Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, co takhle udělat fotogalerii červňátek? Mi to ale nějak nejde.
Ahoj červnové těhulky, takže bych se ráda přidala
termin mam 5.6.2006. Když jsem byla na 1. utrzvuku,doktor tam nevidel, co tam videt mel. Takze jsem si 14 dni do dalši kontroly zažila docela psycho. čim vic jsem veěla informací, tím to bylo horši. Pak se při kontrole ukazalo srdičko a mě spadl kamen ze srdce. Přeji Vám pohodové těhotenství a ráda se setkám a podělím nějakou budoucí mačou z Prahy. Gábina
Ahojky těhulky,
myslím, že budu také červnová, nanejvýš červencová těhulka
Dneska jsem byla na 1.UTZ a vypadá to podle vytisknutého ultrazvuku, že jsem v 5 tt. Na další ultrazvuk mám jít za 14 dní, to prý budeme moudřejší. Zatím to vypadá, doktor našel 2 plodová vejce, 2 dutinky o velikostech 6 mm, 12mm. Tak nevím, jak to je možné, že jedno je o polovičku menší. Prý to bude buď jedno, nebo 2 mimi, ale to se uvidí příště. Takže se k Vám také hlásím, ikdyž termín porodu ještě nevím. Mějte se moc hezky. Narcisek
Ahoj Leni,
dík za tvůj příspěvek. Stále nevím, na čem jsem. O jeden den později (v 6 + 1) jsem odjela do nemocnice, kde jsem byla 4 dny. 3× mi brali krev (HCG stále vyšší) a na ultrazvuku se v děloze objevil malý gastační váček. Bolesti ustaly,nešpiním a tak mě pustili domů s tím, že to může být cokoliv - mimoděl.těhotenství, nitroděl. těhot. nebo dokonce obojí. MÁM STRACH JAKO NIKDY. Další možnost je, že se u mě rýsuje potrat nitroděl. těhotenství.
Proto bych se chtěla zeptat všech- máte někdo zkušenosti s tím, jak probíhá potrat v 7-8 týdnu těhotenství?
Dík za odpovědi
Vendula
Moc vás zdravím, maminky. Chtěla jsem Vás poprosit, zda nemáte nějakou radu na nevolnosti. Jsem z toho celá špatná, minulou středu jsem poprvé zvracela a od té doby je mi zle. Jenže bohužel to začne ráno, několikrát pak zvracím a lépe se mi udělá tak kolem třetí hodiny. Nezabírá nic, zázvor, vychlazená Coca-Cola…doktorka mi napsala čípky a Pyridoxin, ale ty čípky nechcu moc brát, aby neublížily mimíškovi. Zítra si jdu nechat napsat neschopenku, v práci to prostě nejde. Jsem z toho hodně špatná, jediné co sním je suchý rohlík a rajče a ovoce. Nesnesu nic, nemohu projít kolem kuchyně
Všichni mi říkají, že to přejde do 3. měs. Jsem těhotná poprvé a moje mamka se mnou zvracela prý celých 9 měs. a ještě prý hodinu před porodem. Tak snad nepůjdu v jejích šlépějích. Zkusím najít něco na netu. Doktorka mě straší nemocnicí, chjo. A já bych si to těhulkovství tak ráda užívala
Jinak jsme s mimíškem asi v 6 tt., ale na ultrazvuku ještě nebylo vidět srdíčko, jen malilinkatý flíček uprostřed váčku. Přeji krásné těhotenství všem a pokud byste měli radu, budu moc ráda. Jsem fakt hotová. Krásný listopad všem.
ahojky holky,
tak se chci taky přidat mezi červnové těhulky, i když to mám tak na rozhraní s červencem. Ale protože se tady přihlásila Kati a Narcisek, což jsou moje dobré kamarádky, tak chci taky sem. Těhotenství jsem zjistila náhodou minulý týden v pondělí, byl to pro mě velký šok. Začala jsem totiž svou druhou stimulaci na IUI. Takže na jsem asi v 6. týdnu a na UTZ jdu ve čtvrtek 3.11.
Mějte se hezky
Karla
Vítám nové těhulky,
to se nám to tady pěkně rozrůstá.V červnu bude v porodnicích asi narváno.V kolikátém týdnu jste holky dostaly těhotenskou průkazku?
MARKÉTKO - mohla by jsi prosím napsat nový seznam těhulek,myslím,že jich hodně přibylo.
Mějte se a opatrujte sebe i svá bříška.
Ahoj Lenča.
No, začínám mít strach, kde budeme rodit ![]()
Těhu průkazka se myslím dostává tak v 10. týdnu. Aspoň můj dr. mi řekl, že mi ji vypíše v 10. týdnu.
Lenka
Asi jsem se včera přechválila s tím metříkem.Sice mi jako podpis naskočí,ale včera i dneska mě naskočilo,že jsem v 5 + 4.Poraďte mi,co dělám špatně.Díky.
Průkazku jsem dostala minulý čtvrtek na prvním ultrazvuku. To jsem byla 8+4tt
Už jsem to pochopila,jak je to s metříkem.Podívala jsem se zpátky na vaše metříky a taky vám to tam tak naskočí.Už to chápu.Lenča
Faninko, nechci tě strašit, ale nabývám dojmu, že na těhotenské nevolnosti nepomáhá vůbec nic. Mně trápily od 7. týdne a začaly mě opouštět až někdy minulý týden, tj. ve 14. týdnu. To prý začne těhotenské hormony tvořit placenta a vše se urovná. Zkoušela jsem kde co, dokonale pomohl fakt až ten 14. týden.
Buď ráda alespoň za to, co můžeš sníst. Mému žaludku se celkem líbilo, když jsem ho udržovala pořád plný. Ne, že bych se přejídala (to ani zdaleka), ale každou chvilku jsem do sebe natlačila kousek rohlíku nebo pár piškotů. Připadalo mi, že se ty kyseliny nějak vstřebají. Po ránu jsem se zvracení vůbec nebránila - to se většinou zvrací jen kyseliny a člověku se pak uleví. Mně ale zvracení hodně trápilo večer. Fuj!
No, hodně štěstí - neboj, po 1. trimestru se ti uleví. Historie tvojí maminky se nemusí vůbec opakovat.
Holky, všechny se držte,
Bebet (z dubňátek, TP 29.4.06)
Faninko , ještě mě něco napadlo - myslím, že mi pomohlo, když jsem s těmi nevolnstmi přestala bojovat. Bylo to hnusné, nepříjemné, byla jsem z nich nešťasná, ale to je všechno. Prostě byly a hotovo! Parkárt jsem si i pobrečela, že toho mám plné zuby, ale na manželovo utěšování, že mě miminko zlobí, jsem vždycky reagovala tak, že to není pravda, že miminko nezlobí, to se jen moje tělo vypořádává s těhotestvím.
Neboj, bude líp!
Bebet