Poradna duly
Jana Čurdová
Marketa182 - my jsme se nějak s manželem dohodli, že jestli to půjde tak jak jsme na tom teď tak budu doma tři roky, a pokud se podaří i druhé a budemem na něj mít vůbec sílu, tak i dýl.
Michello - já chci taky na mateřské zůstat co nejdéle a když tak to spojit i s dalším dítkem. Akorát jsem dost neposedná, lépe řečeno workoholik
takže počítám, že už tak po půl roce začnu aspoň trochu pracovat, můžu si práci přetáhnout i domů, takže to je v klidu. Nechci úplně profesně zakrnět, ale určitě se chci o dítě starat co nejdýl.
Ahojky,
klidně bych chodila na 1/2 úvazku, ale stále je tu ten problém s hlídáním miminka - kdo by mi ho hlídal?
Poslední dobou nepřemýšlím o ničem jiném, jen o tom, jak nejlépe a nejschůdněji to celé vyřešit, ale stále jsem ještě nedospěla k závěrečnému rozhodnutí… taky bych si klidně práci vzala domů, ale v naší firmě to prostě bohužel není možné ![]()
A nemáš třeba v okolí nějakou nezaměstnanou kamarádku? Nebo kamarádku na mateřské? Pokud ne, tak určitě nic nezkazíš manželem na mateřské, jen myslím, že pro něho bude tato role trochu nezvyklá a kdo ví, jak se s ní vyrovná. Ale to musíš vědět sama. Mimochodem, odkud jsi?
Ahoj holky,
dívala jsem se na seznam,který udělala Markéta a zjišťuji,že budu ráda,jestli bude v červnu v porodnici vůbec nějaké místo.Chtěla bych rodit v Brně na Obilňáku..Aby nebyl náhodou vyhlášen STOP stav.Je nás teda požehnaně.
MARKÉTA - děkuji za seznam,už jsem v tom měla trochu zmatek
PETA28 - vítám tě mezi námi.
MARKÉTA , MICHELLO - taky jako vy plánuji potom druhé dítě.Já se totiž nemám kam vrátit do práce.Mám podepsanou smlouvu na dobu určitou do července 2006 a pochybuji,že mě někdo za 3 roky bude držet místo.Tak bych byla nejradši,kdyby to vyšlo hezky po sobě.
PETULA - myslím,že v tvé situaci bych to řešila stejně.Pokud vyděláváš více peněz než manžel a splácíte,tak je to jasné.Pokud by tato situace nastala u nás,tak bych taky manžela nechala na mateřské a já šla do práce.
KARLA - já jsem taky v 6tt,na utrazvuku jsem byla v pondělí 5+3tt a bylo to už vidět.Máme 6 mm a na další kontrolu jdeme za 14 dní.To už by mělo být slyšet srdíčko.Moc se těším.Špatně mě zatím nebývá,jen mě bolí v podbřišku a prsa.Když si na ně sáhnu,tak mám pocit,že tam mám modráky.
Opatrujte se.
Lenka
lenkap - nás se bát nemusíš, my budeme rodit ve Frýdku-Místku
MICHELLO - to jsem ráda.Vyhlídla jsem si totiž Obilňák z toho důvodu,že jsem se tam před 29 lety narodila a kamarádka tam rodila letos a byla moc spokojená.Moc by mě mrzelo,kdybych tam nemohla rodit.
Michello - tak to se v porodnici určitě sejdem! Máš termín den po mně a já chci taky rodit ve Frýdku Místku ![]()
Holky,
navrhuji udělat seznam termínu porodu i s místem porodnice.Co vy na to?Možná o tom ani nevíme a některé se sejdeme v porodnici,třeba jako Markéta a Michello.
Holky,
tak to já budu rodit ve Vsetíně. A doma chci taky zůstat co nejdýl a spojit to i s druhým dítětem, páč v práci pak budu (jak to tak vypadá) do konce života:-DD A sladkého důchodu se ani nedočkám. Holky držte mi palečky na zítřejší UTZ ať je mimis v pořádku a hlavně a taky ať je vidět. Dám vám pak vědět po obídku. Dneska pádím domů, páč na mě leze nějaká nemoc. Tak se jdu léčit.
Pa Karla
Holky,
já Vám to napíšu ať nemusíte čekat na Kati, i když ona Vám to pak řekne i sama. Ale my jsme spolu kamarádky, známe se i osobně, takže se na mě nebude zlobit. Bohužel to nedopadlo dobře, embryjko se přestalo vyvíjet už skoro na začátku. Kati je dneska v nemocnici, má to už za sebou, teď odpočívá a večer pojede domů. Ale je moc statečná a snaží se to zvládnout. Tak jí moc držme palečky a všechno možné ať je zase brzo těhotná.
Karla
ahojky, zdravím všechny těhulky, dnes jsem byla poprvé u doktora potvrdil mi těhotenství, kartičku mi ještě nedal až na příští návštěvě 25.11.05, Jsem v 5tt, je mi fajn. ![]()
Michaela 182 - TP mi vypočítal na 30.6.2006, tak mi to oprav. Díky moc. Jsem ráda, že můžu s vámi těhulkami povídat.
Rennote
Marketa182 - napsala jsem špatně vzkaz místo Marketa182 jsem napsala Michaela182, omlovám se.
Marketa 182- TP mi doktor spočítal na 30.6.2006, prosím oprav mi toto datu mna sezanmu. díky
Lenkap - ahoj Leni máme stejný datum TP na 30.6.06, já budu rodit v Ml. Boleslavi a ty? ahoj Rennote
Ahoj holky,
první se musím vyjádřit ke Kati - je mi to moc líto, sama jsem si zažila něco podobného a nikomu bych to nepřála. Moc držím palečky, aby se jim miminko povedlo co nejdříve znovu ![]()
lenkap - díky za tu souhlasnou podporu, stále o tom přemýšlím, kdy přesně bych se vrátila do práce, snad to vyřeším dobře ![]()
marketka - nechci se nijak litovat, každý to má, jak si to sám udělá, ale já to mam fakt trochu komplikovaný. Původně pocházím z jižních Čech, ale po škole jsem odešla do Prahy kvůli práci a pak jsem si koupila byt v Berouně, protože na byt v Praze bych prostě neměla (respektive by mi nedali hypotéku, neměla jsem ani na ten byt v Berouně), takže teď je to tak, že bydlíme s manželem v bytě na hypotéku v Berouně (1+1) a dojíždíme každý den do práce v Praze. Navíc tím, že v Berouně bydlíme teprve 2 roky, tam skoro nikoho neznám, takže nevím, koho bych poprosila a hlavně, komu bych natolik důvěřovala, že bych mu svěřila svoje miminko ![]()
Prostě mi z toho stále vychází jediné řešení a to je manžel na mateřské, to už mám jisté, teď jen potřebuji rozhodnout, kdy půjde a já se vrátím do práce..... On sám mi to navrhl, že by klidně šel na mateřskou, že by mu to nevadilo, jen si nejsem jistá, jestli si to dovede představit v reálu ![]()
No nevím, uvidíme časem.....