Říjen 2005

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
18.3.06 09:45

Ahojte, tak vcera som si urobila dlhsi vylet do Andela, takze som nebola na internete. Myslela som si, ze si maly pospi v kociariku, ale ten stale cumakoval, chcel na ruky, proste chcel byt v centre diania. Ja som si stihla kupit nejake knihy o cviceni s takymi malymi detmi a o ich vyvoji.
Vsetko bolo super az na cestu domov. Na Andelovi som ho aj nakojila, ale kojila som ho z toho prsa, kde asi mam skutocne menej mlieka, takze, ked som vystupila na Palmovke, spustil taky rev, ze som myslela, ze sa udusi. Od Palmovky to mame tak 10 minut, ale vcera som to stihla tak za 5 minut. Najhorsie je, ze byvame na 3 poschodi bez vytahu a nemame ani kocikaren, takze musim kociarik skladat do auta. Ale zvladla som to, maly sa doma nacucal a potom sa tak krasne usmieval, ako keby sa nic nestalo.

lamargarita dakujem za popis Vasho denneho krmenia. Celkom som si o tom urobila obraz. Doteraz som o tom citala len tak kusovito, tak som si to nevedela ani predstavit

aimee moj maly sa tiez zacal v poslednej dobe v noci budit kazde 2 hodinky a predtym vydrzal aj 7 hodin bez jedla. A tiez si myslim, ze to nie je vzdy o hlade. Len to zatial neviem odhadnut. Niekedy skusam ho len chvilku ponosit a zaspi bez jedla, niekedy uz vidim, ze je skutocne hladny. A tiez zacina vstavat skoro rano, okolo siestej. Fuu. Mam pocit, ze nespim celu noc.

pasenie konickov dakujem za tipy, vsetky ich vyskusam. Maly sa zacal otacat v 3 mesiacoch na brusko, ale myslim, ze to nerobil uplne spravne. Tak som ho v tom nepodporovala a teraz sa uz skusa otacat spravne.

• Citovat
  • Upravit
292
18.3.06 09:58

m

Ahojky,
tak jsem koukla do chytré knihy na banány a píše se tu:"Vítanou obměnou jídelníčku je v 6.měsíci stroubané jablko, popřípadě kousek rozmačkaného banánu. Samotné banány nepožívejte ale příliž často, protože obsahují velké množství přírodního cukru /přes 20%). Míchejte je proto s kyselejšími druhy ovoce nebo je použijte pro přípravu obilno-ovocné kaše s mletou rýží, popřípadě (po 6.měsíci)s jiným druhem obilí.

No a někde, nevím už kde, jsem četla, že se mají ulomit asi 3cm banánu z každé strany a ty miminku nedávat.

O dušení nikde ani slovo 8O

Naše malá je teda hubeňourek, má 65cm a 6kg :(

Carso, já mám sice dvě děti, jenže Vojtovi už bylo 9, tak ten už je absolutně samostatnej. O malou se budeme s manželem střídat, žádnou babičku na hlídání bohužel nemáme :( . Jestli to zvládneme, to ví bůh, prostě uvidíme. Mám tu výhodu, že si mohu vždy měsíc dopředu sestavit plán práce a tedy který den budu v práci a kdy doma, samozřejmě musím mít splněný stanovený počet hodin, ale alespoň to mohu skombinovat s manželovými směnami.
Jesličky u nás nejsou a ani nevím, jestli by to bylo to pravé, budu raději, když bude malá doma.

pa Aimee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
18.3.06 13:12

aHOJTE!
Zaujala mě vaše diskuze nad banánama! Já jsem malému od 3 měsíců dávala do večerního nutrilonu lžičku banánu - spal po tom celou noc a líp kadil :oops: tak teď se stydím , ale je úplně v pořádku! Teď v týdnu jsem mu uvařilo jablíčko a dala mu tam taky kousek banánku - nedušeného a vůbec si nestěžoval!
zkoušela jsem mu dát už i tu řepu a vřele doporučuju, je nasládlá a moc mu chutnala - jen já jsem měla v kuchyni všechno červené 8)

Brambory mu dělám jako kašičku,dám mu tam trošku převařené vody a lžičku nutrilonu a moc mu to tak chutná!
pojídle mu už nedávám Nutrilon, ale nějaké pití - čaj proti větříkům nebo nějakou kupovanou šťávičku ( tu ale ředím vodou,připadají mi moc „silné“)

Jinak jsem zvědavá jak na tom budeme váhově - 3.4. jdeme na půlroční kontrolu, ve 4 měsících jsme měli 65 cm a 7,4 kg :oops: , takže jsme taky malí a tlustí :lol:

Jinak malý se naučil válet sudy - na bříško, na záda a pořád dokola a má z toho děsnou srandu, tak nikdy nevím kde ho zrovna najdu, ale na kolínka ještě nejde a nějaké pokusy o popolezení taky nemá, když na něco nedosáhne tak se neuvěřitelně vzteká!§

Všechny co máte ranní ptáčátka lituju- já bych to psychicky asi neunesla, my vstáváme 7:30 - 9: 30 - většinou kolem půl deváté… :oops:

Mějte se krásně a já vás budu poctivě sledovat a hltat novinky o příkrmech! Pápá pampalá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.3.06 13:47

Ahojky!
Pepíčkovi také přejeme vše nej k 5-ti měsíčninám :! .
Holky, dušenej banán slyšim poprvé v životě (nebude to hnusný :?: ). To se ty cukry z něho tím dušením ztratěj 8O :?: . No nevim, ale je fakt, že někdy dětem chutná takových věcí, že až dospělák žasne, když to ochutná…

Můžu trošku odbočit od jídla a zeptat se na něco z jiného soudku :?: : přetahujete už chlapečkům pindíka? A jak hodně?

My se taky převracíme na bříško a na záda, žužlá si nožky, furt si sundavá ponožtičky. V noci spal 2×2hodiny na bříšku. Dnes jsme spali AŽ DO 7.15h :!
Jinak jsme tak ňák stejně dlouhý jako Tadeášek, ale máme 8600g… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
18.3.06 15:15

banán no já ho zkoušela zrovna včera, rozmačkaný vidličkou ( jde to poměrně dobře, jen to chce chvilku honit v misce :lol: ) odkrojila jsem konec a začátek a přidala k tomu cca 20ml UM mléka…no a následovalo 2 x kakaní, asi trochu průjem, ale dneska už dobrý

já bych ho nevařila, pokuď ho totižto povaříme, je zbytečné ho podávat, to už pak dáváme opravdu jen ty sacharidy na který je banán opravdu bohatý a nedoporučuje se kvůli tomu podávat nějak často, vařením Vám ty vitamíny B na který je bohatý odejdou jak pára nad hrncem, tak dětičkám se exékama opravdu vyzkoušet a asi nepřehánět a víc se soustředit na ty jablíčka, hruštíčky, borůvky atd.

jinak recept na banán

Banánovo-jablečné pyré
1 žlutý zralý banán, 1 oloupané jablko, 20ml vody
Jablko podusíme, zchladlé přimícháme k syrovému banánu a rozmixujeme dohladka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
18.3.06 15:21

lamargita Já bych byla pro to, abychom Tě zvolily naším dvorním šéfkuchařem. Ty bys mohla sestavovat i týdenní jídelníčky pro dospělé, abychom věděly co máme vařit chlapům. :wink: :lol: 8)
http://www.gify.nou.cz/…bory/ku2.gif /> Xenie a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
18.3.06 16:08

Ahój!
Děkujeme všem za přání k Pepíčkovýmu malýmu výročí! :D

spaní - tak mě Pepíček ze začátku namlsal svým vyspáváním do půl devátý, poslední měsíc (možná i déle) se mě snaží dostat z postele kolem sedmý :( - ale naštěstí si v postýlce povídá a brouká a vříská (z vesela), tak tam do půl osmý vydrží. Asi je to i tím světlem, teď zatahuju závěsy - po papání kolem půl šestý - a pak vydrží spát i do těch půl osmý bez povídání.
pindík - nám doktor říkal „nesahat“, tak nesahám. I když nalomená jsem byla - pročítala jsem tady diskuzi (už je to dlouho, ani nevím, kde bych jí teď našla) ohledně přetahování/nepřetahování - názory doktorů v podstatě půl na půl, takže si vyberte! 8O Zejména mě dostali příspěvky, kdy doktorka doporučila nesahat a pak to někdy v tom roce a půl, dvou letech násilím servala nebo případně asi o něco šetrnějši odřízla nebo nějak uvolnila. No, doufám, že tohle se nám vyhne - jelikož máme doktora-muže, tak snad by se choval ohleduplněji!!! Když tuší, jak je to „příjemný“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.3.06 17:22

syrda - to je Ríša šikulka, moje Marianka je stejně stará a ještě se nepřetáčí se ani ze zad na bříško, natož naopak! Nožičky si pozoruje jen po ránu, když jí to baví být chvilku sama, pak už vyžaduje mojí přítomnost a kouká spíš na mš než na nohy. A do pusinky je zatím nestrká.

Příspěvek upraven 17.12.11 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.3.06 19:10

Holky, mám totální depku.
Mariance se ta vyrážka šíleně zhoršila, už jsem přesvědčená, že to má atopický exém, to jinak není možný! Má to už úplně na celém tělíčku, kromě oblasti pod plenkou. I kolem pusinky. A asi jí to svědí čím dál víc, protože je neklidnější a neklidnější, pořád pláče, jenom když se chová, tak ne a nebo když jí zabavím. Bože, mě je jí tak líto, já jsem už vyzkoušela kde co, ale nic jí nepomáhá. A ještě k tomu jsem doma sama, manžel zase slouží celý víkend, ach jo. Furt jsem to brala tak nějak sportovně, ale když se jí to ted tak rozlezlo, tak to na mě nějak dopadlo......
Jdu žehlit, abych se nějak rozptýlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
18.3.06 19:26

Bibo Nejsou na to svědění nějaká atihistaminika třeba v kapičkách i pro takové prcky? Alespoň na noc. :(
Přejeme Mariance aby jí to zase brzy zklidnilo :wink:
Xenie a holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
18.3.06 19:39

Bibo nam se to zlepsilo,ale my to nemeli tak moc jak vy. Mazala vzoreckem Menalind derm, ted na stridacku Infadolan a Excipial U Lipolotio, tam kde do krve- Bepanthen. Jo taky uz jsem tyden nevidela cokoladu, arasidy, pomerance, mliko, vejce-bilky… toz to mozna zlepsili kremy mozna ma strava…jo koupeme ve vane s Balneum Hermal, ale slysela chvalu na Linolu - tak si ji necham predepsat priste.

Syrdo mas opravdu sikulku, nas bud na zadech nebo na brichu - a to jen chvili, maximalne otoci hlavu.. nohy procvicuje - rad kope do overballu..

ted uz maly spi,ale uvidime, vcera taky po 2hodkach,to ta blba ryma a obcas i zakasle..

dobrou Dalif

ps. byla jsem tak smutna ,ze zadna cokolada,toz jsem zvladla 2 balicky gum.medvidku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
18.3.06 19:40

Bibo netrap se tím,určitě má na to vliv i to počasí.Ty mimča jsou božatka zavřené pořád doma a ten suchý vzduch tomu nepřidá. Možná,že když budete na jaře procházkovat po venku,tak se to zlepší.I když mě se to píše,když žádným exémkem netrpíme :oops: .Sára je taky dneska jak z divokých vajec,pořád piští,kňučí,brečí,nic jí nezaujme… :twisted: Takže jí mám pořád na rukách a ani to se jí nelíbí.Mám z toho náladu pod psa a v uších dokonale zalehlo.Chudáci sousedi.A taťka si šel relaxovat na hokej,to je spravedlnost.

http://www.gify.nou.cz/…ory/1229.gif /> Holky,asi se toho sluníčka nedočkáme,já mám na tu zimu už takovou averzi.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
18.3.06 20:15

biba to je mi strašně líto, co se děje Mariánce, jen ještě tak pátrám v paměti, čím by to mohl otak být že se jí to zhoršuje…možná už jste zkoušeli všechno možné, napíši ještě co mě tak utkvělo v paměti, on je to strašně individuálná problém, to je na tom to hrozné.

co používáte za plínky? některé také způsobují alergii, která by se takhle mohla pořád zhoršovat, možná zkusit změnu

koupání - převařujete vodu ? voda z kohoutku může být taky agresivní kvůli chloru

co mléko Menalind?? měl by zmírnit svědění

co „Škrobové koupele“ ??? taky můžou pomoci -na 1 l vroucí vody 2 lžíce škrobu rozpuštěného ve skleničce vody

také KYSELINA AMBIDERMAN ( ale je na předpis )

pak také mast ADERMY Exomega - bez předpisu, je dražší asi 350,–Kč

pak ještě může pomoci mořská sůl na koupání z Mrtvého moře

xeniej srandičky, srandičky :lol: a pak na mě dojede tlupa mužskej s vařekama, ne ? A dostanu na holou :lol:
Ale je pravda, když občas konzultuji s manžou, co ho přivedlo k té myšlence, že se mnou fakt oženil, tak říka, že je to skrz jídlo, taky přibral ze svých 68kg na 86kg za těch 5 let :? :lol: Vaření je můj koníček, je mě štve, že mám tady v Praze kuchyňku s pracovní plochou asi jen 70cm, dřez a elektrický obyč sporák, toť vše, ale nevzdávám to, i tak mě občas chytne amok a jdu plácat koláče nebo nadívat řízky, jsem magor :roll: :oops: Doma v našem bytě, který pronajímáme mám kuchyň cca 10m vážně se mi po ni stýská.

Franeza a Pepíček vše nej nej k výročí !!!! 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.3.06 20:31

exém - v převařený vodě nekoupu, to jsem teda ještě nezkusila, ale koupu co 2-3 dny, do koupele Balmandol olej, mažu Excipial U Lipolotio, Exodermu od A-dermy mám vzorek. zatím bez valného úspěchu, dále mažu slunečnicovým olejem z lékárny a dneska jsyem jí na nejhorší místa dala kortikoidovou mastičku. Jinak jsem mazala předtím i Weledou olejem i mastí, Niveou… Pod plenkama nemá nic, tak to z nich asi nebude, prášek na praní jsem vyměnila- Předtím Lowela, teď Ariel Kids, po vyprání ještě dám znovu vymáchat, používám jen bavlněné prádlo, nemáme koberce, závěsy, zvířata, takže nic alergizujícího. Jo, třetí den jí na noc dávám fenistil kapičky, spí trochu lépe. Jinak hypoalergenní mléko mi nechce pít, je hořký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
18.3.06 20:56

ještě chci zkusit ten krém bedan, který tady někdo doporučoval, tuším že goska.
Jdu spát, ráno moudřejší večre, přeju všem dobrou noc a zdravé dětičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital