Poradna duly
Jana Čurdová
Kati: ještě nezoufej, třeba se mimi ještě vyloupne… myslím na tebe.
Michello: tfuj tfuj, ať je všechno ok!
Ahoj holky,
zdravím vás v posledním pracovním dnu v tomto týdnu
. Musím říct, že před otěhotněním jsem byla strašný workoholik a víkendy mě štvaly, ale co jsem těhotná, jsem tak unavená, že mám pocit, že se tím pracovním týdnem ani neproploužím. Jsem tak unavená, že si už v úterý ráno přeju, aby byla sobota ráno
Včera jsem přemýšlela, jestli ta únava třeba není z nedostatku nějakých vitamínů, nebo třeba železa, nebo něčeho, co tělo potřebuje pro těhotenství. Co myslíte?
Kati - určitě šance ještě je!Třeba se mimís jenom schovává a dopadne to dobře! Držím palce! ![]()
EvaK - tak s těma rybama jsi mě fakt rozesmála
Přesně tak jsem si představovala chutě v těhotenství (já ale žádné nemám). Co se týče ryb, tak to mám naopak. Chtěla jsem je teď jíst víc, protože v nich je jód, a to je prý v těhotenství důležité, ale představa ryby mi fakt zvedá žaludek. V obchodě se na ně nemůžu ani podívat. A to jsem před tím ryby jedla docela dost!
Vendusko - v 6tt ještě nemusí být nic vidět. U někoho to je vidět klidně až později. Tak dej určitě vědět, jak to dopadlo!
Janina - tak s tím zamlklým těhu v 10tt jsi mě trochu vystrašila! Jak se to projevovalo? Jinak co se týče rychlosti rozkecávání, aspoň vidíš, že před známými člověk nic neutají
Tichá pošta pracuje spolehlivě ![]()
Pro Kati: Moc držím pěsti ať je to na příštím ultravuku v pořádku!!!!! Snad to bude dobré, třeba je mimišek pohodář a nespěchá, tak bude srdíčko vidět později. Drž se.
Ahoj holky,
taky bych se k vám moc ráda připojila - dneska končíme 9. týden a termín porodu mám zatím spočítaný na 1.6.
Hned na začátek bych ráda trošku klidnila Vendušku a Kati a ráda bych napsala, jak to vypadalo se začátkem mého těhotenství. Je mi 25 let, manželovi taky, o miminko jsme se snažili 3. měsíc a když jsem měla týden vynechanou mestruaci, udělala jsem si tt, který vyšel pozitivní, 10. den po vynechání menstruace (tj. 6. týden podle cyklu) jsem šla ke své gynekoložce, která na utz viděla pouze prázdnou dutinku, hcg 200 - slabě pozitivní, za dalších 5 dní kontrolu (7.týden podle cyklu), dutinka větší, ale prázdna, hcg 700. Gynekoložka mě poslala do nemocnice na přesnější utz a říkala mi, že se může jednat o mimoděložní těhotenství, nebo nějaký hematom, apod. Na miminko jsme se moc těšili, tak vám ani nemusím psát, jak mi bylo. V nemocnici mě pozvali na kontrolu za týden - to byl 3. týden po vynechání ms, 7. týden tt podle cyklu a byl vidět krásně žloutkový váček a za další týden i srdeční akce. Otěhotněla jsem totiž až později, někdy před očekávanou menstriací a mé těhotenství je podle utz o 2 týdny mladší než podle cyklu, což je úplně normální. Takže holky, zatím se nenervujte, ještě není nic ztraceno, moc vám držím palce, ať to dobře dopadne! Myslím si, že je lepší chodit ke gynekologovi nejdříve až tak 3 týdny po vynechání ms, za ty nervy to potom nestojí.
Jinak já jsem od té doby ještě na dalším ultrazvuku nebyla a ráda bych to vydržela až do 12. týdne, kdy skončí první trimestr a hned budu klidnější. Potom bych to řekla v práci a nastoupila na nemocenskou, nějak mě to v práci v poslední době štve. Ale jinak se cítím dobře, jenom mám pořád hrozný strach ze zamlklého těhotenství a Janina mě s tím 10. týdnem, který zítra začínám, taky pěkně vystrašila.
Já jsem se nějak moc rozepsala, tak abych vás hned napoprvé neodradila
.
Mějte se moc hezky a užívejte si těhulkovství,
Zulka, 9+00tt
Nevíte náhodou, proč se mi nezobrazuje metřík, když je mám nastavený v podpisu? Když jej vložím v textu odpovědi, tak je to OK. Děkuji.
EvaK - zjistila jsem že jsou tady dvě různá nastavení. Jedno nahoře ta ikonka človíčka a monitoru a tam když jsem dala podpis, tak se taky nezobrazoval, a potom nad nadpisem červňátka na téhle stránce je přibližně uprostřed nápis nastavení a vlož to tam. Snad to pomůže
Zdravím Zulku a vítám mezi červňátky
.
Kdo by to byl řekl, že s těhotenstvím jsou takové problémy, a přesto je nás na světě 6 miliard!
To znamená, že minimálně v posledních 80 letech proběhlo 6 miliard těhotenství v pohodě, což je docela dost, ne?
Tak si říkám, že když to těhotenství zvládlo 6 miliard matek, tak ho zvládneme v klidu taky a v červnu se nám miminka v pohodě narodí. Musíme tomu věřit. Mě taky občas přepadají hrůzné představy o zamlklém potratu a podobných věcech, ale rozhodla jsem se na to moc nemyslet, dodávat mimísovi sílu a věřit, že s námi zůstane. A totéž přeju i vám všem! Myslím, že těhotenství je velká životní zkouška síly a trpělivosti, obvzlášť u těch, kteří miminko dlouho chtěli. Ale aspoň nás to té trpělivosti naučí, protože v příštích letech ji s našimi dětmi budeme určitě potřebovat
Tak si držme palce a určitě nám to všem vyjde!
Také jsem byla strašena ohledně potratu. Že je to běžná věc na začátku těhotenství apod. I mám známou, která potratila na začátku ttěhotenství. Chvíli jsem se tím stresovala, ale pak jsem si to zakázala. Opravdu se nemíme stresovat, protože jinak by mimišek nebyl v pohodě a klidu - on vnímá jak se cítíme. A pohodu mimišek potřebuje nevíc, aby se nám nenarodil nerváček. A taky kdybychom se měli stresovat vším, co se může v životě stát (a je toho dost a dost), tak bychom nedělaly nic jiného.
Stejně s tím nic moc nenaděláme. Takže se těšme na mimiška a nějaké stresování hoďme za hlavu.
Holky mamka mi říkala, ať mimiškovi zpívám, ale já jaksi nevím, nemám takovou potřebu. Mám dojem, že stejně ještě nemá uši. Ale jinak si s ním občas v duchu povídám. Třeba když jdu po venku a svítí sluníčko, tak mu říkám, jak je venku krásně, jak zpívají ptáčci a všude na stromech je krásně zbarvené listí a jak jej máme s tatínkem (manželem) rádi a těšíme se na něj. Občas si připadám jak blázen.
Povídáte si v duchu taky se svým mimišákem?
Didisku, díky za radu. To mě ani nenapadlo
Ale možná taky proto, že odstříkávání mi nikdy nešlo a je mi to hrozně nepříjemné. Tak uvidíme. A říkáš, že je poznat, žes malou odstavila?
Já su příííšerně pořád unavená, tak třeba by to taky pomohlo ji odstavit úplně.
Lenka
EvaK - Ahoj Evčo, taky si s prckem v duchu povídám, i s Pájou jsem si pořád povídala a většinu času jsem trávila s rukama na bříšku
To dělám i teď, i když je prťátko malušenký
Bylo úžasný, až jsem cítila pohyby, na tu dobu hrozně ráda vzpomínám a doufám, že ji za chvíli budu prožívat zas ![]()
Já si taky s mimčem povídám, většinou v duchu, ale když jsem sama, tak i nahlas
Ale ne tak moc. Ještě si to asi úplně neuvědomuju, že tam v bříšku je. Až mi začne růst, tak si to určitě budu uvědomovat víc a budu s ním i víc mluvit. Někdy na něho mluví i budoucí taťka, třeba ať mámu nezlobí a nebo se ho ptá, jestli třeba nechce mandarinku
A co se týče zpívání, tak si zpívám, když jedu v autě, což je denně, ale nevím, jestli z toho bude ten náš prcek nadšený. No, aspoň ho už od mládí naučím na pořádnou hudbu
![]()
LenkaKa: Ahoj Leni, tak to jsem ráda, že nejsem sama.
Taky se těším, až se začne mimišek hýbat. To pak budu mít asi ještě větší povědomí o něm. Jsem zvědavá, jak to budu vnímat až budu čekat druhé mimi jak ty. Protože to musí být něco jíného, když už jsi to jednou zažila, tak si dovedeš jiště víc představit, že z tak malé rybičky, jako je mimiško teď , najednou bude človíček, který se narodí. A také jaké to bude třeba za měsíc, nebo za 4 měsíce. Pro mě je to zatím tajemství, i když některé mé kamarádky už mimi mají, ale to je něco jiného, když to člověk zažívá sám na sobě.
Už se těším, jak se to bude vyvíjet a jaké budu mít pocity. Přeji ti krásný den!
Marketa182: Taky někdy zapomenu, že jsem těhotná, ale naposledy mi to připomněl ultrazvuk, když jsem tam viděla srdíčko. To jsem si uvědomila, že mimišek tam fakt je a je to živý tvoreček. Byla jsem chvilku i naměko, když jsem si to uvědomila. Předtím to bylo jen takové slovo " jsem těhotná", ale v té chvíli jsem viděla, že v té děloze něco je a ťuká tomu srdíčko, že je to skutečné miminko (tedy začínající miminko). Zpívám si taky, ale ne soustředěně miminku. Ale až poporoste a já si budu víc uvědomovat, že mě mimišek může vnímat, tak mu chci zpívat ukolébavku, prý na to pak miminka po porodu mohou reagovat. Tak jsem zvědavá. ![]()