo chlácholit…
Lendulín a Opičátko
P.S. Diny, máme stejný metřík :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
25.10.05 12:38

Ahojky maminky , jsem moc ráda, že jsem Vás našla! V pátek minulý týden jsem se dozvěděla, že jsem těhotná. Byla jsem sice ve středu na ultrazvuku (netušila jsem, že jsem těhotná), paní doktora to odhadla na 4 až 5 týden, ale mimíšek byl moc malinkatý, tak prý si není úplně jistá. Teď to mám potvrzené z krve, jsem těhotná!!! Nemůžu tomu uvěřit. Pořád se cítím jak malá holka a teď…mám v bříšku nového človíčka, bytůstku…jak já se cítím zvláštně a slavnostně. Moc ráda si s vámi o tom popovídám, jsem pořád ještě uvytržení. Připadám si skutečně moc zvláštně. Představovala jsem si ten den, kdy zjistím, že jsem těhotná..a už je to tu! Je mi 26 let, mému milému 29 a můj milý měl miminko vysněné, já se těšila, ale nechávala to osudu. Podle posledních měsíčků bych měla mít termín porodu 12. června 2006, takže se tu mezi vás hlásíme. Cítím se pořád divně, protože mě bolí břicho (jako při měsíčkách), tak mám obavy o mimíška. Ale prý je to normální. Navíc už dva týdny (bo jsem nechtěla antibiotika, pouze homeopatika) bojuji se zánětem nosohrtanu. Tak doufám, že ten zánět nijak mimíškovi neublíží. Ale říkám si, že jestli bude po nás, tak to bude bojovník :-) Držím vám všem palečky a těším se na vaše příspěvky. Též si skočím pro ten metřík, je to moc hezké. Zítra jdu na kontrolu na gynekologii a uvídím, co mi paní doktorka poví. Už se těším, až tu budeme rozebírat všechna možná témata. Já su z toho fakt hotová :-) Mějte se krásně, ať rostou pupíšky a daří se nám! Faninka. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.10.05 13:05

Lendulin - myslím, že vím přesně, jak se cítíš. Mě ta tíseň taky několikrát týdně přepadá. Vždycky mě popadne pocit, co když je něco špatně a mimís se nevyvíjí tak, jak má. Pak mám z toho depku, v neděli jsem kvůli tomu i brečela (jsem teď trochu přecitlivělá). Většinou mě uklidní přítel, že je určitě všechno v pohodě. Nejradši bych chodila na UTZ každý týden, ale jdu až za dva týdny. No, ale věřím, že to bude všechno v pohodě. Nemůžeme se přece pořád strachovat! To bychom se taky mohly strachovat už po zbytek života, napřed v těhotenství, jestli se to udrží, jak dopadnou testy, pak z porodu, pak aby byl mimís zdravý, aby se mu nic nestalo atd atd… To nejde. Musíme těm našim miminkům v bříšku věřit, že jsou silní a těší se na nás stejně, jako my na ně a věřit, že celé těhotenství proběhne bez problémů a narodí se úplně zdravé miminko.

Faninka - moooc gratuluju a vítam v červňátkách :D Chápu, že z toho musíš být hotová :D to já jsem byla před pár týdny taky, když jsem to zjistila. Taky jsem si pořád představovala, jaké to bude, až se mi jednou na tom testu objeví // a jak se asi budu cítit a co budu dělat a bála jsem se, že to snad nikdy nepřijde. A přišlo. Tak ti moc držím palce, ať ti paní doktorka poví jenom hezké věci a ukáže na ultrazvuku mimíse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
25.10.05 14:22

Ahoj červňátka!
Taky se mezi vás hlásím, ale termín porodu zatím nevím. Mám velký strach protože jsme o mimi nedávno přišli a chci jít k doktorce až později, abych zbytečně nepanikařila, že třeba ještě není vidět srdíčko. ještě jsem to neřekla ani drahé polovičce. Jinak doma máme taky ještě kojo závisláčka (UŽ JEN 2X večer a ráno) skoro 19-ti měsíční uličnici. Všem přeju ať v téhle diskuzi vydrží až do konce. Gio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
25.10.05 15:00

Faninko a Gio, pěkně vítáme :wink:
Faninko, mě taky bříško pobolívá, je to normální, jak se to tam vevnitř všechno prokrvuje a tak. Ať se brzo uzdravíš a mimiškovi udělej pěkný metřík. Zítra držím palce k dr., dej vědět co a jak :)
Gio, držím vám palce, tentokrát to určitě dopadne na 100 %!
Marketo, díky, aspoň vidím, že jsme na tom asi všechny stejně. Snažím se se nestrachovat, ale víš, jak to asi jde… Navíc já jsem takovej nervák celej život :roll: Na UTZ jsem byla přesně před týdnem a hned bych šla zas se kouknout, jestli se Opičátko má opravdu dobře :) Já mám jít na kontrolu 10.11., ale chci se přeobjednat až na ten další týden, aby mohl jít tatínek s náma. Doufám, že mě přeobjednají, sama tam jít moc nechci.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
25.10.05 16:22

Lendulin - já jsem taky takový nervák (mám to po mamce, je strašně skeptická a za vším vidí problém). Snažím se být optimista, ale když jde o vážné věci, tak je to těžké. Těch strachů a obav kolem těhotenství je mnoho, ale my to máme s mimísem domluvené, že půjde všechno v klidu :D :D Já jsem taky chtěla, aby se budoucí tatínek mohl jít v tom 10tt už taky podívat na UTZ, ale pak mě napadlo, že mi asi ještě budou dělat vaginální ultrazvuk, a to on zase tak moc vidět nechce (což docela chápu). Tak počká na ten další, to bude určitě někdy před Vánocema, tak bude mít hezký dáreček.

Gio - vítám tě mezi červňátkama! :D Určitě bude tentokrát všechno v pohodě. Držím ti palce.

Přidávám seznámek s novými červňátky:

Petula - TP 1.6.2006
Lendulin - TP 4.6.2006
Marketa182 - TP 5.6.2006
Michello - TP 6.6.2006
Janina - TP 8.6.2006
Kati - TP 12.6.2006
Faninka - TP 12.6.2006
Diny - TP 15.6.2006
EvaK - TP 15.6.2006
Didisek - TP 20.6.2006
Gio - TP červen 2006

Myslíte, že by v tom seznámku měly být i nějaké další údaje? V některých diskuzích mají všechno možné, tak napište. Mě by třeba zajímalo, odkud kdo jste? Já jsem z Havířova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
25.10.05 18:31

Ahojte, tak konečně mám trochu času k psaní.. všechny vás i vaše miminka zdravím a přeji hodně zdravíčka. Čekáme s manželem první miminko a moc se těšíme. Mi je 28 a manželovi 27 tak už jsme se nemohli mimika dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí