Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Markéto a všichni ostatní,
Hlásím se s novým červňátkem 2006, termín porodu mám vypočítán také na 5.6.2006, v pondělí 31.10. jsem byla na ultrazvuku a moje mimi má 2,5 cm a už bylo vidět i srdíčko, doktor mi udělal fotečku, mimi je sice jako nějaká fazole, ale udělala radost celé rodině. Mimi přišlo nečekaně, i když já jsem si vždycky mimčo přála, ale říkali jsme si, že ještě máme čas (je mi 23,ale až se narodí mi bude 24, manžel má 27), ale když se to povedlo, tak se na mimi už těšíme, i když se nám zkomplikovala rekonstrukce domu, musíme si pospíšit, abychom to všechno stihli a mimčo přišlo na svět už v našem domečku.
Jinak jsem zde poprvé, takže se zatím budu učit jak se zde komunikuje, ale ráda bych se do diskuze taky zapojila, smajlíci se mi zatím nepodařilo vložit, ale já se budu učit.
Zatím se mějte a napište, nová těhulka Hanča
![]()
Ahojte,
HANČO, vítej ![]()
Jinak moje údaje: věk 31 (:roll: ), porodnici zatím nevím, buď Praha (možná Apolinář, tam jsem se narodila já) nebo Kolín.
Ahoj,
tak se taky připojuji, je mi 26 a porodnici ještě nevím, rozhodujeme se mezi Prahou a Hořovicema…
AHoj holky,
dneska odjíždím na služební cestu, takže tady pár dnů nebudu, ale pište údaje do seznámku - doplním ho celý v pondělí, až se vrátím.
Zdravím novou těhulku Hanku!
Na pondělí se moc těším, jdu k Dr., tak mi snad i vytiskne fotku. Doufám, že bude vše OK!
Tak se zatím mějte.
Já jsem z Přerova, ale zajímalo by mě zda má někdo s touto porodnicí zkušenosti, moc dobré věci jsem o ní neslyšela. Můj doktor ordinuje v Kroměříži, takže ještě nevím, zase do Přerova je to blíž. Přerov / Kroměříž. Je to moje první těhotenství, takže zatím nevím jak to při porodu chodí,jestli bychom to do Kroměříže stihli (je to asi 30 min.cesty autem). Zase by bylo příjemné vidět u porodu svého gynekologa, takže ještě nevím.
![]()
Ahoj,
jak Hanča psala, že neví, jestli by to do té porodnice stihla, že je to 30 minut cesty, tak já to mám tak, že ať si vyberu kteroukoli porodnici, tak mi to autem taky bude trvat minimálně 30 minut, takže doufám, že to všechny v pohodě stihneme… ![]()
Já bych zase byla ráda, kdybyste měla některá zkušenosti z pražských porodnic nebo z té hořovické
![]()
A jak se dnes máte těhulky?
My máme jet o víkendu k manželovým rodičům na chalupu na oslavu narozenin jeho maminky, ale na mě leze nějaká chřipka, takže se mi fakt nikam nechce a můj manžel to snad vůbec nechápe, už nevím, jak mu vysvětlit, že když mi není dobře, jsem ráda doma zalezlá v posteli a nemám náladu na nějaké návštěvy ![]()
Doufám, že vy máte na víkend lepší vyhlídky ![]()
Ahoj těhulky,
chtěla jsem se zeptat, jestli už jste to některá řekla v práci a jak?
A kdy chystáte koupit první věcičku na mimčo?
Petula> V práci jsem to řekla hned jak mi to potvrdila doktorka. Ne všem ale těm nejdůležitějším jako šéfce a kolegyním..a teĎ se to tak roznáí dál a dál.
A ohledně věcí pro mimi. Vyhlídli jsme si postýlku skládací a cestovní když pojedeme na dovolenou, do druhého patra a k babičce (dřevěnou budeme mít zděděnou). stála 1900 a když jsme se byli s manželem podívat v krámě na kočárky tak tam měli na tu postýlku akci. byla za 890,– tak jsme ji hned vzali. Včera jsme objednali kočárek a autosedačku v internetovém obchodě. Rozdíl cen je 3700 oproti kamennému obchodu. A tak nakupujem ty dražší věci teď dokuď ještě máme dva platy.
Ahoj všem,
Petulo-taky bych to tak řešila,ale nemusím vyděláváme totiž skoro stejně.Přeju vám aby jste to v pohodě zvládali,hlavně manžel.V práci si to všichni myslí tak jim to po kontrole (22.11) jenom potvrdím.Věcičky na mimi bych nakupovala jak divá
ale začnu asi až po vánocích.
Kati-je mi to líto
a držím palečky aby se bolavá dušička uzdravila a brzo se zadařilo nové miminko. ![]()
Marketo-seznámek se super.Je mi 25 a rodit budu asi v Trutnově nebo ve Vrchlabí ještě nevím.
Michello-já než začnu tak ty budeš mít nakoupeno ![]()
Hančo vítej mezi námi ![]()
Ahoj Michello,
s těma věcma jsme si to taky tak řekli, že to nakoupíme dokud jsou peníze, ale já se spíš bojím kupovat moc dopředu, abych to nějak „nepokazila“. Kde budete mít kočárek do porodu? Říká se, že by neměl být doma ![]()
A už jste kupovali i nějaké oblečení?
Petula> oblečení jsme nekupovali. Kočár hodíme pod schody a to že by neměl být doma jsou jen pověry. Když se má něco pokazit ak se to pokazí a koupený kočár to nijak neovlivní. Ale chápu že někdo je pověrčivý.
Ale nechci strašit.
Ahoj pfaaja,
taky bych už chtěla začít nakupovat, ale nechci to „zakřiknout“, ale mám fakt někdy nutkání, i když jsme si taky s manželem řekli, že s tím počkáme po Vánocích…
A kdy se vlastně dá poznat jestli to bude chlapeček nebo holčička? To by se pak nakupovalo taky mnohem líp ![]()
michello - moje mamka mi taky říkala, že na kočáru nezáleží a že když se to má pokazit, pokazí se to i bez toho - ona je toho bohužel důkazem (na první miminko neměla skoro nic a to umřelo a na další měla všechno hodně dopředu a starší segra je zdravá
)
No tak nevim, asi se snad taky začnu poohlížet po nějakých věcech, jsem na to strašně natěšená ![]()
Petula> Určitě se dívej, kočár vyber v krámě a pak se po něm podívej na internetu. Dá se hodně ušetřit. Jak jsem psala v krámě stojí kočár a autosedačka 12200 a to stejné na internetu 8500. To je celkem dobrá cena.
A co jména? už máte jasno? my s manželem už tak rok ano.
Petulo-nebojím se toho že něco „zakřiknu“,pověrčivá taky nejsem ale připadá mi to brzo.Jak se znám tak stejně neodolám
a určitě něco malinkatýho koupím.Pohlaví se nechá určit asi kolem 20tt.