Červňátka 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
26.10.05 15:24

Ahoj,
konečně se mi to asi na 100ý pokus podařilo.
Už vím, proč se mi to nedařilo, na ty www stránky jsem totiž šla přes odkaz někoho na netu a ten mě dostal jinam - na už narozený děti, no prostě nevim… hlavně, že už se mi to povedlo.
S tím prozrazováním to u nás je zatím tak, že já jsem to nevydržela a řekla rodině po 1. návštěvě gynekologie před třemi týdny, ale v práci zatím ne. Ale bohužel to budu muset asi brzo vybalit, protože se budu chtít celkem brzy vracet (na mateřskou pak půjde manžel), tak se budu muset domluvit, aby místo mě vzali někoho jen na určitou dobu…
Zítra jdu na UTZ - doufám, že vše bude v pořádku …
Zatím se mějte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
26.10.05 15:35

Faninka - tak to je fakt děsný přístup. Nechceš třeba změnit doktorku? Můj doktor taky kdysi ordinoval v nemocnici a s čekáním to bylo podobné, ale vždycky se mi věnoval dostatečně dlouho. Ordinace ale byla malá a hnusná a v čekárně si ani nebylo kde sednout a na záchodě nebyl toaletní papír, prostě jsem si vždy připadala jak za totality… :D Pak si zřídil soukromou praxi, má krásnou ordinaci i s čekárnou (i záchodem :D ) a vždycky se všichni musí objednat předem. Samozřejmě když je člověk objednaný na 9, tak tam jde až tak v 9:30, ale rozhodně to nejsou 3 hodiny! Neplatí se nic, i když je soukromý. Tak se porozhlídni po městě a zkus najít jiného Dr.! Rozhodně záleží na tom, jaké péče se ti dostane. A těhotenství má být jedním z nejkrásnějších období, tak si ho nenech kazit takovým přístupem! Soukromí Dr. jsou v každém městě.

Petula - gratuluji k metříku!!! :D Konečně se ti to povedlo :D . Já jsem s tím taky tak bojovala. Trochu se divím, že necháš jít na mateřskou manžela. Záleží, co děláš za práci, já se chci třeba v práci domluvit, že tam budu chodit cca 2× týdně dělat to, co za mě nikdo nezaskočí, a taky abych z toho nevypadla (a nezměnil se mi mozek v dudlík :D ), ale rozhodně chci být s prckem aspoň do tří let doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
26.10.05 15:36

LenkaKa: i když s kojením neporadím, tak vás tady taky vítám, to už nás je, to bude v červnu úrodička… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.10.05 15:38

6tt

Ahojky všichni ,

tak mi před týdnem konečně vyšel TT pozitivně. Spočítala jsem to na 5. týden těhotenství a byla jsem úplně nadšená :D Pokud by bylo vše OK, mělo by se mimiňátko narodit kolem 20.června .
Mám ale problém, se kterým bych se chtěla svěřit, nebo aspoň vypovídat. Dneska jsem poprvé byla u doktora - vyšetření, ultrazvuk. Měla bych být přesně v 6 tt, ale na ultr. ještě nebylo nic vidět. Ani g.váček. Vše ostatní je snad v pořádku a já se cítím taky dobře (až na občasné jemné bolesti v podbřišku, což snad bývá normální). Přesto mi doktor řekl, že je tu riziko mimoděložního těhotenství. :( :( :( Zítra budou výsledky krve a v po jdu znovu na ULT. Dám vědět, jak to dopadlo. Strašně moc se bojím!!! Stalo se některé z vás něco podobného? Že v 6 tt není na UT nic vidět? Přivítala bych každou povzbudivou zprávičku.
Všem dík za odpověď a přeju bezproblémové těhotenství a zdravého mrňouska.

Venduška

• Citovat
  • Upravit
273
26.10.05 15:41

Markét , díky za podporu. Bohužel u nás je asi o dobré gyn. nouze, bo kterou ženskou znám, žádná není s tím svým spokojená. Tak fakt nevím. Hledala jsem už dříve, ale bohužel nic lepšího jsem nenašla. Je zase fakt, že soukromí lékaři objednávají a odpadají ty dlouhé čekací doby. Dám jí ještě jednou šanci, mám jít na další kontrolu za 14 dní, když to nepůjde, zkusím jinde. Krásný den. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
26.10.05 16:36

Gio - malou teď kojím dvakrát denně. Ráno kolem osmé a pak večer taky kolem osmé. Ráda bych ji pomalu odstavila úplně, aby si tělo aspoň trochu odpočinulo a připravilo se na kojení dalšího skřítečka, ale mám takový problém, že nevím jak na to :-) Ráno mám nalitý prsa po noci a večer zas po celým dnu a tak nevím, jak třeba vynechat ranní kojení a pak někdy i to večerní. Hlavně bych si nerada třeba uhnala nějaký zánět nebo něco podobnýho. Jednou jsem měla v prsu zatvrdlinu a bylo to dost šílený se jí zbavit, ale to jsem malou kojila ještě docela často. Taky vím, že kojit se dá i při těhotenství, jenže su hrozná vyzáblina, tak bych ráda nechala tělo aspoň trošku odpočinout :-)

Vendusko - doufám, že všechno dobře dopadne. Já jsem bohužel prodělala mimoděložní těhotenství a přišla o pravý vejcovod, ale doufám, že u tebe to nebude. U mě to bylo tak, že jsem si udělala dva testy a byly pozitivní a tak jsem se objednala k dr. a tomu se těhotenství moc nezdálo (neměla jsem zvětšenou dělohu) a tak mě poslal na UTZ a tam taky mimi nebylo vidět, takže jsem skončila v nemocnici, kde mě ještě kontrolovali UTZ a brali dvakrát krve, které ukazovali na těhotenství … a prostě nakonec to opravdu bylo mimoděložní těhu. Jo a celou tu dobu jsem špinila, ale tím nechci říct, že kdo špiní, má automaticky mimoděložní těhu. Doufám, že jsem tě nijak nevystresovala, ale chtěla jsem ti napsat svou zkušenost. Moc ti držím pěstičky.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
26.10.05 17:02

Pro Giu
Tak já jsem asi vyjímka, ale mám stále strašné nutkání jíst ryby. Začalo mi ještě dřív, než jsem zjistila, že jsem těhotná. Byli jsme smanželem 2× v restauraci a jednou jsem si dala Lososa a podruhé Pstruha. Ani jsem se nedívala na jiná jídla. Prostě hned jsem nalistovala ryby a hotovo. Jinak jím stále sardinky, uzenáče, závitky v rosolu, zavináče. Jsem jak uchyl. Mamka se smála, když mě viděla, jak jsem šla z obchodu a v kabeli 2 uzenáče, 1 závitky. Další den sardinky a zavináče. Nevím, co se děje, ale není to jen chuť, ale úplné nutkání. Stále jsem před sebou viděla rybu. Před 3-mi dny mě to trochu přešlo a mám jen normální chuť na rybu, i když větší než normálně. Takže si ji téměř denně dávám, ale už nejsem takový úchyl. A nedávno jsem měla zas nutkání jíst pořád mrkev a rajčata. Začala jsem brát vitamíny a ty mi to možná zklidnili - tedy myslím si to, ale možná tot ak není. Je to sranda. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
26.10.05 18:56

Ahojte holky!

Nečetla jsem ani příspěvky, protože dnes mám hlavu plnou jiných starostí! Byla jsem dnes na utz a krev v centru a bohužel jsem se dozvěděla velice smutné zprávy! :cry:
Asi nebudu patřit mezi vás, protože nebudu mít červenčátko! :cry: :cry: :cry:
Dutinka sice roste, hCG stoupá, ale nevyvíjí se to jak by mělo a Dr. říkal, že v dutince nic nevidí. Tzn.že tam žádné embrio není, asi něco jako plané těhotenství! Ve středu tam jedu ještě jednou a pokud to bude stejné a nebude vidět srdce, tak si mě tam nechají a hned mim to odstraní! Asi si dokážete představit jak mi bylo a je! Celý den nad tím přemýšlím! Možná, že kdyby jsme byli schopni zplodit dítě normálně, řekla bych si, však se to zase povede, ale v našem případě je to hodně těžké, zůstal nám jen poslední hrazený pokus umělého oplodnění a i na to si přispíváme nemálo peněz! Ale nebude předbýhat!
Od prvopočátku jsem měla takový špatný pocit, že není vše v pořádku a ono se mi to potvrdilo!

Vám přeji, aby vás nic zlého nepotkalo a samozřejmě se ukážu a taky vám dát vědět, jak jsem dopadla!!! Kati :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
26.10.05 19:22

Kati, je mi to moc líto. Cítíme s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
26.10.05 19:24

Kati, to je mi hrozně moc líto, ale třeba … Budem na tebe moc myslet.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
26.10.05 21:07

Kati ještě to nevzdávej, třeba tě chce ta potvůrka jen potrápit a hraje na schovku. Já právě na ultrazvuk raději ani nejdu jak se bojim. Nejhorší je když ještě v šestým týdnu nemáš vidět srdíčko a pak se čeká jestli se ještě ukáže. To jsou potom nervíky jak špagáty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
26.10.05 22:06

Ahoj těhulky,
já jsem taky pořád v obavách jestli vše dopadne, minule jsem měla zamlklé těhu v 10tt. Tak jsem to nechtěla nikde hlásit - až po 1. trimestru, ale ono to nejde. Rodičům jsme to řekli, protože jsem na nemocenské a nechci lhát, že marodím s něčím jiným, ještě by měli starost. A oni to postupně rozhlašují babičkám, tetičkám atd. No a v práci jsem to po třech týdnech absence řekla jedné blízké kolegyni, bylo jí divné s čím jsem tak dlouho doma, tak jsem zase nechtěla lhát. No ona to sice dál nerozkecala, ale prej se tak uculovala když se o mě mluvilo, že to šéf poznal, za hodinu potom mi volal a teď mi každou chvíli někdo z práce volá a gratuluje, s tim že to teda ví, i když to teda šéfik prý nijak nešíří. No to se prostě neututlá. Na druhou stranu je to vůči kolegům fér, aby věděli, že se mnou nebudu moci na nějaký čas počítat.
No a abych toho neměla málo tak se teď budem stěhovat, jsem sice v pracovní neschopnosti a mám odpočívat, ale při stěhování tak nějak nejde ležet na gauči a nestersovat se - no snad to proběhne hladce.
Zdravím a držím palce
 janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
26.10.05 22:16

Ještě jsem chtěla říct, že já jsem s doktorem moc spokojená. Chodím k němu terpve necelý rok, ale je to bezva. Šla jsem k němu s tím že plánuju těhotenství, on se totiž zaměřuje hlavně na to a současně se zabývá i asistovanou repordukcí, tak jsem si říkala že budu v dobrých rukou. Je to soukr. ordinace, má veškerý komfort a vybavení. UTZ mi dělá při každé těhu prohlídce a fotku mi dá vždycky zdarma i bez požádání. Po každé návštěvě dostanou lékařskou zprávou o tom jak to se mnou je, což je sympatické že člověk ví na čem je. Někdy se čeká třeba 30-45min ale prostředí je moc příjemné. Platí se jen dobrovolný příspěvek 400 ročně, to je ok. Pokud někdo hledáte, dám kontakt (je to Plzeň).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
26.10.05 23:11

Kati- ještě vydrž a neklesej na mysli, držím palce aby bylo vše O.K.

LenkaKa- tak zkus místo kojení ráno odsříkávat a po 5-7 dnech zruš i večerní kojení a opět odstříkávej. Po 3-4 dnech se to upraví. Uvidíš já před týdnem odstavila 18ti měsíční dcerku, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Kojila jsem ji jen večer a v noci, ale musím říct že se mi značně ulevilo, když jsem ji odstavila úplně. A navíc se přestala na kojení budit v noci takže se konečně po roce a půl zase vyspíme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
27.10.05 07:48

Kati: - držím palce!

Dneska jdu na prohlídku. Minule mi doktorka jen potvrdila těhotenství. Dneska už snad dostanu na miminko papíry a snad i nějaký obrázek bude. Tak jen ať je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí