Červňátka 2006

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27
27.10.05 19:08

Ahoj Moniko, tak to jsme na tom podobně mě je taky pěkně zle, ale je to o něco lepší než při prvním miminku. Nejhorší je to vaření :cry: Držím palce ať nás ty blicí chvilky co nejdřív přejdou Pa Dana. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
27.10.05 23:22

Ahoj holky,

to jsem vás nechtěla vylekat s tím zamlklým těhu v 10tt. Jasně že to pro mě byl šok a manžel to nesl možná ještě hůř. Byly to dvojčátka, tak jediné čím se uklidňuju je teď to, že vícečetná těhotenství jsou několikanásobně rizikovější a že třeba problémek nastal kvůli tomu, že byly 2 a říkám si, že teď s jedním mimi to už bude ok. Vlastně mi nic nebylo, nic zvláštního jsem necítila a na kontrole mi doktor bohužel nenašel žádnou srdeční činnost ani pohyb a tak jsem šla hned do nemocnice. To se prostě stát může, ale zrovna tak nás může zajet auto nebo nám třeba něco zaskočí při jídle a tak - prostě to jsou věci, které se stát můžou, ale není třeba se toho bát, protože pravděpodobnost je velmi malá. Takže se držme!

Jinak s tím povídáním a zpíváním miminku jsem teda ještě nezačla, ale asi to neni špatný, i když zatím spíš jen pro dobré naladění maminky (a potažmo tak i miminka), protože mimi jako takové to ještě asi vnímat nemůže.

Chtěla jsem se zeptat jestli vám funguje „Galerie miminek“, už jsem tam nahlížela před pár týdny, ale teď se tam už několik dní nemůžu dostat. Hlásí mi to chybu a podle manžela není na našem přijímači… Vy se tam dostanete?

Jo a pak jsem se chtěla zeptat jestli jste některá u pojišťovny OZP a jestli nevíte co těhulkám hradí?

No, to byl panečku obsáhlý příspěvek.
Tak dobrou a zatím se mějte
 Janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.10.05 08:01

Tak tady máte k nahlédnutí ten zázrak
http://www.sweb.cz/ntr23/mimik.jpg

• Citovat
  • Upravit
635
28.10.05 08:03

Jsem se zapomněla přihlásit. Ten obrázek je ode mě… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
28.10.05 20:19

Michello: krásné mimi :wink:
Janina: já u OZP jsem, ale nenapadlo mě zjišťovat, co hradí. Kdybys něco zajímavého zjistila, tak to sem prosím písni. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
29.10.05 08:27

Ahojky holky,

hlásí se další červnová těhulka, TP 27.6., po ročním snažení se nám to konečně povedlo, jsem hrozně šťastná, i když mi to asi ještě nedochází. Musím říct, že zatím mě pořád pobolívá v podbřišku, tak doufám, že to brzo přestane. Už jste tady měly diskuzi, co se má jíst a co ne v těhu? A jaký vitamíny berete.

Mějte se papa Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
29.10.05 22:52

Michaello - krásné miminko!!!

Zulka - moc ti přeju, aby tě už v těhotenství, žádné podobné trable nečekaly!!! To víš, že bych byla ráda, kdyby i u nás to dopadlo dobře, ale nějak v to nevěřím. :cry:

Je to docela težké, ale ve středu se rozhodne! Snažím se držet, ale slzy občas přijdou! Zase na vás někdy kouknu! Kati

Ještě přidávám metřík, ale myslím , že už to není třeba!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DD
337
30.10.05 01:08

Ahoj Lenčo (Tulipane),
nedá mi to a píšu, protože můj termín porodu byl nachlup stejný - jen o rok dřív. Dnes už nám doma v postýlce spinká Eliška. Přesně před rokem jsem už také věděla, že to vyšlo a měla obrovskou radost a zároveň obavu jestli bude všechno probíhat dobře. Neměla jsem sice pohodové těhotenství, ale ten výsledek za to rozhodně stojí. Vitamíny nejsou nutné pokud zvládneš jíst pestře a vyváženě. Postihne-li tě zvracení jako mě - první 4 měsíce (zhubla jsem 7 kg) tak je dobré si sem tam šoupnout aspoň kyselinu listovou, jod, železo, vápník a nebo kompletní mulťák s minerály jako je třeba Calibrum mami nebo Gravital od Vitaharmony. Eli se nám nakonec vyklubala až 5.7. Přeju tvému i všem červňátkům hodně zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
30.10.05 08:11

Michello - krásný mimi :-) Už se taky moc těším, až uvidím toho našeho prcka konečně na ultrazvuku. Zatím jsem ho neviděla a tak mě chvílama přepadají nepříjemný myšlenky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.10.05 09:23

Michello-krásný mimčo :D mě to čeká zítra.
Kati-držíme všechny palečky at to dopadne
Tulipane-mě doktor předepsal jen kyselinu listovou a jím všechno tak by mě zajímalo jestli je něco co se opravdu nesmí v těhotenství jíst.
Mějte se fajn a at nám ty miminka pěkně rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
31.10.05 09:27

Tulipanku, ahoj, tak jsme se sešly i tady, my nové snažilky :-) K tvému dotazu - jím asi vlastně všechno jako předtím, samozřejmě ne syrové maso a vejce radši jen natvrdo, omezím plísňové sýry (někdo říká, že vadí, jiní, že ne) a výrobky s aspartamem. Včera na mě přišla mlsná a nacpala jsem se gumovými medvídky, což zrovna moc zdravé není :oops: Vitamíny beru listovku (nechala jsem si předepsat u dr., abych ji nemusela kupovat) a pak jen obden Spofavit (je v něm áčko, tak nechci denně), protože v těhuvitamínech je jód a ten já mám zakázaný :cry: A snažím se vždycky večer si vzít aspoň nějakou zeleninu - rajče, papriku, okurku. V práci mám odpoledne jablíčko. Snad to stačí.
Jinak dneska jsem jak praštěná pavlačí, motá se mi hrozně hlava. Doufám, že to přejde :roll:
P.S. Dneska začínáme 10. týden, doufám, že se Opičátku daří dobře!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10766
31.10.05 09:53

Ahoj holky, patřím do květňátek ale zvědavost mi nedá a nakukuju i kvám a taky proto že některé byli donedávna v našem společněm deníčku. klidně taky někdy nakoukněte.

Ale chtěla jsem vám napsat k té OZP. mám jí taky a něco jsem už zjišťovala. přispívá na těhotenství 1200Kč tak mrkněte na jejich stránky. mají to tam pěkně napsané.byla by škoda to nevyužít.já se na ně taky chystám. stačí snad potvrzení z lékarny o nákupu a od dr že jste těhu. ty stránky jsou www.ozp.cz .

Všem krásné a úspěšné těhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
31.10.05 10:16

Ahoj holky,
já mám dneska v práci fofr. Tak jen nakukuju. Zdravím nové těhulky! Napíšu později odpoledne. Mějte se heky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
31.10.05 10:37

Ahojky holky,
jsem v 6 tt. a moc Vás všechny prosím o radu. Před početím jsem pila čaj z kontryhele. To prý je v pořádku. Pak jsem testovala a na testíku se mi objevily //. A já ten čaj z kontryhele pila ještě 4 dny po testování. 1 šálek večer. A teď mám strach, jestli to neublížilo miminku. Na internetu jsem si našla, že se může pít i v těhoteství, ale pak jsou články, kde tento čaj nedoporučují. Už ho teď nepiju, ale pila jsem ho ještě 4 dny po zjištění, že jsem těhulka. Jaký máte na toto názor. Zítra jdu na 1. UTZ a mám veliký strach, aby všechno bylo tak, jak má.
Narcisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.10.05 10:51

Ahoj těhulky,
tak jsem ve čtvrtek konečně byla na UTZ a viděla své miminko a i jak mu ťuká srdíčko. Ale fotku zatím nemám, bylo dost špatně vidět narozdíl od miminka Michello, které je nádherné a celkem dobře vidět.

Kati - na středu Ti budu držet palečky, aby Vám vše dobře dopadlo :)

Zulka - máš úplně stejný termín porodu jako já, tak to jsem zvědavá, jak to nakonec bude :?:

Markéta 182 - psala si, že se mi divíš, že nechám jít manžela na mateřskou, ale nám bohužel nic moc jiného nezbývá. Máme hypotéku na byteček, takže musíme splácet, abysme měli s miminkem, kde být. Rodiče na tom bohužel finančně nejsou tak dobře, aby nám mohli pomoct a můj manžel vydělává tak málo, že bysme to skutečně nezvládli. Nehledě na to, že jeho plat nepřijde vždy v datum, který by měl..... Je to pro mě taky moc těžké, věř mi, ale nevidím jiné východisko. Jen ještě přemýšlím, jak dlouho bysme to mohli zvládnout s jeho platem. Prvních 6 měsíců je to v pohodě, to ještě budu mít pěknou mateřskou, ale pak fakt nevím, jak dlouho bysme to zvládli. Obávám se, že max do 1 roku dítěte… Varianta, že bych jezdila do práce alespoň 2× v týdnu taky moc nepřichází v úvahu, protože nevím, kde bych měla dítě v ty dny (rodiče bydlí skutečně daleko) co bych byla v práci a navíc za dva dny bych svou práci prostě celou nezvládla (dělám účetní a doma to dělat pro tak velkou firmu nelze…) Stále zvažuju různé varianty a vymýšlím, ale nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí